Shadow

Spania er vertskap for den 10. ICUP-konferansen


ICUP organisasjonskomité og team. FOTO: ICUP

Den 10. internasjonale konferansen om urbane skadedyr (ICUP) ble holdt ved Pompeu Fabra University i Barcelona, ​​​​Spania, fra 27. til 29. juni.

Arrangementet var opprinnelig planlagt i 2020, men ble utsatt på grunn av Covid-pandemien. Det har gått fem år siden det siste ICUP-arrangementet fant sted i Birmingham, Storbritannia, i 2017.

Mer enn 250 akademikere, produsenter, regulatorer og servicepersonell som representerte alle sektorer av urban skadedyrkontroll deltok. Delegater kom fra 28 forskjellige fylker – fra Argentina, Sør-Korea, Australia, India og USA – samt fra europeiske land inkludert Italia, Tyskland, Frankrike og vertslandet Spania.

Dr. Bill Robinson, leder av ICUP Executive Committee, åpnet arrangementet.

FOTO: ICUP

Dr. Bill Robinson, leder av ICUPs eksekutivkomité, ønsket delegatene velkommen. FOTO: ICUP

Dr. Robinson oppfordret alle tilstedeværende til å «gå utenfor boksen og tenke sidelengs om skadedyrkontroll i byene. Økonomien er på vei inn i skadedyrbekjempelse. Verden er i endring. Vi er alle trygge her i Barcelona, ​​​​men verden er ikke et så vennlig sted lenger. Noen av våre østeuropeiske kolleger er fraværende. Og noen av oss har måttet slite med kanselleringer av flyselskaper og tog og tapt bagasje. Problemer selvfølgelig, bemerket han, men han bemerket også at dette ikke klarte å dempe entusiasmen og begeistringen til de som var så heldige å være tilstede.

Dr. Ruben Bueno, leder av ICUPs organisasjonskomité, fremhevet de nye utfordringene og problemene i Europa, som de økende truslene fra spredningen av West Nile-viruset og fremveksten av invasive arter som asiatisk tigermygg, svarte fluer, asiatiske veps. og termitter.

Det var mange foredragsholdere i USA, inkludert Dr. Jason Munshi-South fra Fordham University, som holdt åpningspresentasjonen i plenum som dekket forvaltningen av urbane rottepopulasjoner, og Pest Management Professional (PMP) Hall of Famer Dr. Dini Miller fra Virginia Tech (Klasse 2019), som dekket sine felterfaringer med insektmonitorer og understreket behovet for vurderingsbasert skadedyrbekjempelse.

University of California (UC) var godt representert, med presentasjoner av Dr. Andrew Sutherland UC ved UC Division of Agriculture and Natural Resources – Dr. Chow-Yang Lee fra Riverside (UCR), BCE, om kakerlakker og veggedyrmotstand, og Dr. UCRs Michael Rust om kakerlakker og gule jakker . Dr. Rust er også en PMP Hall of Famer (Klasse 2007).

FOTO: ICUP

Det fullsatte auditoriet på ICUP ved Pompeu Fabra University, Barcelona, ​​​​Spania. FOTO: ICUP

Nesten 70 presentasjoner, akkompagnert av posterpresentasjoner, dekket både vitenskapelig forskning og praktisk erfaring med hele spekteret av urbane skadedyr, inkludert gnagere, veggedyr, kakerlakker, maur, fugler, mygg og termitter, ved bruk av kjemiske og ikke-kjemiske midler.

Disse øktene genererte detaljerte og noen ganger utvidede diskusjoner om de ulike spørsmålene som ble reist. I tillegg var det en en-dags, mer praktisk workshop av lokale skadedyreksperter samt de som deltok alle tre dagene. Som alltid i slike ICUP-arrangementer, sier Dr. Robinson, viste den uformelle tiden delegatene brukte på nettverk og utveksling av ideer å være svært verdifull og hyggelig.

Neste ICUP-konferanse vil være i 2025. Ytterligere detaljer, inkludert plassering, vil bli annonsert snart.

FOTO: ICUP

Dr. Ruben Bueno, leder av ICUPs 10. organisasjonskomité. FOTO: ICUP

FOTO: ICUP

Et tradisjonelt lokalt band overvar delegatene ved åpningsmottaket. FOTO: ICUP

FOTO: ICUP

Delegater ankommer den 10. ICUP-konferansen ved Pompeu Fabra University, Barcelona, ​​​​Spania. FOTO: ICUP

FOTO: ICUP

Diskuterer en plakat. Venstre til høyre: Dr. Dini Miller, Virginia Tech; Mickael Sage, Securat, Frankrike; og Dr. Eric Benson, Clemson University. FOTO: ICUP

FOTO: ICUP

Noen av de amerikanske høyttalerne. Fra venstre til høyre: Dr. Andrew Sutherland, UCANR; Professor Michael Rust og Dr. Chow-Yang Lee, UC-Riverside; Dr. Dini Millerr, Virginia-Tech; og Dr. Bill Robinson, leder av ICUPs eksekutivkomité. FOTO: ICUP