Salah best Haaland når Liverpool avslutter Man Citys seiersrekke

LIVERPOOL, England — Liverpool slo Manchester City 1-0 på søndag, et resultat som kanskje var mer bemerkelsesverdig for hvem som scoret enn hvem som ikke gjorde det. Den fullstendige dominansen til Man City og Erling Haaland stoppet til slutt, i hvert fall foreløpig, og det var Mohamed Salah og Liverpool som gjorde det.

– Rapport: Liverpool-Man United | Premier League-tabellen | Kommende kampoppsett

ESPNs Mark Ogden har reaksjon og analyse fra Anfield.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

1. Haalands scoringsrekke slutter når Citys ubeseirede løp slutter, med tillatelse fra Salah

Mohamed Salah vant kampen om spissene på Anfield, og scoret en vinner i andre omgang i en 1-0-seier mot Manchester City på en dag da Erling Haalands utrolige målscoringsrekke tok slutt. Haaland hadde scoret i hver av sine siste 10 kamper i alle konkurranser.

Salah – som scoret tidenes raskeste hattrick i Champions League under en seks-minutters måltur mot Rangers på onsdag – slo til på en feil av Joao Cancelo før han kjørte klar og slo keeper Ederson i det 76. minutt av et stormende oppgjør mot regjerende mestere, som endte med Liverpool-manager Jurgen Klopp utvist av dommer Anthony Taylor.

Salahs mål sørget for en avgjørende seier for Klopps lag, som fortsatt er 10 poeng bak City og 14 på drift av Premier League-lederne Arsenal. Resultatet avslutter også Citys ubeseirede start på sesongen, og nekter Pep Guardiolas lag sjansen til å etterligne Arsenals 2004 Invincibles ved å gå gjennom en sesong uten tap.

I den nyere tradisjonen med møter mellom disse to sidene, skapte begge lagene sjanser til å vinne en kamp med høyt tempo, noe som antydet at Liverpool, til tross for deres trege start på sesongen, fortsatt er et lag i verdensklasse som er i stand til å vinne store utmerkelser.

Skader på en rekke nøkkelspillere hadde svekket Liverpool, men etter å ha motstått tungt City-press i første omgang og et avvist Phil Foden-mål på 53 minutter, tok de ledelsen da Salah scoret sitt 11. mål på 15 kamper denne sesongen.

Egypteren er fortsatt ni mål bak Haaland, som har sine 20 for City denne sesongen, men Salah leverer i storkampene når det gjelder som mest. Han gjorde det igjen for å blåse nytt liv inn i Liverpools sesong.

2. Gomez’s skinner når Liverpool nøytraliserer Haaland

Joe Gomez har gjennomgått en tøff sesong i Liverpool, med en sørgelig opptreden forrige måned under 4-1 Champions League-nederlaget mot Napoli som viste seg å være nadiret – men den engelske landslagsspilleren var enestående sammen med Virgil van Dijk i en provisorisk back-firer som ugyldig Haaland.

Å møte Haaland er en utfordring for enhver forsvarsspiller, men 25-åringen har måttet overvinne skader og formproblemer de siste månedene, så han var kun på laget på grunn av skadene til Joel Matip og Ibrahima Konate.

Men mellom ham og Van Dijk stengte Gomez Haaland og forlot den formmessige spissen med sin første målløse kamp siden han møtte Bournemouth for to uker siden – en serie på 10 kamper i alle konkurranser.

Og selv om Haaland gikk tett på med to gode headinger, truet han aldri med å ødelegge Liverpool slik han har gjort mot andre motstandere denne sesongen.

Gomez har tempo, styrke, ro og en evne til å lese spillet, og roen hans skinte gjennom i en back-firer som stolte på den tidligere City-midtbanespilleren James Milner for å tette gapet på høyrebacken forårsaket av Trent Alexander-Arnolds manglende kondisjon.

Og med skadene som begynner å øke for England før verdenscupen neste måned, kan Gomez ennå gjøre en sen økning i Gareth Southgates lag hvis han kan opprettholde sin form igjen.

3. Anfield får Guardiola igjen

Det er noe med Anfield som får frem en annen side til Man City-manager Pep Guardiola, og vi så det igjen under søndagens høyoktanmøte med Liverpool.

Enten det er Anfield-atmosfæren, det uvanlig trange spilleområdet eller det faktum at Jurgen Klopps lag har vært en konstant trussel mot hans egen side gjennom de siste fem årene, tillater City-manageren seg mer enn på noen annen stadion.

Etter å ha sett et Phil Foden-mål i andre omgang bli avvist etter en VAR-sjekk som straffet en feil fra Haaland på Fabinho, var Guardiola glødende, til tross for at den riktige avgjørelsen til slutt ble tatt av dommer Anthony Taylor.

Guardiolas reaksjon på at målet til og med ble kontrollert, var lite stiv, som om det var en urettferdighet for det å bli sjekket, men da målet ble utelukket, snudde den tidligere Barcelona-treneren seg til hovedtribunen og begynte å lure Liverpool. fans ved å oppfordre dem til å lage mer støy.

Det var den typen respons du forventer fra Jose Mourinho i stedet for Guardiola, men det er ikke første gang han lar Anfield-atmosfæren få overhånd.

Guardiolas eneste seier i Liverpool siden han tok ledelsen i City i 2016 kom i februar 2021, da laget hans vant 4-1.

Men det var under COVID-19-sperresesongen da stadionene var tomme. Så Guardiola venter fortsatt på sin første seier foran fansen på Anfield, og det vises.

Spillerrangeringer

LIVERPOOL: Alisson 8, Milner 7, Gomez 8, Van Dijk 7, Robertson 7; Fabinho 7, Thiago 7, Elliott 7; Jota 6, Firmino 6, Salah 7.

SUBS: Nunez 6, Henderson 6, Carvalho 6, Tsimikas 6.

MAN CITY: Ederson 7; Cancelo 6, Dias 6, Akanji 7, Ake 7; De Bruyne 7, Rodri 7, Gundogan 6; Bernardo Silva 6, Haaland 6, Foden7.

SUBS: Alvarez 6.

Beste og dårligste utøvere

BEST: Alisson Becker, Liverpool

Målvakten vant sin personlige kamp med Erling Haaland, og holdt City fremover frustrert med en rekke nøkkelredninger. Et rent bord mot Haaland er en sjeldenhet for enhver keeper denne sesongen.

VERST: Joao Cancelo, Manchester City

En tøff samtale på en dag da begge sider spilte en klassiker på Anfield, men Cancelo gjorde den avgjørende feilen som kostet laget hans kampen.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Manchester City trodde de hadde tatt ledelsen i det 54. minutt gjennom et Foden-mål, men en VAR-gjennomgang slo fast at Haaland hadde begått en feil på føringen til målet.

Guardiola ble rasende, men du kan se opptakene selv:

Liverpool fant til slutt ledelsen i det 75. minutt da keeper Alisson satte ballen oppover for Salah å løpe inn på. Salah avsluttet med en chip for å slå Man City-keeper Ederson 1v1.

Men hva med den keeperassisten, ikke sant?

Etter kampen: Hva spillerne og lederne sa

Guardiola på det avviste målet: “Dommeren kom til trenerne og sa spill videre, spill videre. Det var en million feil. Men etter at vi scoret et mål, bestemte han seg for at det ikke er spill videre. Dette er Anfield.”

Klopp om resultatet, snakket med BBC Match of the Day: “Veldig viktig; vi kan ikke være for kresne i denne situasjonen. Mot det beste laget i verden er det utrolig vanskelig, men vi fortjente de tre poengene med en utrolig prestasjon. Ingen kunne sette et høyt trykk, så du må være smart, og vi var, og du må forsvare med et stort hjerte, noe vi gjorde. Det var et spill med ekte lidenskap, og vi drar dit til slutt.”

Fabinho om resultatet, snakket med BBC Radio 5 Live: “Det var veldig viktig å vinne i dag foran fansen våre etter en veldig god kamp vi spilte mot Rangers. Vi visste Citys kvalitet for denne kampen, vi visste hva vi måtte gjøre og laget spilte en utrolig kamp uten ball. Vi forsvarte sammen, vi visste at vi måtte lide litt, men vi lider sammen, og etterpå skapte vi noen gode sjanser til å score og så ga Mo Salahs mål oss seier, så vi er veldig fornøyde.

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

• Haalands 10-kampers scoringsrekke i alle konkurranser går mot slutten. Hans seks skudd mot Liverpool var hans mest uten mål i klubbkarrieren siden 1. januar 2022 vs. Entracht da han fortsatt spilte i Dortmund.

• Salah snappet opp sin fem kamps målløse tørke i Premier League. Liverpool har 73-5-16 (.862 seierprosent) i Premier League-kamper når Salah scorer minst ett mål. Salah har scoret i fem av de siste syv kampene mot Manchester City i alle konkurranser, og fire av de siste fem i Premier League.

• Denne kampen markerte den femte gangen Man City har fått et mål overstyrt av VAR i de to siste Premier League-sesongene, uavgjort med West Ham og Arsenal i de fleste slike tilfeller.

Neste

Liverpool: De røde har en rask snuoperasjon når de er vertskap for West Ham United i Premier League-aksjonen onsdag klokken 14.30. Så tar de veien for å møte Nottingham Forest i ligaspill på lørdag klokken 07.30 ET.

Manchester City: The Citizens er vertskap for Brighton & Hove Albion neste helg i Premier League-aksjon på lørdag klokken 10 ET. Deretter drar de til Tyskland hvor de møter Borussia Dortmund i UEFA Champions League 25. oktober kl. 15.00