Shadow

Red Bull hevder første F1-konstruktørtittel siden 2013, dedikerer den til Dietrich MateschitzRed Bull har vunnet Formel 1-konstruktørmesterskapet for første gang siden 2013, og avsluttet Mercedes’ løp med åtte strake titler.

Mesterskapet ble sikret under USAs Grand Prix, med tre løp til overs, en dag etter at selskapets grunnlegger og teameier Dietrich Mateschitz døde 78 år gammel.

Max Verstappen, som vant førertittelen for to uker siden i den japanske Grand Prix, tok den med stil, og vant for 13. gang denne sesongen.

“Max Verstappen, du er verdensmester, vi er verdensmestere!” sa teamsjef Christian Horner over radioen etter løpet, og tilpasset samtalen han har gjort berømt gjennom årene.

“Dietrich Mateschitz, takk for alt du har gjort.”

Horner sa senere at naturen til Verstappens seier, som fikk ham til å komme seg etter et sakte pit-stopp og passere Lewis Hamilton i avslutningsfasen, var den perfekte måten å ta tittelen på.

“Det var nesten som om det var skrevet for ham å måtte komme tilbake gjennom feltet,” sa Horner. “Jeg tror Dietrich ville ha likt det løpet, ovenfra, for å se oss kjøre forbi en Mercedes med fem, seks runder igjen for å vinne konstruktørmesterskapet.

“Jeg tror han ville vært veldig stolt over det løpet i dag.”

Mesterskapsseieren markerer slutten på Mercedes-æraen med dominans, som går tilbake til 2014, da F1 gikk over til turbohybridmotorer. Red Bull klarte ikke å slå Mercedes til konstruktørmesterskapet i fjor til tross for at Verstappen tok førertittelen.

Selv om førertittelen er den mest kjente av de to, deles F1s premiepenger ut basert på sluttplasseringen i konstruktørmesterskapet.

Red Bull vant sine fire tidligere mesterskap i år på rad, fra 2010 til 2013.Kilde