Shadow

Real Sociedad vs. Barcelona – Fotballkamprapport – 21. august 2022


Robert Lewandowski noterte seg da Barcelona gikk til 4-1-seier på Real Sociedad søndag, deres første seier i den nye LaLiga-sesongen.

Den spanske tenåringssensasjonen Ansu Fati, som har slitt med å komme seg etter en rekke kneoperasjoner de siste to årene, kom fra benken i andre omgang og tok kontroll over saksgangen med to assist og et mål.

– La Liga på ESPN+: Strøm LIVE-spill og repriser (kun USA)

Den polske spissen, som feiret bursdagen sin, åpnet scoringen i det første minuttet av kampen, med et skudd etter en flott pasning fra Alejandro Balde inne i 16-meteren.

Men Alexander Isak utlignet fem minutter senere etter å ha låst inn en pasning fra David Silva.

Barca slet med å bryte dødlåsen helt til trener Xavi Hernandez sendte på Raphinha og Fati i det 64. minutt, hvor begge viste seg å være avgjørende for Barcas suksess.

Først assisterte Fati Ousmane Dembele med en strålende hælpasning etter et fint stykke individuelt spill fra Raphinha.

Than Fati avsluttet en vakker laginnsats for å assistere Lewandowski til den tredje.

Lewandowski returnerte tjenesten 10 minutter senere, og gjorde det mulig for 19 år gamle Fati å score Barcas fjerde for å avslutte poengene.

“Det var en vanskelig kamp, ​​det er det alltid når du kommer hit,” sa Xavi etter kampen. “Vi spiller med mer tålmodighet, som i andre omgang, vi er mye bedre. Vi manglet det i første omgang. Vi snakket i pausen om å angripe plassen bedre, det var det vi trengte å gjøre. Vi fortjente å vinne . Det er et godt resultat for oss. Vi spilte bra i perioder.”

Barcelona-treneren tok også opp de taktiske endringene han gjorde som hadde så stor effekt på utfallet av kampen.

“Det avhenger av spillet, hvordan motstanderne spiller, risikonivået som kreves, på mange ting,” sa Xavi. «I dag gjorde vi angripende endringer, og hentet Raphinha og Ansu for Balde og Ferran [Torres].

“Vi spilte i utgangspunktet med fem eller seks angripere. Det handler om risiko og hvor mange du må ta.”

Fati har vært plaget av skader siden han brøt inn for Barcelona i en alder av 16, da han ble den nest yngste spilleren i LaLiga-historien, etter å ha kommet gjennom ungdomssystemet i den katalanske klubben.

Han etablerte seg raskt som et av de mest spennende unge talentene i verden, og ble den yngste spilleren som scoret i Champions League så vel som den yngste som scoret for Spania.Kilde