Shadow

Real Madrids Karim Benzema, Carlo Ancelotti vinner UEFA-spilleren, prisen for årets trenerKarim Benzema har blitt kåret til årets spiller for menn i UEFA – og befester sin status som favoritt til å vinne Ballon d’Or – etter å ha scoret en personlig rekord på 15 mål da Real Madrid vant Champions League 2021-22.

Benzema (34) var med på å sparke Madrid til en LaLiga- og Champions League-dobbel forrige sesong og var nøkkelmannen i rekken av dramatiske europeiske comebacks, inkludert å score hattrick mot Paris Saint-Germain og Chelsea.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)
– Følg trekningen av UCL-gruppespillet LIVE her

Prisen ble delt ut ved en seremoni i Istanbul torsdag – samtidig med trekningen av gruppespillet i Champions League for 2022-2023 – der Madrid-trener Carlo Ancelotti også ble kåret til årets UEFA-trener for menn.

Ancelotti ble plukket ut foran Citys Pep Guardiola og Liverpools Jurgen Klopp.

På spørsmål om hvordan han hadde blitt den mest suksessrike treneren i konkurransen, sa Ancelotti: «Lidenskapen jeg har for sporten og kvaliteten til spillerne.

“Sist sesong var det en fantastisk forbindelse mellom veteranene og de unge, det var fantastisk kjemi med supporterne som hjalp oss med å oppnå en utrolig prestasjon.”

Om Benzema sa Ancelotti: “Karim er ikke bare en fantastisk spiss og toppscorer, han er en fantastisk fotballspiller, støttet av god holdning dag for dag.

“Sammenlignet med i fjor, forbedret han kunnskapen i år, han kjenner spillet veldig godt, hvordan han skal styre spillet og han er en sterk leder i garderoben og en god venn av meg. Vi er heldige som har Karim.”

Benzema slo lagkamerat Thibaut Courtois og Manchester Citys Kevin De Bruyne til prisen for Årets spiller for menn, som blir stemt frem av en jury bestående av klubbrepresentanter og journalister fra en shortlist med 15 spillere valgt av UEFAs tekniske studiegruppe.

Benzema følger Jorginho, som tok prisen i 2021 etter å ha vunnet Champions League med Chelsea og Euro 2020 med Italia.

Til tross for en glitrende karriere, med å vinne fem Champions Leagues og fire LaLiga-titler på 13 år i Real Madrid, har den franske spisseren vunnet relativt få individuelle utmerkelser.

Han endte på fjerde plass i avstemningen om Ballon d’Or 2021 bak Lionel Messi, Robert Lewandowski og Jorginho, men er favoritten til å ta 2022-prisen når den deles ut av France Football i oktober.

Informasjon fra Reuters ble brukt i denne rapporten.Kilde