Real Madrid vs. Barcelona – Fotballkamprapport – 16. oktober 2022

Real Madrid vant rivalene Barcelona med en 3-1-seier på Bernabeu og gikk tre poeng unna på toppen av LaLiga på søndag.

LaLiga-mesterne gikk i en tidlig 2-0-ledelse gjennom Karim Benzema og Federico Valverde før et Ferran Torres-mål startet en Barca-tilbakeslag sent på.

Carlo Ancelottis side beseglet imidlertid seieren på pause med en Rodrygo-straffe.

Resultatet forsterket en elendig uke for Xavi Hernandez som så laget sitt tape terreng i ligatittelkampen etter å ha falt til en skuffende Champions League-trekning midtuke.

Madrid forblir ubeseiret i LaLiga denne sesongen og topper med 25 poeng med Barca på andreplass på 22 poeng.

Vertene tok ledelsen etter 12 minutter gjennom et kjapt kontring som så Benzema banke seg inn etter at Marc-Andre ter Stegen blokkerte Vinícius Juniors innsats.

Den franske landslagsspilleren tok en rekke på 5 kamper uten mål, som var hans lengste score på klubbnivå siden 2020.

Madrid doblet ledelsen 10 minutter før pause da Valverde befant seg i rom utenfor feltet og styrte en fin avslutning forbi Ter Stegen.

Benzema trodde han fikk et andre mål tidlig i andre omgang, men målet hans ble avvist for offside.

Gjestene tok et mål tilbake med 10 minutter igjen gjennom innbytter Torres etter flott arbeid fra Ansu Fati og Robert Lewandowski.

Madrid økte et gir og ble tildelt en straffe i det 90. minutt da Sergio Busquets fikk ned Rodrygo.

Brasilianeren scoret skuddsparket da Madrid hevnet sitt 4-0 Clasico hjemmetap forrige sesong.