Real Madrid slo Elche da Ballon d’Or-vinneren Benzema scorer

Ballon d’Or-vinner Karim Benzema scoret et mål, men fikk to andre overkjørt av VAR da Real Madrid slo bunnlaget Elche 3-0 i LaLiga-aksjonen onsdag.

Federico Valverde og Marco Asensio scoret også mål i Madrids komfortable seier, som også slo Classico rivaler Barcelona tidligere denne uken.

Formmessig Valverde ga Real ledelsen i det 11. minutt med et strålende teknisk skudd fra kanten av området. Benzema økte Reals ledelse i det 75. minutt etter pent samspill med Rodrygo, som assisterte Benzema med en smart pasning bak hælen.

De forsvarende ligamesterne dominerte kampen hele veien og hadde flere sjanser bortsett fra de tre forsøkene utelukket, en av David Alaba og to fra Benzema.

Innbytter Asensio la til det tredje ett minutt for tida, og skjøt en avslutning på nært hold fra Rodrygos kryss.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

1. Ingen post-ClassicoBallon d’Or fall for Madrid og Benzema

Tre dager etter Madrids største kamp for sesongen så langt og to dager etter signaturøyeblikket i Karim Benzemas karriere til dags dato, kom både laget og stjernespilleren ut mot Elche med en intensitet og et formål verdig de største anledningene.

Det var ikke et snev av avslappingen som kunne ventes etter 3-1 Classico seier over Barcelona, ​​eller den personlige triumfen til Benzemas etterlengtede Ballon d’Or-kroning. I stedet ble Elche utsatt for et angrep som fikk bunnen av bordet til å skravle. Først ble Benzemas nydelige lagmål avvist i det 6. minutt, så scoret Federico Valverde sin screamer fem minutter senere, og 15 minutter etter det avsluttet David Alaba et enda bedre trekk, bare for at Benzema ble flagget for offside.

Ved pause var det bemerkelsesverdig at Elche fortsatt var med i kampen til tross for at han var et mål under. Benzema ble nok en gang tatt i offside med en time spilt, og da han til slutt scoret i det 75. minutt – satt opp av Rodrygos bakhæl – var det til og med tid for en spøk med dommer Jesus Gil Manzano om en annen mulig offside-oppringing. Dette var en nådeløs prestasjon fra Madrid og Benzema. Begge vil ta litt stopp denne sesongen.

2. Valverdes mål fortsetter å komme

Uansett hvilken type spiller du trodde Valverde kunne bli – en dyptliggende, holdende midtbanespiller som Casemiro kanskje, eller en hyperaktiv boks-til-boks-spiller i form av Steven Gerrard – trodde du sannsynligvis ikke at han ville bli til en målmaskin. Valverde har nå scoret seks mål denne sesongen – bare Vinicius Junior har flere for Madrid – som er like mange som han hadde scoret de fire foregående årene.

Han scoret i tre kamper på rad i september, og nå har han fulgt et mål i søndagens Classico med åpneren her. Carlo Ancelotti sa tidligere denne sesongen at hvis Valverde ikke kom opp i dobbeltsifret, burde han rive opp trenerlisensen. Han er allerede over halvveis. Det er bemerkelsesverdig hvor mange av Valverdes mål som kommer fra utenfor feltet, og han kan score med begge fotene også, som denne venstrebeinte innsatsen på sprett viste. Han kunne ha fått en til sent, og brast inn i boksen, bare for å bli nektet av en eksepsjonell redning av Edgar Badia.

Toni Kroos tror han er en av de tre beste spillere i verden akkurat nå. Det kan være en liten overdrivelse. Men ikke mye. Valverde kom ikke på Ballon d’Or-shortlisten i år, men vær ikke overrasket over å se ham der før altfor lenge.

3. Lunin fortjener kreditt før Courtois kommer tilbake

Dette var sannsynligvis slutten på keeper Andriy Lunins løp i førstelaget, med Thibaut Courtois som ventet å returnere fra skade i tide til å møte Sevilla denne helgen. I så fall fortjener Lunin ros for å ha prestert beundringsverdig i nummer éns fravær. Han har faktisk vært så solid – selv om lagets defensive soliditet som helhet uten tvil har hjulpet enormt – at Courtois’ fravær knapt har blitt følt.

Spesielt én redning her, en stopp i andre omgang fra headingen til Carlos Clerc, kom med spillet fortsatt i balanse. 23-åringen har holdt nullen mot Getafe og Elche, og laget kom ut av tiden hans mellom stolpene på toppen av LaLiga og kvalifiserte seg til Champions League-16-delsfinalen. Hver gang Lunins neste mulighet kommer, har han vist at han er klar til å ta den.

Spillerrangeringer

Elche: Edgar Badia 6; Helibelton Palacios 5, Gonzalo Verdu 6, Pedro Bigas 6, Carlos Clerc 6; Omar Mascarell 6; Tete Morente 5, Raul Guti 6, Pere Milla 5, Nicolas Mercau 6; Lucas Boye 6.
Subs: Josan 5, Gerard Gumbau 5, Ezequiel Ponce 5, Domingos Quina 6.

Real Madrid: Andriy Lunin 8; Dani Carvajal 7, Eder Militao 7, Antonio Rudiger 7, David Alaba 7; Toni Kroos 7, Federico Valverde 8, Luka Modric 7; Rodrygo Goes 8, Vinicius Junior 7, Karim Benzema 9.
Subs: Aurelien Tchouameni 7, Eduardo Camavinga 6, Marco Asensio 7, Lucas Vazquez 6, Nacho 6.

Beste og dårligste utøvere

BEST: Karim Benzema, Real Madrid.
Tilbake til sitt beste og kunne ha hatt et hattrick hvis det ikke var for de tette – men riktige – offside-kallene.

VERST: Helibelton Palacios, Elche.
Ingen av Elche-forsvarerne hadde en hyggelig kveld opp mot et flytende Madrid-angrep, men Palacios var sannsynligvis den verste av dem.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Hvordan feirer du etter å ha sett to mål overstyrt av VAR? Ved å signalisere for det selv! Godt gjort av Benzema.

Og så en Zen-aktig (eller Haaland-aktig) feiring for Valverde etter hans fantastiske mål.

Alt i alt en solid prestasjon av mesterne.

Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

Valverde om sin scoringsevne: “[Ancelotti] sa jeg måtte score 10 mål [this season]. Jeg er fokusert på å gjøre det, det er en god form for press. Jeg vil ikke at han skal gå av som manager! Det har hjulpet meg til å føle meg trygg foran mål.”

Ancelotti om å spille så kort tid etter Classico: “Jeg var bekymret for denne kampen, den var viktig, for etter den Classico du kunne tro at nivået kunne falle, jeg ville rotere, men ville ikke gi dem unnskyldninger, laget spilte bra, fokusert, i angrep var det veldig bra, vi hadde mye mobilitet. Men inntil det 70. minuttet var kampen åpen, kunne de ha utlignet.”

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– Karim Benzema (224) er nå tre mål sjenert til å gi Alfredo Di Stéfano (227) en sjetteplass på LaLigas toppscorerliste. Topp fem? Lionel Messi (474), Cristiano Ronaldo (311), Telmo Zarra (251), Hugo Sanchez (234) og Raul (228).

– Carlo Ancelotti klarte sin 124. LaLiga-kamp i dag, og brøt uavgjort med Claudio Ranieri for det meste av en italiensk manager.

– Nå uten seier på 10 kamper for å starte sesongen, står Elche overfor en alvorlig kamp for å unngå nedrykk. Det eneste laget som overvunnet en slik rekke og forble i toppen var Real Valladolid i sesongen 1982-83 (13 kamper uten seier).

Neste

Real Madrid: Tilbake på Bernabeu for en ny LaLiga-kamp på lørdag når Sevilla kommer til byen. Så tilbake til Champions League-aksjonen med en tur til RB Lepzig neste tirsdag.

Elche: Jakten på deres første LaLiga-seier fortsetter, denne gangen mot Espanyol på søndag.