Shadow

Premier League uforutsigbarhet, Dortmunds nedsmelting, Mbappe glad igjen


Nok en helg med overskrifter, golazoer og uforutsigbare avslutninger i Europas største ligaer. Fra Borussia Dortmunds nedsmeltning til Leeds dominerende prestasjon over Chelsea, var det ingen mangel på drama.

ESPN-korrespondenter Rob Dawson, Alex Kirkland, Julien Laurens, Sam Marsden, James Tyler og James Olley bryter ned de store tingene du trenger å vite om helgen.

– ESPN+ guide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer (USA)
– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang


Gå til: Samtalepunkter | Beste mål | Lag i trøbbel | MVP for helgen


Samtalepunkter

City forbereder seg på et vilt tittelforsvar?

Kan denne Premier League-sesongen fortsette å være så uforutsigbar og ende med en overraskelse? Det er altfor tidlig å si, men det er gøy å tenke på mens vi kan. Manchester United og Liverpool møter hverandre på mandag med begge på jakt etter en første seier, mens på søndag var Chelsea ydmyke mot Leeds United og Manchester City måtte kjempe seg tilbake fra et tomålsunderskudd for å uavgjort 3-3 mot Newcastle United.

Man City vil fortsatt være favoritter til tross for å miste poeng på St James’ Park, men resultatet viser i det minste at Pep Guardiolas regjerende mestere kan få det til å se sårbart ut. Arsenal har i mellomtiden startet en sesong med tre strake seire for første gang siden 2004, og Tottenham Hotspur har tatt syv poeng fra ni mulige.

Denne sesongen kommer til å bli en merkelig en med pause i november og desember for verdenscupen, og kanskje det kan kaste opp en overraskende vinner. Hvem vet etter en slik berg-og-dal-banestart? — Dawson

– Premier Leagues beste og verste drakter de siste 30 årene

Et kjent mareritt for Dortmund

Så mye for en gjenoppblomstring denne sesongen, ikke sant? Det hadde blitt gjort mye ut av Borussia Dortmunds smarte sommerkjøp etter det langvarige farvel til Erling Haaland, spesielt grepene som ble gjort for å fikse det kaotiske forsvaret som hadde holdt dem tilbake fra en skikkelig tittelutfordring de siste årene. Nico Schlotterbeck var en klok signering, og Niklas Sule kunne vel ikke vært dårlig etter å ha vunnet så mange trofeer i Bayern München?

Som det viser seg, er det å stenge kamper det virkelige merket for en mester, og lørdagens kollaps mot Werder Bremen viser hvor langt de må gå.

Det tok Dortmund nesten 75 minutter å møysommelig bygge en 2-0-ledelse hjemme til et lag som nettopp kom tilbake i Bundesliga denne sesongen etter et år i andredivisjon. Julian Brandts langdistanseinnsats snek seg inn på kanten av pause før nok et lavprosentskudd, denne gangen en verdensmester fra Raphael Guerreiro, doblet ledelsen.

Derfra ble det blodbad, da Emre Can, Sule og keeper Gregor Kobel tilsynelatende glemte hvordan de skulle markere, presse eller stenge ned skuddvinkler da gjestene noterte tre sørgelig enkle mål etter det 89. minutt for å ta poengene.

– Se igjen: Borussia Dortmund 2-3 Werder Bremen, ESPN+

Bremen-undermannen Oliver Burke var kjernen i mye av det, men selv om æren skyldes kampen tilbake, må Dortmund-fans være livredde for nok en lang sesong med selvpåførte feil for å dømme enhver sjanse til suksess. Dette må være en vekker for Erin Terzic og co hvis denne sesongen – som begynte med to ryddige, profesjonelle seire over Bayern Leverkusen og Hertha Berlin – skal ende annerledes enn så mange før. — Tyler

spille

0:37

Jamie Bynoe-Gittens’ intervju blir avbrutt av høylytte Werder Bremen-feiringer etter comebackseieren over Borussia Dortmund.

Mbappe smiler (for nå) etter “Penaltygate”

Forrige uke så vi en gretten og misnøye Kylian Mbappe midt i en kontrovers som ble ansett som «Straffemål» på grunn av hans holdning mot Montpellier. På søndag så vi ham stråle nok en gang etter å ha scoret ni sekunder inn i Paris Saint-Germains store seier over Lille, et av de raskeste målene i fransk fotballhistorie. Og det er ikke bare å komme så raskt på mållisten som var det mest imponerende (og heller ikke sluttresultatet 7-1) — eksepsjonelt var selve målet, løftet fra det du ser på treningsfeltet!

Neymar til Marco Verratti, tilbake til Neymar som la ballen for Lionel Messi i midtsirkelen for å sende et perfekt gjennomspill over toppen for Mbappe, hvis perfekte løp ble matchet av en perfekt touch for å lobbe Lille-keeper Leo Jardim.

Reaksjonen fra PSG-spillerne var talende. De overfeiret nesten fordi de jobbet med det stykket på trening og var glade for å gjengi det i en faktisk kamp. Det satte en stopper for alle spenningene fra forrige helg og satte et smil tilbake på munnen til Mbappe, som avsluttet med hattrick. Hvis du legger til Neymars monsterprestasjon (to mål, tre målgivende pasninger) og Messis glans (ett mål, to målgivende pasninger), var det en perfekt kveld for PSG. — Laurens

«Yellow Submarine»-cruising

Villarreal la ned en markør for sesongen med en imponerende 2-0-seier på Atletico Madrid på søndag for å gjøre det til seks poeng fra seks i LaLiga. Yeremy Pino åpnet scoringen i et tett møte i det 73. minutt, og Gerard Moreno sikret poengene på stoppetid etter sommersigneringen Nahuel Molina ble utvist på sin hjemmedebut for Atletico.

Seieren vil øke troen på at Unai Emerys lag kan returnere til Champions League. Etter å ha nådd semifinalen i Europas elitekonkurranse forrige sesong, tapt mot Liverpool, vil Villareal kun konkurrere i Europa Conference League denne gangen etter å ha blitt nummer sju i LaLiga.

De fire beste bør imidlertid være innen rekkevidde i år. Pino er en spennende kantspiller som nå har fordelen av sin debutkampanje bak seg, mens Jose Luis Morales legger dybde til angrepet deres. Emerys lag er vanligvis godt trente og vanskelige å bryte ned også. Nøkkelen er imidlertid å holde målscorer Moreno i form.

Det er tidlig, men denne seieren over Atletico, kombinert med Sevillas trege start, har Villarreal på en god plass. — Marsden

Mål

Saliba sender Gunners svevende

Etter å ha scoret et selvmål mot Leicester City forrige uke, nettet William Saliba i den høyre enden for første gang i Arsenal-karrieren på lørdag. Og for et mål det var. 21-åringen bestemte seg for å ta Granit Xhakas permittering første gang, og utførte en suveren venstrefot-avslutning over Bournemouth-keeper Mark Travers for å sikre en 3-0-seier til Gunners.

Den forhøyede oppfølgingen beviser at dette ikke var tilfeldig: Flyturen var bevisst, presis og verdig en midtspiss. Oleksandr Zinchenko, sto bak Saliba, sank ned på kne, hendene på hodet, veltet av majesteten over det hele.

Og Saliba, med serenade gjennom hele kampen av jublende Arsenal-fans på sørkysten, ble så overveldet av øyeblikket han løp til feil hjørne av bakken for å feire, og gled på kne foran hjemmesupporterne. Ingen bry – de Gunners-fansen vil bare elske ham mer nå. — Olley

Modric magi setter opp Vinicius skjønnhet

Luka Modrics mål i første omgang var kanskje det mest iøynefallende øyeblikket i Real Madrids 4-1-seier på Celta Vigo på lørdag, men det var Modrics rolle i Madrids tredje som både definerte kampen og oppsummerte Carlo Ancelottis skremmende effektive kontring. angripende maskin.

Det er kanskje ikke et farligere lag i pausen noe sted akkurat nå. Celta hadde ikke prestert dårlig på Balaidos, men de ble hensynsløst revet fra hverandre da kampen åpnet opp i andre omgang. Trekningen som førte til at Vinicius Junior kjølig rundet keeper Agustin Marchesin og avsluttet fra skrått hold, begynte med Aurelien Tchouamenis blokkering inne i Madrids straffefelt.

Da Modric mottok ballen øyeblikk senere, dypt inne på sin egen banehalvdel, var faren tydelig: Celta hadde spillere engasjert på banen, og Vinicius var klar til å løpe inn bak. Modrics pasning måtte fortsatt være ekspert timet og perfekt vektet, og slik ble det, og delte forsvarerne Hugo Mallo og Unai Nunez på halvveislinjen og satte Vinicius inn på mål.

Ved stillingen 3-1 så det ut som game over; en konklusjon bekreftet av en annen utbryter, avsluttet av Federico Valverde, 10 minutter senere. — Alex Kirkland

Pefok på banen igjen for Union Berlin

Det amerikanske herrelandslaget venter fortsatt på at en i form angriper skal dukke opp i forkant av verdensmesterskapet, med flere som har prøvd og mislyktes i løpet av de siste 12 månedene for å satse på å starte opp foran i Qatar. Kanskje Jordan Pefok tross alt er mannen?

Spissen har kastet bort lite tid på å sette seg inn i livet i Union Berlin siden han forlot sveitsiske Young Boys i sommer, og scoret sitt tredje mål på fire kamper da laget hans overveldet RB Leipzig 2-1 på lørdag. Han var på slutten av en glatt kontring for å konvertere rolig etter at Janik Haberer og Sheraldo Becker kombinerte for å sette spissen igjennom på mål, med Pefok som feide den forbi en hjelpeløs Janis Blaswich for åpneren.

Becker la til en ny før pause, og selv om Willi Orban scoret for Leipzig med en knapp halvtime igjen, hang Bundesliga underdogs på for en imponerende seier. Ligatabellen ser morsom og funky ut etter tre kamper, med Union nummer to med fem poeng, hovedsakelig takket være Pefok. Er verdenscup neste i sikte? På dette skjemaet er det vanskelig å nekte ham.

Lag i trøbbel

Sevilla sliter allerede

Sevilla vant bare tre av sine siste 12 kamper forrige sesong for å gå fra å være Real Madrids nærmeste utfordrere om tittelen til å henge med og avslutte på den fjerde og siste Champions League-plassen. Denne formen har fulgt dem inn i den nye kampanjen etter en vanskelig sommer der de ble tvunget til å selge begge midtstopperne sine, med Diego Carlos til Aston Villa og Jules Konde flyttet til Barcelona.

Etter å ha åpnet sesongen med tap på Osasuna, var de heldige som fikk uavgjort hjemme mot Real Valladolid i helgen. Anuar Tuhami hadde gitt Valladolid en overraskelsesledelse med 10 minutter igjen, bare for en stor gaffe fra keeper Sergio Asenjo som la Karim Rekik score en sen utligning. Rekiks mål reddet et poeng, men Sevilla, som mistet vingen Jesus «Tecatito» Corona forrige uke til en beinskade, må forbedre seg betydelig med trener Julen Lopetegui som allerede er under press. — Marsden

West Ham ser svak ut

Tre ligakamper, tre tap, null scorede mål, fem sluppet inn: West Ham United ligger nederst i Premier League og det er verken en ulykke eller en overraskelse. Det er imidlertid bekymringsfullt at de allerede er i mye trøbbel. Mot Brighton & Hove Albion hjemme på søndag (0-2) ble de slått, igjen, som mot Manchester City og på Nottingham Forest, hvor de kanskje ikke fortjente det.

David Moyes kan hevde at han har noen skader og at klubben har opplevd det som veldig vanskelig å rekruttere spillerne den ønsket seg i sommer. Likevel er alle stjernene hans fra forrige sesong fortsatt der, og momentumet fra forrige sesong var veldig sterkt. Ting kan bli enda verre med en tur til andre kjemper Aston Villa neste før du spiller Chelsea og Tottenham. — Laurens

Helgens MVP

Marsch har Leeds som flyr høyt

Det var rikelig med skepsis da Leeds United utnevnte Jesse Marsch til å starte et nedrykksredningsoppdrag, men han gjør en god jobb med å stille tvilerne. Det var nervøse øyeblikk på slutten av forrige sesong, men Leeds gjorde akkurat nok for å holde seg i Premier League, og nå utnytter de livlinen.

Marsch, som har måttet håndtere overgangen til nøkkelspillerne Kalvin Phillips (Manchester City) og Raphinha (Barcelona), har guidet laget sitt til en ubeseiret start på den nye kampanjen. Mot Chelsea viste amerikaneren at han kan bli en kamp for en av de beste managerne i verden i Thomas Tuchel.

Leeds var dominerende mot Tuchels lag, og vant 3-0 takket være mål fra Brenden Aaronson, Rodrigo og Jack Harrison. Om noe smigret resultatet Chelsea etter at Marschs taktiske plan fungerte som smurt. Enten det er søkelyset ved å være en amerikansk manager eller den vanskelige trolldommen i RB Leipzig som har intensivert granskningen av Marsch, ser den tidligere MLS-midtbanespilleren ut til å glede seg over det — Dawson

Kilde