Post-Casemiro Real Madrid slår Celta Vigo, vis hvorfor de er LaLigas favoritter igjen

Real Madrid tok en komfortabel seier over Celta Vigo, 4-1, i LaLigas andre uke av sesongen og klubbens første kamp siden Casemiro dro til Manchester United. Karim Benzema scoret først for Madrid og Iago Aspas utlignet, men så skrudde Madrid på og gjorde det umulig for Celta Vigo å klore seg inn igjen.

– Rapport: Real Madrid-Celta Vigo-rapport | LaLiga bord | Kommende kampoppsett

Luka Modric, Vinicius Junior og Federico Valverde scoret alle i det som ville være en ettertrykkelig intensjonserklæring fra Real Madrid for å sette resten av LaLiga på varsel. ESPNs Alex Kirkland har reaksjon fra Abanca-Balaídos i Spania.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

Ingen Casemiro, ikke noe problem

Real Madrids midtbane kom alltid til å bli undersøkt i det første utspillet i post-Casemiro-æraen, etter at midtbanespillerens overgang på 70 millioner pund til Manchester United ble bekreftet en dag tidligere.

Her på Balaidos var det Aurelien Tchouameni – rekruttert til enda større kostnader tidligere i sommer – som gikk opp for å forsikre Madrid-fansen om at det er liv etter den legendariske midtbanetrioen Casemiro, Toni Kroos og Luka Modric.

Kroos var ikke med her, fraværende med influensa, men Modric – som fortsatt på en eller annen måte ble bedre i en alder av 36 – var majestetisk sammen med Tchouameni og Eduardo Camavinga. Han førte Madrid foran med et karakteristisk curlingskudd før pause og spilte senere en visjonær pasning for Vinicius Junior til 3-1 etter pause.

Det var mye å like med Tchouamenis opptreden også. Den unge franske midtbanespilleren så ut til å vokse i selvtillit og autoritet etter hvert som kampen gikk.

Det tredje målet begynte med Tchouamenis blokkering inne i Real Madrids straffefelt, før Modric og Vinicius gjorde resten – og det var hans drivende midtbaneløp som gjorde Madrids fjerde mål, avsluttet av Fede Valverde.

Det er større utfordringer fremover, og som enhver ung spiller vil Tchouameni ha gode og dårlige dager, men dette var en veldig oppmuntrende start.

Midtstopper dilemma for Ancelotti

Carlo Ancelotti har gjort det klart at fjorårets foretrukne midtstopper, David Alaba og Eder Militao, starter denne sesongen som førstevalg til tross for ankomsten av Antonio Rudiger på en fri overgang fra Chelsea.

Militao gjorde nok en høyprofilert feil her – han håndterte ballen for Celtas straffeutligning i første omgang – mens Rudiger kom fra benken for å fange blikket med nok en fysisk dominerende oppvisning.

Rudigers LaLiga-debut i Almeria forrige helg var neppe feilfri, men du lurer på hvor lenge Ancelotti kan fortsette å utelate en spiller med hans karakter, erfaring og atletikk.

Ett voldsomt løp oppover, før han byttet pasninger med Karim Benzema, førte til at Madrid ble tildelt en andre straffe for natten, som ble bommet av innbytter Eden Hazard.

Madrids lag i år er fullpakket med talent, og Rudiger har allerede vist en uventet allsidighet, og fylt opp i begge bakspillerposisjonene, men han vil være opptatt av å spille mer om ikke så lenge, og Militao ser mest sannsynlig ut til å falle fra.

– ESPN+ guide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer (USA)
– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Aspas er hovedmannen for Celta nok en gang

Hvis Madrid står i fare for å overavhengig av Benzema for å score målene de trenger for å utfordre om trofeer igjen, hviler Celtas utsikter denne sesongen helt på skuldrene til Iago Aspas.

Den 35 år gamle lokale gutten og klubblegenden scoret 18 ligamål i fjor – bare Benzema scoret flere – og etter sommeravganger for angrepsvillige, kreative spissspillere som Brais Mendez og Nolito, vil Aspas ha enda mer ansvar for begge. gi og fullføre denne gangen.

Nysigneringen Goncalo Paciencia gjorde det bra her som målmann, mens den utlånte Carles Perez fikk et løp fra benken, men når du ser på Celta-troppen er det bare Aspas som ser ut til å komme i dobbeltsifring.

Han er fortsatt i stand til å bli briljant — ett løp på pause førte til at han hoppet forbi Modric og brøt fremover før han gikk tom for damp — og Celta har talentfulle spillere andre steder på banen som Javi Galan og Fran Beltran, men de er også ujevne og bekymringsverdig inkonsekvente.

Suksess eller fiasko for Celta i år vil komme ned – som det har gjort i store deler av det siste tiåret – til hvor langt Aspas kan ta dem.

Spillerrangeringer

Real Madrid: Thibaut Courtois, 6. Dani Carvajal, 6. David Alaba, 7. Eder Militao, 5. Ferland Mendy, 6. Aurelien Tchouameni, 8. Eduardo Camavinga, 7. Luka Modric, 8. Fede Valverde, 7. Vinicius Junior, 8. Karim Benzema, 7.

Subs: Antonio Rudiger, 7. Dani Ceballos, 6. Lucas Vazquez, 6. Eden Hazard, 5. Marco Asensio, 6.

Celta Vigo: Agustin Marchesin, 7. Hugo Mallo, 7. Joseph Aidoo, 6. Unai Nunez, 6. Javi Galan, 7. Renato Tapia, 5. Fran Beltran, 7. Oscar Rodriguez, 6. Franco Cervi, 7. Iago Aspas, 7. Goncalo Paciencia, 6.

Subs: Carles Perez, 6. Gabriel Veiga, 6. Luca de la Torre, 6.

Beste og dårligste utøvere

BEST: Luka Modric, Real Madrid.

Fremragende. Hjalp de yngre midtbanespillerne ved siden av ham, scoret kampens mål og skapte den avgjørende tredjedelen for Vinicius som satte Madrid ut av syne.

VERST: Eder Militao, Real Madrid.

Prestasjonene hans – og spesielt konsentrasjonen – må forbedres, ellers vil Rudiger være med på laget om ikke lenge.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Karim Benzema, den beste spilleren i LaLiga forrige sesong, scoret sitt åpningsmål for kampanjen 2022-23.

Celta Vigo trakk en tilbake gjennom en Iago Aspas-straffe, men så kom også Luka Modric inn i kampen.

Modric scoret et av sine signaturmål fra utenfor feltet, og fikk senere applaus fra Celta Vigo-fansen da han ble avvist senere i kampen.

Mens Celta Vigo holdt kampfølelsen tett i første omgang og lagene gikk til pause med Madrid kun ledet 2-1, var andre omgang en helt annen historie.

Da Madrid gjorde 3-1 på en nydelig Vinicius Junior-avslutning, var det stort sett over.

Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

Real Madrid-manager Carlo Ancelotti: “Vi er glade. Vi spilte bra. Vi hadde gode individuelle prestasjoner fra spillere som ikke har spilt mye, de er nye. Tchouameni spilte veldig bra, og Camavinga. Vi viste mye energi på banen og prestasjonen var bra, vi er garantert sikre på fremtiden.”

Ancelotti: “Vi har spillere som kan spille i forskjellige posisjoner, det hjelper laget. Jeg synes troppen vi har er en veldig god tropp, jeg er ikke i tvil om det.”

Ancelotti om Aurelien Tchouameni: “Selvfølgelig må vi tenke på en overgang… Veteranene forstår det veldig godt, for ungguttene viste også forrige sesong at de fortjener en plass. Så det er viktig å styre garderoben godt, veteranenes forståelse og ungdommenes tålmodighet.”

Ancelotti om Luka Modric: “Han er udødelig. Luka er alltid klar, han er alltid forberedt, han spiller alltid bra. Målet han scoret endret kampen. Inntil målet var kampen jevn, konkurransedyktig, Celta presset oss godt, det var vanskelig for oss i besittelse. I den andre omgangen falt de intensiteten, og vi spilte ballen godt fra baksiden og overgangene våre var spektakulære.”

Luka Modric på en stående applaus fra Celta Vigo-fansen: “Det er en vakker ting, det gjør meg veldig glad når fansen gjenkjenner arbeidet ditt, jeg kan bare takke dem.”

Modric på Casemiro forlater: “Det er synd, vi skrev historie med ham og han var grunnleggende. Vi kommer til å savne ham mye som person og spiller, og jeg er trist å se ham gå. Men det er en del av fotballen og vi må fortsett uten ham.”

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

• Karin Benzema scoret sitt 19. straffemål i LaLiga. Kun seks aktive spillere har scoret flere straffer enn franskmannen i LaLiga: Raúl García, Negredo, Parejo, Iago Aspas, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

• Siden starten av forrige sesong har ingen lag tatt flere straffespark enn Real Madrid (13, uavgjort med Levante) i LaLiga.

• Iago Aspas scoret sitt 136. LaLiga-mål, det fjerde flest blant aktive spillere. Han ligger nå også likt med 10. flest straffespark gjennom tidene i LaLiga med 31. Neste på listen er David Villa med 32.

• Luka Modric scoret sitt 12. LaLiga-mål i karrieren utenfor feltet. Av Modrics 23 LaLiga-mål har 12 vært utenfor feltet. Siden Luka Modric kom til Real Madrid i 2012-13, er de eneste spillerne med flere mål utenfor feltet i LaLiga Lionel Messi (67), Antoine Griezmann (25), Cristiano Ronaldo (24), Dani Parejo (18) og Iago Aspas (16).

• Federico Valverde’s scoret sitt første konkurransedyktige klubbmål siden vinneren i det 98. minuttet mot Barcelona i SuperCup-semifinalen 12. januar.

• Aurelien Tchouameni hadde 13 bedringer. Casemiro, som ledet laget LaLiga i restitusjoner forrige sesong med 230, hadde bare 1 kamp med 13+ restitusjoner med Real Madrid i LaLiga forrige sesong (14 mot Getafe i januar 2022).

Neste

Real Madrid: LaLiga-tittelinnehaverne spiller på Espanyol 28. august (se LIVE på ESPN+) før hjemmeåpningen på nyoppussede Bernabeu mot Real Betis 3. september.

Celta Vigo: De drar til Girona fredag ​​26. august (se LIVE på ESPN+) og så er de vertskap for Cádiz en uke senere.