Shadow

PGA-sjefen kritiserer den Saudi-finansierte ligaen som en serie med utstillinger


PGA Tour-kommissær Jay Monahan beskrev Saudi-finansiert liga som har meldt seg på Dustin Johnson, Phil Mickelson og Bryson DeChambeau som en “serie med utstillingskamper” som bruker milliarder av dollar på spillere uten å få avkastning på investeringen.

Monahan sa også at spillere som betalte en ublu sum penger ville “må leve under en stein” for ikke å vite at de ville bli kritisert for kilden til pengene. LIV Golf er støttet av Saudi-Arabias suverene formuefond.

“Jeg vil spørre enhver spiller som har sluttet, eller enhver spiller som noen gang vil vurdere å forlate:” Har du noen gang måttet be om unnskyldning for å være medlem av PGA Tour?» sa Monahan fra Toronto på CBS-sendingen til RBC Canadian Open .

De var Monahans første offentlige kommentarer siden torsdag, da Greg Normans LIV Golf-serie begynte og Monahan suspenderte alle PGA Tour-medlemmer som spilte på Centurion Golf Club utenfor London.

LIV Golf Series har åtte turneringer i år – fem i USA – med 25 millioner dollar i premiepenger for hver enkelt, 54-hulls arrangementer uten cut og 48-manns felt. Charl Schwartzel vant den første lørdagen og tjente 4,75 millioner dollar.

Mer enn premiepenger mottok noen spillere enorme signeringsavgifter. Daily Telegraph rapporterte at Johnson mottok 150 millioner dollar, mens Mickelson ikke benektet en rapport om at han ble betalt 200 millioner dollar for oppstartssatsingen. Det var ikke klart for nå mange år de er forpliktet.

De siste dagene kunngjorde Norman at DeChambeau og Patrick Reed har meldt seg på og forventes å spille det første amerikanske arrangementet i Oregon i slutten av måneden. Ingen av de 10 beste spillerne i verden har uttrykt interesse for den nye ligaen.

Monahan sa at han suspenderte spillerne for brudd på turneringsbestemmelsene. De ble nektet utgivelser for å konkurrere i London-arrangementet og valgte å spille uansett. Spillere får vanligvis tre utgivelser for utenlandske arrangementer, og to dusin fikk dem for Saudi International.

Monahan sa at det var en enkelt begivenhet assosiert med en anerkjent tour (Asian Tour), sammenlignet med en serie begivenheter som utgjør en direkte utfordring for PGA Tour ved å spille i USA

“Det er min jobb å beskytte, forsvare og feire våre lojale PGA Tour-medlemmer, våre partnere og våre fans, og det er akkurat det jeg gjorde,” sa Monahan.

Norman og noen spillere i LIV Golf-arrangementet har snakket om å være frie agenter, i stand til å spille hvor de vil, og har posisjonert den nye ligaen som et supplement til verdensgolfen i stedet for å konkurrere med PGA Tour.

Johnson, Sergio Garcia og Graeme McDowell var blant dem som sa opp sitt PGA Tour-medlemskap. Mickelson, allerede på The Country Club på søndag for å begynne å forberede seg til US Open, har sagt at han planlegger å beholde livstidsmedlemskapet han tjente med 45 seire og seks majors.

På spørsmål om hvorfor spillere ikke kunne spille begge turneringene, svarte Monahan med et eget spørsmål.

“Hvorfor trenger de oss så sårt?” han sa. “Disse spillerne har valgt å signere flerårige, lukrative kontrakter for å spille i en serie oppvisningskamper mot de samme spillerne om og om igjen. Du ser på det kontra det vi ser her i dag.”

Canadian Open inneholdt Rory McIlroy, Justin Thomas og Tony Finau som kjempet om tittelen, og Justin Rose utfordret å skyte 59 eller lavere til han måtte nøye seg med en 60.

“Du har sann, ren konkurranse, de beste spillerne i verden her på RBC Canadian Open, med millioner av fans som ser på. Og i dette spillet er det sann og ren konkurranse som skaper profilene og tilstedeværelsen til verdens beste spillere Og det er derfor de trenger oss. Det er det vi gjør,” sa Monahan.

“Men vi kommer ikke til å tillate spillere å kjøre fri fra våre lojale medlemmer.”

Fortsatt uklart hvordan situasjonen forløp. USGA har sagt at de ikke vil nekte en spiller som fikk sin plass i feltet ved US Open, og R&A vil sannsynligvis hedre den “åpne” naturen til British Open neste måned på St. Andrews.

Rettssaker er sannsynlige hvis PGA Tour-spillere prøver å delta i et arrangement etter å ha blitt suspendert for å ha registrert seg og spilt med LIV Golf. Norman har sagt at LIV Golf vil støtte sine spillere.

Monahan sa ikke om det var en vei tilbake for spillere som ble med i Normans liga, og heller ikke hvordan det påvirker spillere som aldri har vært medlem av PGA Tour.

Monahan bet spesielt på pengene som kom fra det offentlige investeringsfondet i Saudi-Arabia, som har blitt anklaget for «sportsvask» for å ha brukt en slik tur for å fjerne oppmerksomheten fra historien om menneskerettighetsbrudd.

Han ble spurt om hvor stort problem finansieringskilden var.

“Det er ikke et problem for meg, fordi jeg ikke jobber for den saudiarabiske regjeringen,” sa Monahan, en tilslørt graving over forestillingen om å være en fri agent. “Men det er sannsynligvis et problem for spillere som valgte å gå og ta de pengene. Jeg tror du må stille deg selv et spørsmål: Hvorfor.

“Hvorfor bruker denne gruppen så mye penger – milliarder av dollar – på å rekruttere spillere og jage et konsept uten mulighet for avkastning?” han sa. “Samtidig har det vært mange spørsmål, mange kommentarer, om veksten av spillet. Og jeg spør: “Hvordan er dette bra for spillet?”

Rapportering fra Associated Press.


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.





Kilde