Paris Saint-Germain vs. Maccabi Haifa – Fotballkamprapport – 25. oktober 2022

Lionel Messi og Kylian Mbappe scoret to ganger hver og Neymar la til en annen da Paris Saint-Germain dirigerte Maccabi Haifa 7-2 på Parc des Princes på tirsdag for å cruise inn i Champions Leagues 16-delsfinale.

Stjernens angrepstrio fant hver sin nettmaske for å sette vertene opp til 3-0 innenfor bare 35 minutter. Messi produserte deretter nok en overdådig avslutning like før pausen for å fullføre en iøynefallende angrepsoppvisning i første omgang.

Det var lite stopp i andre omgang, med Mbappe som krøllet inn for sitt andre før et selvmål fra Maccabis Sean Goldberg og et syvende mål, av innbytter Carlos Soler, fullførte ruta.

Messi, som også hjalp til med målene for Neymar og Soler, har nå 11 mål og 12 målgivende pasninger i alle konkurranser for PSG denne sesongen, og matcher allerede hans totale mål fra hans skuffende første kamp i den franske hovedstaden.

Messi, Mbappe og Neymar scoret også alle i den omvendte kampen i Israel forrige måned, som PSG vant 3-1. Før Goldbergs selvmål på tirsdag, hadde PSGs siste 19 Champions League-mål blitt scoret av et medlem av “MNM”, som dateres tilbake til forrige sesong.

“Jeg så spillerne kose seg, og det er veldig viktig,” sa PSG-trener Christophe Galtier om 4-3-3-systemet han brukte. «Jeg måtte tenke på hvordan våre fantastiske tre spillere foran kunne uttrykke seg best mulig og at systemet kunne være veldig viktig.

“Det er veldig hyggelig å trene dem, å se dem spille hver dag. For en trener er det et paradis.”

I den andre enden var det noen korte tegn på defensiv skjørhet, med Maccabi Haifa-forsvarer Abdoulaye Seck to ganger i stand til å finne nettet med headinger fra dødballer.

Seieren var imidlertid aldri i tvil, og gjorde at PSG tok sin plass i Champions League-utslagsfasen med en kamp til overs.

Galtiers lag ligger på 11 poeng med også kvalifiserte Benfica, men har nå en komfortabel fordel på målforskjell.

PSG vil reise til Juventus i den siste runden av gruppeoppgjørene neste uke, vel vitende om at de bare trenger å matche Benficas resultat på bortebane mot Maccabi Haifa for å ta topplassen i gruppen.

Til tross for deres tunge nederlag, forblir Maccabi på tre poeng med Juve og vil fortsette sin siste kamp med fortsatt håp om å sikre seg en plass i Europa League.

PSG brukte en stund på å finne angrepsrytmen sin på tirsdag, men når de først gjorde det, var de ødeleggende.

Messi fikk ballen til å rulle i det 19. minutt med et silkemykt åpningsmål scoret med utsiden av venstrefoten etter å ha blitt spilt inn av Mbappe på venstre side av området.

Mbappes åpning var like stilig, den franske spissen bøyde en høyrefot i det 32. minutt forbi Maccabi-keeper Josh Cohen som ikke kunne klandres for noen av PSGs mål.

Det begynte å bli stygt for Maccabi tre minutter senere da Mbappe og Messi spilte sammen i Neymar og brasilianerens skudd gikk inn utenfor stolpen.

PSG slo av defensivt for å tillate en umarkert Seck å heade inn fra Omer Atzilis frispark, men Messi byttet deretter pasninger med Neymar før han slapp skulderen og satte et venstrebent skudd lavt i hjørnet til 4-1 ved pause. .

Maccabi styrte faktisk de første 10 minuttene av andre omgang, og da PSG klarte å klare et hjørnespark, slo Seck en heading over Gianluigi Donnarumma og inn i nettet.

De besøkende fansen feiret med glede, men PSG gikk deretter gjennom girene for å gjøre opprør.

I det 64. minutt ble Mbappe plukket ut av en diagonal pasning fra Achraf Hakimi, og han tok en behendig touch før han plukket ut det lengste hjørnet. Da Maccabi til slutt mistet motet, endte Neymars dribling og lave kryss med at Goldberg satte et selvmål.

Messi, som ble nektet et rekordforlengende niende Champions League-hattrick ved tverrliggeren, satte deretter opp Soler til å avslutte scoringen med et lavt skudd.

“Vi fanget Paris på en god dag. Den minste konsentrasjonsglippen mot slike spillere, og de kan score eller ha en stor sjanse,” sa Maccabi-forsvarer Dylan Batubinsika.

“Vi klarte å score to ganger i dag, noe som er positivt, og vi kan fortsatt bli nummer tre i gruppen.”

Informasjon fra Reuters ble brukt i denne rapporten.