Shadow

Oscar Piastri-høringen starter over McLaren, Alpine-kontrakter


FIA-høringen for å avgjøre kontraktstvisten mellom Alpine og McLaren om Formel 2-mester Oscar Piastri startet mandag.

I løpet av sommerpausen ga Alpine ut en uttalelse som bekreftet at Piastri ville erstatte Fernando Alonso i 2023, bare for at australieren senere kunne tvitre at han ikke hadde noen kontrakt med Alpine og ikke ville løpe for dem neste år.

Piastri og manageren hans Mark Webber mener de har en gyldig kontrakt med McLaren for neste sesong.

McLaren håper å erstatte den avtroppende Daniel Ricciardo med Piastri.

FIAs kontraktsgjenkjenningsstyre ble opprinnelig opprettet i 1992 for å avgjøre tvisten mellom Jordan og Benetton om Michael Schumacher.

Det er ingen fastsatt tidslinje for en avgjørelse, men den forventes å komme senere denne uken.

Alpine-McLaren-striden smittet over i media i oppbyggingen til den belgiske Grand Prix.

Alpinsjef Otmar Szafnauer anklaget Piastri for manglende integritet, og sa at han hadde informert ham om avgjørelsen mens australieren var i alpinsimulatoren og at han ikke nevnte noe om en avtale med McLaren.

Piastri har vært en del av det alpine førerakademiet i fire år, og det franske teamet har lagt et omfattende og kostbart testprogram av F1-maskineri for ham i år.

Szafnauers sitat reiser spørsmålet om hva som vil skje hvis FIA CRB bestemmer til fordel for Alpine.

Selv om Alpine er en stor tro på Piastris potensial, kan de føle at forholdet har blitt for hardt skadet til å fortsette med ham i 2023.

I så fall kunne de selge Piastri til McLaren, selv om Motorsport.com har foreslått at teamet kan se etter å bytte Piastri med Pierre Gasly på Alpha Tauri.

Under den belgiske Grand Prix-helgen dukket Gasly opp som en ekstern kandidat til setet i Alpine.

Det virker usannsynlig at Gasly noen gang kommer tilbake til AlphaTauris foreldrelag Red Bull, så en flytting bort fra programmet ville være fornuftig.

Red Bulls førerprogram mangler for øyeblikket noen reell dybde, så utsiktene til å legge til et talent så spennende som Piastri til juniorlaget vil absolutt være tiltalende.

Ricciardo, som kjørte for laget i 2019 og 2020, virker også som en sterk kandidat til å kjøre for Alpine neste år hvis Piastri ikke er der.Kilde