Shadow

Oktobers U23-hotliste: Kvaratskhelia, Mudryk, Pepi shine


Velkommen til ESPN FC-hotlisten, som fremhever noen av de mest formmessige talentene i alderen 23 år eller yngre i Europas toppligaer hver måned.

Vanligvis er unge, men etablerte stjerner som Manchester Citys Erling Haaland, Borussia Dortmunds Jude Bellingham eller Barcelonas Gavi ikke inkludert – ellers ville de vært på listen hver måned – men vi vil kaste lys over noen av dem som fortjener ros for deres prestasjoner og hvem som potensielt kan bli europeisk fotballs neste store navn.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Oktobers nøkkelstatistikk (via ESPN Stats & Info)
Sjanser skapt: 12 (1. for Napoli)
Forventet assists: 1,34 (1.)
Skudd: 10 (2.)

Kvaratskhelia har kommet ut av den relative uklarheten til østeuropeisk fotball (selv om vi tippet ham for suksess denne sesongen) for å innta sentrum i Champions League i løpet av måneder. Tvunget til å forlate den russiske siden Rubin Kazan etter landets invasjon av Ukraina, returnerte han til hjemlandet Georgia for å signere for Dinamo Batumi i mars, og i juli ble han snappet opp av Napoli for rundt 12 millioner euro.

Med syv mål og åtte assists i sine 15 Serie A- og Champions League-kamper så langt denne sesongen, har den umiddelbare innvirkningen til spissene vært intet mindre enn sensasjonell. Vanligvis oppstilt i en avansert posisjon til venstre, har Kvaratskhelia fanget blikket over hele kontinentet med sin høyhastighetsdribling og evne til å sette opp (og komme på enden av) trekanter og kombinasjoner som fører til skudd på mål eller en nøkkel sjanse.

Dribleferdighetene hans har skapt kallenavnet “Kvaradona” (ingen dårlig prestasjon å sammenligne med den legendariske Diego Maradona når stadionet du spiller på er oppkalt etter ham) og ble karakterisert i opptredenen mot Roma søndag da han spilte inn 18 driblinger; halvparten av dem vellykkede. Denne måneden har han klart tre mål og fem assist i alle konkurranser ettersom Napoli har gått til topps i Serie A.

I tillegg til ferdighetene sine på ballen (han har i gjennomsnitt nesten syv berøringer i det motsatte straffefeltet per kamp, ​​noe som sier mye om den progressive karakteren til spillet hans), har Kvaratskhelia også en høyrefot med følsomhet for å krølle innsatsen inn i det lengste hjørnet når han skjærer inn fra venstre. Kanskje det største komplimentet av dem alle: Napolis notorisk krevende hovedtrener, Luciano Spalletti, har også begynt å stole på Georgia-landskampen i løpet av hele 90 minutter.

Oktobers nøkkelstatistikk (bare i UCL)
Skudd på målprosent: 66 % (1. for Shakhtar)
Sjanser skapt: 3 (2.)
Forventede mål: 0,48 (2.)

Ukraina-landskampen bygger et rykte som en av de beste prospektene utenfor de tradisjonelle store europeiske ligaene. Denne måneden nøt han to respektable Champions League-opptredener mot Real Madrid, satte opp tre mål i en ligakamp mot Metalist og chippet inn med et mål og assist mot Shakhtar Donetsks viktigste rivaler, Dynamo Kiev, i nok en ligaseier (3-1.) Prikken over i’en var imidlertid et fantastisk individuelt mål — pent slått inn i det øverste hjørnet fra utenfor feltet — i Champions League mot Celtic i Glasgow.

Den kreative, teknisk begavede Mudryk deler noen av egenskapene til nevnte Kvaratskhelia, og som en høyrebeint omvendt kantspiller trives han også når han skjærer inn diagonalt på høyrefoten, mens skuddteknikken hans (64 % av innsatsen denne sesongen har truffet målet) ligner på georgierens.

Mens Kvaratskhelia ofte er avhengig av en-toer og kombinasjoner for å komme på mållisten (og er sterkere defensivt), har Mudryk ikke noe imot å gå alene og kan produsere et mål eller en forsvarssplittende assist på et øyeblikk av plutselig kreativitet.

Oktobers nøkkelstatistikk
Består i siste tredjedel: 46 (1. for Groningen)
Forventede mål: 1,54 (1.)
Skudd: 7 (1.=)

Enten han ble kastet inn i Bundesliga for tidlig eller følte vekten av overgangssummen på 16,36 millioner euro (den høyeste for en hjemmelaget spiller i Major League Soccer-historien), var den tidligere FC Dallas-spissen Pepi fortsatt ute etter å komme seg unna for sin nye klubb Augsburg. , etter å ha spilt 15 ligakamper, da han kom til nederlandske Groningen på lån på slutten av sommerens overgangsvindu.

Som med mange andre unge spissspillere som mangler selvtillit før ham, har den nederlandske Eredivisie vist seg å være en fin arena for USMNT-stjernen for å finne formen før verdenscupen. Ofte ser 19-åringen av på tempoet i Bundesliga, og fremstår nå som mer våken og selvsikker; hans aggressive press resulterte i et utmerket solomål i 4-2-seieren mot topplaget PSV i helgen.

Bortsett fra målene — fem så langt i ligaen; fire av dem ble scoret i oktober — plassen som tilbys i den nederlandske ligaen har også sett Pepis oppkoblingsspill forbedret.

Oktobers nøkkelstatistikk
Gjenoppretting: 26 (2.= for Benfica)
Takler: 8 (1.)
Avlyttinger: 7 (2.=)

I løpet av noen måneder har Luis gått fra en kantspiller til en nøkkelkomponent for Benfica. Etter å ha fått gjennombruddet i 2019, tilbrakte den portugisiske U21-landskampen to år på lån hos Monaco og Getafe. Men nå, under veiledning av den nyutnevnte tyske hovedtreneren Roger Schmidt, har 23-åringen hatt god spilletid og tillit som hovedpoderen til de to sentrale midtbanespillerne i Benfica, som er ubeseiret så langt denne sesongen.

Mens en viss mangel på fysikk i dueller ofte holdes mot unggutten, er det få som matcher aksjonsradiusen hans eller har en bedre følelse av hvor de skal snappe ballen. I 1-0-seieren på bortebane mot FC Porto sist fredag, gikk den flittige midtbanespilleren inn i imponerende 26 utfordringer på midtbanen (60 % suksessrate) og ikke mindre enn ni ballgjenvinninger, og nøt dermed en av de prestasjonene hvor han så ut til å feie opp ball overalt, før den sirkulerer intelligent.

Til tross for nylige rapporter om å knytte ham til Liverpool, har Luis nylig forpliktet seg til en ny femårsavtale med Benfica.

Oktobers nøkkelstatistikk
Takler: 8 (2.= for Barcelona)
Dueller: 46 (7.)
Berøringer: 435 (4.)

Mens Barcelona fortsetter å gruble på den langsiktige etterfølgeren til Jordi Alba som venstreback – gitt Marcos Alonso også er i 30-årene – satset Balde sterkt på plassen med en sikker prestasjon i 4-0 hjemmeseieren mot Athletic Klubb på søndag. La Masia-kandidaten registrerte sitt beste utspill til dags dato for førstelaget, og selv om det vil være mange opp- og nedturer fremover for den unge forsvarsspilleren, viste han noen oppmuntrende tegn på forbedring i områder av spillet hans som fortsatt er gjenstand for utvikling.

Selv om ingen noen gang har tvilt på Baldes atletikk, hurtighet, energi eller vilje til å støtte angrepet, har han defensivt vært mindre imponerende og kan fortsatt til tider vise sin naivitet. Venstrebacken var imidlertid aldri spesielt plaget av den potensielle trusselen representert av in-form Nico Williams tilstedeværelse på høyre side av Athletic-angrepet.

Videre vant Balde gjentatte ganger ballen i avanserte posisjoner, utmerket seg i å angripe en-mot-en, og ser stadig mer sikker ut i besittelse, og blir et mer pålitelig alternativ på venstresiden når Barcelona spiller bakfra.

Oktobers nøkkelstatistikk
Sjanser skapt: 11 (1. for Frankfurt)
Forventede mål: 2,72 (2.)
Nøkkelpass: 11 (1.)

Etter en fin debutsesong i Bundesliga, har den danske landslagsspilleren vært i hypnotiserende form for Eintracht Frankfurt denne kampanjen. Ikke bare har Lindstrom gjort inspirasjonsglimt til konsistensen assosiert med en ekte forskjellsskaper, men han har også uten tvil vært blant de angripende elitespillerne i Bundesliga den siste måneden med fire mål og én assist.

Kampen hans mot Borussia Mönchengladbach i helgen trakk en presis illustrasjon av hvordan og hvor han utgjør størst fare; Vanligvis gjemt inn til høyre bak hovedspissen, trives Lindstrom i det rommet og kan avansere inn i straffefeltet med sin tette ballkontroll og iherdige driblinger. Mot Bayer Leverkusen en uke tidligere avsluttet han et lignende trekk – Frankfurt vant ballen tidlig og matet ham i samme område – med en utsøkt høyrebeint chip.Kilde