Shadow

NYC Invasive Species Pest Control Project dreper hakkespetter


Et skadedyrkontrollprosjekt i NYC som drepte en hakkespett i stedet for den invasive arten den var ment å drepe, var en kolossal fiasko.

Sarah Valeri trodde først at de døde vadefuglene hun oppdaget lørdag bundet til trær nær Brooklyn Army Terminal var en del av en grotesk kunstinstallasjon. Valery ble forferdet da han tok en nærmere titt og oppdaget en levende hakkespett som prøvde å unnslippe en klebrig felle viklet rundt trestammen.

Den tilfeldige slaktingen av fugler forårsaket av klebrige feller som tilsynelatende skulle drepe den invasive arten, Spotted Lanterns, var det Valeri oppdaget – det var ikke kunst.

Valerie syntes det var skummelt.

Dårlig skadedyrkontrollprosjekt

Valeri, en maler og kunstterapeut, satte ut for å redde hakkespetten. Wild Bird Fund beskrev prosjektet som en feilaktig skadedyrbekjempelse, og fuglen døde til slutt sammen med dusinvis av andre.

Wild Bird Fund tvitret at mange trær i området var dekket av klebrig papir, muligens for å unngå søkelys.

En utrydder fjernet fellene “umiddelbart” etter at myndighetene fikk vite om farene de utgjorde, ifølge en representant for New York City Economic Development Corporation, som administrerer Brooklyn Army Terminal.

Talsmannen uttalte at drypplamper er kjent for å skade og drepe trær, så utrydderen foreslo først og installerte klebrige feller under trærne for å beskytte saften mot skadedyrene.

Selskapet kunngjorde at de fremover ikke vil tillate denne typen feller på campus.

Invasive arter: Flekklanterner

I år har flekkete lyktfluer, som samler seg på trestammer og flyr gjennom luften og suger saft, spredt over New York City.

En engangsoppfordring om å drepe lykten ved syn ble gjort av byens parkavdeling av bekymring for at spredningen kunne påvirke statens vinranker.

Myndighetene har imidlertid advart newyorkere mot å overreagere og ta tåpelige tiltak.

Sticky feller vs. sirkulære feller

Catherine Quayle, direktør for sosiale medier for Wild Bird Fund, sa å bruke limfeller er et så unødvendig skritt.

Hun sa at folk burde være klar over at klissete feller tilfeldig dreper alt som kommer i kontakt med dem. Hun la til at de aldri tar til orde for bruk av limfeller.

Quayle sa at bruken av klebrige feller mot flekkete lyktfluer er ny, men Wild Bird Fund har kun behandlet klebrige feller ment for gnagere som fanger fugler tidligere.

Wild Bird Fund foreslår å bruke “sirkelfeller”, som i utgangspunktet er plastforede tunneler som insekter kan komme inn i, for å fange lampreyene.

Slike sirkulære feller vil ikke bli til fugledødsfellene som Valeri observerte nær Brooklyn Army Terminal, som besto av et felt med trær strødd med døde fugler, levende lidende fugler og plukket fjær fra fugler, andre som på en eller annen måte ble frigjort.

Les også: Biologiske forskere argumenterer for en ny vurdering av fordelene med invasive arter

Død av stress

Quayle advarte også barmhjertige samaritaner mot å prøve å frigjøre fugler fanget i limfeller selv. Ifølge henne anbefaler Villfuglfondet at eventuelt selvklebende papir pakkes inn i silkepapir og at hele pakken, inkludert fuglen, legges i en lufttett beholder som for eksempel en pappeske.

Viltfondet eller en sertifisert viltrehabilitator bør hente disse beholderne med fuglene inni.

Men selv da, hevdet hun, var fuglene fortsatt i trøbbel.

Selv når en fugl slippes ut av en klissete felle, tar det vanligvis lang tid før fjærene vokser ut igjen, ifølge kvinnen.

Quayle forklarte at hakkespetten Valerie prøvde å rømme, og at de andre fuglene mest sannsynlig kollapset av stresset.

Valeri sa at han var skuffet over nyheten om hakkespettens bortgang. Hun håper at ved å avlive den, vil folk bli avskrekket fra å bruke limfeller igjen, enten de brukes til å fange lampreyer eller annet dyreliv, melder Patch.

Relatert artikkel: Invasiv flekket lanternflue som dreper drueranker kan nå vinlandene i California om fem år

© 2022 NatureWorldNews.com Alle rettigheter reservert. Ikke reproduser uten tillatelse.