Shadow

NBA, NBPA søker mer respektfull tone på alle nivåer av spillet


NEW YORK – NBA og National Basketball Players Association kunngjorde tirsdag en plan for å oppmuntre til mer respektfull oppførsel innen basketball, selv på ungdomsnivå.

Mange grupper – inkludert National Basketball Coaches Association, National Basketball Referees Association og USA Basketball – er også involvert i “Respect for the Game”-initiativet.

NBA har brukt det begrepet med spillere i nesten to tiår, i håp om mer positive interaksjoner mellom spillere og dommere.

I juni fordømte NBAs dommere voldelige handlinger mot tjenestemenn i andre idretter, inkludert en trener som slo en 72 år gammel dommer ved en ungdomsbaseballkamp i New Jersey – dommeren trengte kirurgi for en kjeveskade – og døden til en fotballfunksjonær i El Salvador som ble angrepet etter å ha kastet ut en spiller fra en amatørkamp. Mange dommergrupper har også fordømt tilfeller der fans eller foreldre mister kontrollen over følelsene under kamper.

“Respekt og verdighet er kjerneverdier for både NBA og NBPA,” sa NBA-kommissær Adam Silver og NBPAs administrerende direktør Tamika Tremaglio i en felles uttalelse. “Med starten på en ny NBA-sesong bekrefter vi vår forpliktelse til å fremme sunne og høflige forhold mellom spillere, trenere, dommere, fans og foreldre gjennom hele kampen.”

NBA og NBPA sa at de vil samarbeide med ungdomsbasketballorganisasjoner for å få “Respect for the Game” inkludert i ligaene deres. Jr. NBA-arrangementer vil nå inkludere deltakere som gir et løfte om å respektere andre og spillet, sa ligaen.

NBAs “Respect for the Game”-policy ble introdusert i 2006.Kilde