Shadow

Mick Schumacher misforstår F1-fremtiden midt i alpine spekulasjoner


Mick Schumacher nektet å bli trukket til spekulasjoner om Formel 1-fremtiden sin torsdag da vennen Esteban Ocon fortsatte å presse på for at tyskeren skulle bli med ham i Renault-eide Alpine som erstatning for Fernando Alonso.

Schumacher, sønn av den syv ganger verdensmesteren Michael, er uten kontrakt med det Ferrari-drevne Haas-teamet på slutten av sesongen da han også kunne forlate Ferrari Driver Academy (FDA).

“Det som diskuteres bak kulissene mellom oss er noe jeg heller vil holde mellom oss,” sa den tyske sjåføren under den nederlandske Grand Prix i Zandvoort da han ble spurt om fremtiden hans hos Haas og FDA.

“Det er kontraktsmessige forhold som jeg ikke kan gå i detalj med,” la han til.

Formel 1 har vært oversvømmet av spekulasjoner siden Alonso annonserte for en måned siden at han ville forlate Alpine for Aston Martin på slutten av året.

Alpine annonserte reservesjåføren Oscar Piastri som sin erstatter, men australieren sa at han ikke ville kjøre for dem.

McLaren – som er knyttet til Piastri – har i mellomtiden annonsert en splittelse med australske Daniel Ricciardo, som ble med dem fra

Schumacher og Ricciardo kan også være utfordrere til å bli med i Alpine, med mindre laget vinner en kontraktstvist og kan overbevise Piastri om å ombestemme seg.

Ricciardo har blitt koblet til Haas også, selv om det laget har nære bånd med Ferrari som også kan være opptatt av å sette reserven Antonio Giovinazzi inn i det.

“Teamet vil ta de riktige avgjørelsene,” sa Ocon til journalister i forkant av den nederlandske Grand Prix, og la til at Alpine visste hans preferanse.

«Folk vet at valget mitt hvis jeg hadde noe å si, ville vært Mick, hvis han ikke har noe i kø for neste år.

“Han er først og fremst en god venn av meg. Hvis jeg kan hjelpe til med det, er det ikke noe problem. Jeg synes han har vist talenter i juniorkategoriene også, han har vært veldig rask.

“Noen ganger i Formel 1 er det ikke lett å prestere med en bil som er litt på bakfoten. Det hadde jeg da jeg startet i F1. Han er en flott fyr og han kunne prestert veldig bra hvis han hadde en konkurransedyktig bil og for øyeblikket Alpin er konkurransedyktig.”

Alpine er nummer fire i 10-lags Constructor’s Championship.Kilde