Shadow

Mexico frustrert over tapet mot Paraguay, men Liga MX-stjerner forsøker å bestille plass til verdensmesterskapet: reaksjon, rangeringer


Derlis Gonzalez sitt mål i andre omgang ga Paraguay en 1-0-seier over Mexico i en vennskapskamp onsdag kveld på Mercedes-Benz Stadium i Atlanta.

Mexico-trener Gerardo “Tata” Martino ble holdt under et ikke-FIFA-vindu, og tok med seg en tropp bestående utelukkende av spillere fra Liga MX, med bemerkelsesverdige Europa-baserte spillere som Raul Jimenez og Hirving Lozano som ble tilbake.

Paraguay tok ansvaret i andre omgang da La Albirroja fant nettmaskene i det 50. minutt. Etter et skudd utenfor treverket plukket Gonzalez returen og plasserte ballen bak i nettet til Carlos Acevedo.

Til tross for totalt fem subs fra Martino i andre omgang, klarte ikke Mexico å snike noe forbi Antony Silva. Med Paraguay fornøyd med å fortsette å gi fra seg besittelse, klarte ikke El Tri å finne en utligning.

Selv om begge lag brukte alternative lister, vil Martino sannsynligvis være frustrert over resultatet som ble avsluttet med chants av “Fuera Tata” (Tata ute) bare måneder unna verdenscupen.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Bemerkelsesverdige sosiale øyeblikk | Sitater etter kamp | Kommende kampoppsett

Her er vår reaksjon på onsdagens kamp.


Rask reaksjon

1. Ulikt utseende, samme etterbehandlingsproblemer for Mexico

Uansett vaktliste eller angripende navn plassert i startende XI, har Mexico ikke hatt mangel på kamper i år der frontlinjen ikke klarer å utnytte en rekke muligheter. Onsdag kveld var ikke annerledes. Etter 23 skudd, El Tri gikk tomhendt bort fra treningskampen som i utgangspunktet var lovende med en nesten frenetisk start på kampen.

Kanskje på grunn av at Gerardo «Tata» Martino stilte med en falsk nier gjennom Roberto Alvarado – eller den høytflyvende MOTM-lignende prestasjonen fra Antony Silva i nettet for Paraguay – ble fraværet av en ekte målscorer mer og mer tydelig ettersom kampen skred frem. .

Den gode nyheten for Martino er at det er usannsynlig at de fleste av hans alternative spillere som er involvert i kampen, vil være i en sterkeste XI for Mexico i verdensmesterskapet. Den dårlige nyheten er imidlertid at en endring i troppen eller spillerne på banen ikke har gjort mye for å endre laget som nå har scoret ett mål eller færre i ni av sine 13 kamper i alle konkurranser i år.

2. Vega, Antuna gjør sak for å erstatte ‘Tecatito’

Kanskje like viktig som onsdagens resultat var hvem som skulle starte for Mexico. Til tross for at han hadde en alternativ liste, sa Martino tirsdag på en pressekonferanse at opptil 50 % av spillerne som er involvert i dagens kamp kan gå til verdensmesterskapet. Ser vi på start-XI, kan argumentet fremsettes at alle de valgte spillerne er på vei, om ikke en nesten garanti, for en plass i Qatar.

I angrepet fremhevet Martino også mulige erstatninger for den skadde Jesus “Tecatito” Corona, som tradisjonelt sett ville vært en startspiller som kantspiller for El Tri. Mens europeiske-baserte navn som Diego Lainez og Orbelin Pineda også er i konkurransen, er Liga MX-baserte alternativer som Alexis Vega og Uriel Antuna kandidater som fikk start på kantene mot Paraguay.

Av de to gjorde Vega en stor sak for seg selv som en av Mexicos beste spillere, til tross for at han var stille i deler av andre omgang. Antuna var litt uberegnelig med spillet sitt, men han har overtaket på å regelmessig få minutter i Martino-tiden.

3. Silva ødelegger Martinos retur til Atlanta

Silva var desidert kampens mann onsdag. Av de håndfulle av Mexicos 23 skudd som traff målet, var paraguayaneren eksepsjonell med å stoppe dem gjennom sine raske reflekser.

I det som var satt til å bli en fotballfest for det pro-mexico-publikummet, stilnet Silva det annonserte publikumet på 51 000 som begynte å bli frustrert over Mexicos angrepssjanser. Dessverre begynte noen på tribunen etter hvert å lage støy igjen for å belte ut “Fuera Tata” (Tata ut), og senere den anti-homofile målvaktsangen som har ødelagt landslagskamper i årevis.

Selv med en xG (forventede mål)-tall på 1,93, kunne Mexico ikke finne en måte å score en eneste mulighet på.


Spillerrangeringer

Mexico: Carlos Acevedo 6, Kevin Alvarez 7, Cesar Montes 6, Jesus Angulo 5, Jesus Gallardo 5, Luis Romo 6, Carlos Rodriguez 7, Luis Chavez 7, Uriel Antuna 6, Alexis Vega 7, Roberto Alvarado 7
Subs: Luis Reyes 6, Emilio Lara 6, Eduardo Aguirre 6, Erick Sanchez 7, Fernando Beltran 6

Paraguay: Antony Silva 9, Ivan Piris 6, Bruno Valdez 6, Saul Salcedo 5, Mateo Gamarra 7, Andres Cubas 6, Richard Ortiz 6, Richard Sanchez 7, Lorenzo Melgarejo 6, Derlis Gonzalez 8, Carlos Gonzalez 7
Subs: Diego Gomez 6, Matias Galarza 6, Angel Lucena 6


Beste og dårligste utøvere

BEST: Antony SilvaParaguay

En absolutt vegg i nett. Meksikanske fotballfans vil sannsynligvis ikke bli overrasket over å se den talentfulle 38 år gamle Puebla-keeperen stenge ned så mange av sine andre Liga MX-landsmenn.

VERST: Jesus GallardoMexico

Nok en svak kveld fra Gallardo som så ut til å bli verre gjennom andre omgang. Selv om han av og til var aktiv fremover, la han ofte for mye plass for Paraguay å motarbeide og la mye tilbake å ønske med kryssene sine. En unnlatelse av å score en nærsjanse hjalp heller ikke.


Bemerkelsesverdige øyeblikk

Sølvkanten for Mexico? Å se deres utrolige sekundære VM-drakter utstilt for første gang.

Til tross for tapet er disse settene 100 % trippel-ild-hjerte-emoji verdige.


Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

“Ikke bare en offentlig fiende, men offentlig fiende nr. 1 … De kjenner meg ikke, de vet ikke hvordan jeg er som person, hvis de visste hvordan jeg er som person, ville det sikkert ikke skje.” — Mexico-trener Gerardo “Tata” Martino om buene, kritikk

“Jeg tror i dag var en spesiell kveld for Antony [Silva]du må erkjenne redningene hans.” — Mexico-keeper Carlos Acevedo på Paraguay-keeperen, til TUDN.


Neste

Mexico: El Tri ha to vennskapskamper i California neste måned — den første mot Peru 24. september på Rose Bowl i Pasadena og deretter Colombia 27. september på Levi’s Stadium i Santa Clara. Ytterligere to vennskapskamper er planlagt i november mot Irak (9. november, plass TBD) og Sverige i Spania 16. november. Så er det det store showet: VM-gruppespillet mot Polen (22. november), Saudi-Arabia (nov. 26), og Argentina (30. november).

Paraguay: To kommende vennskapskamper på programmet — mot De forente arabiske emirater 23. september i Østerrike og VM-festet Marokko 27. september i Spania.

Kilde