Europeisk klubbfotball er tilbake i full gang etter landskampspausen. Vi så et par store derbyer i Premier League – Arsenal slo Tottenham Hotspur og Manchester City uten Manchester United – mens Barcelona nå sitter over Real Madrid i LaLiga-tabellen. I mellomtiden er Liverpool og Internazionale ute av slag.

Her er det du trenger å vite om helgen fra Europas største ligaer.

Gå til: Samtalepunkter | Beste mål | Lag i trøbbel | MVP for helgen

Samtalepunkter

Manchester United ikke overbevist med Casemiro?

Det var mange problemer å ta tak i for Manchester United etter deres ydmykelsestap med 6-3 derby mot Manchester City på Etihad, men en som bare Erik ten Hag kan svare på er hans pågående motvilje mot å bruke Casemiro i hjertet av midtbanen.

Den brasilianske landslagsspilleren ankom United i en overgang på 60 millioner pund fra Real Madrid i august og skulle være svaret på lagets problemer i det defensive midtbaneområdet.

Men 30-åringen har fortsatt ikke startet en Premier League-kamp for sitt nye lag etter å ha blitt kåret på benken for oppgjøret mot City. Casemiro ble til slutt kastet på i 59. minutt da United lå under 4-1 og i ren skadebegrensningsmodus.

Hans 31 minutter på banen tok hans antall Premier League-minutter for United til bare 82 siden han kom fra Real i kjølvannet av 4-0-tapet mot Brentford i august. Til tross for sin avstamning i verdensklasse, har Casemiro startet bare én gang – mot Real Socieded i Europa League – siden han forlot Santiago Bernabeu.

Ten Hag ville ha Barcelonas Frenkie de Jong i sommer, og da United til slutt forlot jakten, prøvde de å få til en avtale for Juventus midtbanespiller Adrien Rabiot før de vendte seg til Casemiro.

Så spørsmålet som Ten Hag må svare på er om han virkelig ønsket Casemiro eller om han var det beste alternativet som var tilgjengelig på den tiden.

Basert på hvor lang tid han har brukt ham så langt, ser det ut til at Ten Hag fortsatt ikke er overbevist om Casemiros verdi for laget. — Mark Ogden

Barca stiger til topps i Spania som Classico nedtellingen begynner

Det er en ny leder i LaLiga etter at Barcelona slo Mallorca på lørdag før Real Madrids 100% vinnerstart på sesongen ble avsluttet av Osasuna søndag.

Barca var ikke på sitt beste borte på Mallorca, men gjorde nok i begge boksene til å sikre en knepen 1-0 seier for å hoppe over Madrid takket være deres overlegne målforskjell. Robert Lewandowskis 12. mål for sesongen i alle konkurranser, en strålende soloinnsats, var nok til å sikre poengene, kombinert med to gode redninger fra keeper Marc-Andre ter Stegen i andre enden.

“Vi gjorde det minste, men det er en enorm seier foran en virkelig tøff serie med kamper,” sa Ter Stegen, som nå ikke har sluppet inn mål på 534 minutter i LaLiga.

Madrid mistet Thibaut Courtois til skade, men ønsket Karim Benzema velkommen tilbake denne helgen og så ut til å ta igjen plassen sin på toppen da Vinicius Junior ga dem en tilfeldig ledelse i første omgang. Kike Garcias heading trakk Osasuna til nivå på Santiago Bernabeu, før Benzema knuste tverrliggeren med en sen straffe.

Madrid forblir på nivå med 19 poeng med Barca, men deres 100% rekord er nå borte. Begge sider er fortsatt ubeseiret og nedtellingen er i gang for Clasico, med de to lagene som skal møtes på Bernabeu om to helger. Før det er Barca-vert Celta Vigo og Madrid reiser til Getafe – Marsden

Bundeliga-tittelløpet vipper endelig mot Bayern München

Vi har håpet på et genuint tittelløp i Tyskland etter nesten et tiår med bayersk overlegenhet, men slutten av landskampspausen ga en stor dose av status quo da ligaledere Union Berlin tapte, Borussia Dortmund tapte 3-2 i FC Köln (la oss gi kreditt til Dejan Ljubicic for hans elegante, krøllede kampvinner) og Bayern München slapp unna et tøft løp av hjemlig form for sin første Bundesliga-seier siden 21. august for å dunke evige håpefulle Bayer Leverkusen 4-0.

Julian Nagelsmanns lag skjøt tidlig og ofte på fredag ​​og sendte tilsynelatende en melding til resten av ligaen med sin komfortable seier. Leroy Sane og Jamal Musiala scoret under liten tvang inne i åpningen 20 minutter før Sadio Mane la til en tredje før pause for å virkelig slukke ethvert håp om en konkurransedyktig kamp. Mane, den tidligere Liverpool-spissen, fikk et sekund avvist på grunn av en foul, men Thomas Muller ville runde av de enkleste kampene — James Tyler

Inter Milan er i en funk

Fire tap på de åtte første Serie A-kampene denne sesongen: Inter Milan går gjennom sin dårligste sesongstart siden 2011. Tapet deres mot AS Roma og Jose Mourinho (som ble suspendert og så på fra varebilen utenfor bakken!) skjedde én gang igjen etter Nerazzuri scoret det første målet. Deres manglende evne til å forsvare en ledelse som skjer gang på gang under Simone Inzaghi ble vist igjen på lørdag.

De ledet 1-0, men lot den romerske siden komme tilbake gjennom Paulo Dybala (som var sterkt knyttet til Inter i sommer) og deretter Chris Smalling på dødball, noe som også er en svakhet for Inter. De har mange problemer, blant annet at Romelu Lukaku fortsatt ikke er tilbake fra skade og Samir Handanovics målvaktsevne har blitt mindre som vi så på det første målet.

Inter må reagere nå så tidlig som midtuke mot Bayern München i et stort Champions League-oppgjør. De er for øyeblikket 9. på tabellen i Serie A, åtte poeng bak lederne Napoli. Inzaghi er under mer og mer press. — Julien Laurens

Mål

Gallagher åpner Chelsea-konto med stil

For en måte for Conor Gallagher å score sitt første Chelsea-mål. En vinner i siste liten fra 20 yards mot klubben han gjorde det så bra for på lån forrige sesong. Det var imponerende at han klarte å finne nok selvbeherskelse til å stoppe seg fra å feire mot tidligere lag Crystal Palace.

Like viktig som målet var, var det like viktig at Gallagher gjorde inntrykk på sin nye manager, Graham Potter. Midtbanespilleren ønsker å bygge videre på sesongen på lån hos Palace, og slike mål kan bare hjelpe ham med å få flere sjanser i Chelsea – Rob Dawson

Riquelme viser at det kommer mye mer

Real Sociedads 5-3-seier på bortebane mot Girona var helgens kamp i LaLiga, og Rodrigo Riquelmes angrep i det 23. minutt for det tapende laget – som samlet ballen og nøstet La Reals Martin Zubimendi før han skjøt i det øverste hjørnet fra distanse – var et genuint mål for sesongen.

Riquelme, 22, er et høyt rangert Atletico Madrid-akademiprodukt som strålte på lån hos Mirandes i Segunda-divisjonen forrige sesong, og som allerede utmerker seg etter å ha tatt et steg opp med et nytt lån til Girona denne kampanjen. Dette var et første toppmål for den kreative midtbanespilleren, men på bakgrunn av dette vil det være mye mer i vente. — Alex Kirkland

Et familiemål på Lorient

Tenk deg at du feirer 20-årsdagen din på lørdag og neste dag, du scorer vinnermålet, ditt første i Ligue 1 på bare din åttende opptreden – bare i klubben der onkelen din er manager! Det var det som skjedde med Lorient-unggutten Theo Le Bris denne helgen. Den lovende offensive midtbanespilleren gjorde familien stolt ved å være avgjørende mot Lille.

Drømmestarten på sesongen fortsetter for de to Le Bris og Lorient. De ligger for øyeblikket på tredjeplass på Ligue 1-tabellen, bare ett poeng bak Marseille på andreplass og tre bak Paris Saint-Germain på toppen. — Laurens

Lag i trøbbel

Liverpool på randen av krise

Alt er selvfølgelig relativt – spør en hvilken som helst Leicester City-fan akkurat nå, og de ville gjerne byttet ut situasjonen på bunnen av Premier League med problemene som Liverpool opplever – men ingen lag i Premier League, og uten tvil i enhver større europeisk liga, underpresterer akkurat som de røde denne sesongen. Jurgen Klopps lag er allerede 11 poeng bak lederne Arsenal etter å ha tapt flere poeng i lørdagens 3-3 uavgjort hjemme mot Brighton & Hove Albion og håpet om en tittelutfordring er sikkert allerede over.

Liverpool har vunnet tre kamper hele sesongen. Den ene var en bemerkelsesverdig 9-0-overgang av Bournemouth, de to andre var en 2-1-seier på Anfield mot Newcastle United med en vinner åtte minutter på pause og en 2-1-seier i Champions League hjemme mot Ajax Amsterdam, denne gangen med en Vinner i 89. minutt.

Det positive er de to sene vinnermålene, men Liverpool har sluppet inn først i syv av sine ni kamper i alle konkurranser denne sesongen, og forsvaret deres har vært elendig ved flere anledninger. Den store sommersigneringen Darwin Nunez sliter med å imponere, Mohamed Salah blåser mer kaldt enn varmt, men for fem mål og tre assist fra Roberto Firmino ville Liverpool vært i en mye verre situasjon.

De er ikke i krise ennå, men Liverpools to neste ligakamper er borte hos lederne Arsenal og deretter hjem til mesterne Manchester City. Det kan være trøbbel fremover. — Ogden

Stuttgart leter fortsatt etter en seier

Det er vanskelig å si hvor mye som var forventet av VfB Stuttgart denne sesongen, spesielt etter å ha skrapet seg til en 16. plass i Bundesliga i fjor, etterfulgt av et beskjedent overgangsvindu. (De to beste spillerne deres, midtbanespilleren Orel Mangala og den lange spissen Sasa Kalajdzic, gikk ut til Premier League og kom inn noen beskjedne erstatninger som Arsenal-floppen Konstantinos Mavropanos og den ujevne forsvareren Dan-Axel Zagadou.) Og likevel er de fortsatt på jakt etter en første seier siden 29. juli, og kom pinefullt nær på lørdag bare for å tape til et mål i siste øyeblikk borte mot VfL Wolfsburg.

Du måtte føle med dem gitt måten de kjempet mot et bedre lag, og tok ledelsen i et knapt minutt via Sehrou Guirassys hekte avslutning på nært hold før de slapp inn to mål og utlignet på randen av pause med en blank Mavropanos-heading. Likevel manglet de roen til å se ting gjennom, og etter litt desperat forsvar i andre omgang hadde Yannick Gerhardt et åpent mål for å ta alle tre poengene og fortsette Stuttgarts meningsløse form.

Stuttgart var kanskje smarte til å fortsette med Pellegrino Matarazzo som manager gitt Bundesligas kultur med trenerbytte, men du må lure på hvor lenge de fortsetter på denne kursen gitt de siste konkrete resultatene. — Tyler

Helgens MVP

Fabelaktig Foden i Manchester Citys derbyseier

Det var mange fantastiske prestasjoner for Manchester City mot Manchester United, men Phil Fodens var den beste i gjengen. Sammen med Erling Haaland, Kevin De Bruyne og Jack Grealish bidro han til å rive United fra hverandre, spesielt i løpet av de ødeleggende første 45 minuttene. Det sto 4-0 ved pause, men det kunne ganske enkelt vært 10. Foden har aldri nådd 10 Premier League-mål på en sesong, men har allerede fått fem etter bare åtte kamper. Talentet hans har aldri vært i tvil, men dette kan være året han begynner å samle inn et stort antall mål og assists — Dawson