Shadow

Man United-spillerrekrutteringsstrategi ‘forut for skjema’


Manchester United er “foran skjema” med sine rekrutteringsplaner under manager Erik ten Hag, sa klubbens fotballdirektør John Murtough torsdag.

United brukte mer enn 225 millioner pund på seks nye spillere i løpet av Ten Hags første sommer som ansvarlig, inkludert Lisandro Martinez og Antony fra tidligere klubb Ajax.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Murtough sa, da klubben la ut sine siste økonomiske resultater, at oppgraderingen av spillertroppen var nødvendig etter å ha endt på sjette plass i Premier League i fjor, men insisterte på at utgiftene til nye spillere ville bli redusert for fremtidige vinduer.

“I løpet av sommeren gjorde vi betydelige investeringer i førstelagstroppen med det permanente tillegget av fem vanlige startende, inkludert en balanse av erfarne internasjonale spillere og yngre, fremvoksende talenter,” sa Murtough.

«Vi så også et høyere antall avganger enn vanlig, og dette var en like viktig del av å friske opp troppen etter den skuffende sesongen 2021-22.

“Vi vil fortsette å støtte Erik i å sikre at han har spillere med riktig kvalitet og karakterer for å oppnå suksess, samtidig som vi sikrer at investeringen forblir i samsvar med vår forpliktelse til økonomisk bærekraft.

“Samlet sett ligger vi foran skjema i våre rekrutteringsplaner som forutsatt ved starten av sommeren, og vi forventer ikke samme aktivitetsnivå i fremtidige vinduer. Som alltid fokuserer planleggingen vår på sommervinduet.”

United signerte Martinez, Anthony, Casemiro, Christian Eriksen, Tyrell Malacia og Martin Dubravka i løpet av sommeren, men Murtough sa at den viktigste ankomsten var Ten Hag selv.

52-åringen har bare overvåket åtte konkurrerende kamper, men Murtough sa at det allerede har vært merkbar fremgang.

“Den viktigste utviklingen i sesongen 2021-22 var utnevnelsen av Erik ten Hag som manager,” la Murtough til.

«Etter en grundig søk og due diligence-prosess var det klart for oss at Erik var den sterkeste kandidaten, basert på hans fremragende trenerresultat, hans engasjement for den proaktive, angrepsfotballen vi ønsker å spille, og visjonen og ambisjonene han viste for rolle.

“Det er fortsatt en lang vei å gå, men vi har allerede sett, i løpet av hans første fire måneder som leder, økt samhold, fokus og drivkraft som lover godt for fremtiden.”

Torsdag annonserte United et nettotap på 115,5 millioner pund for 2021-22 og en økning i netto gjeld på 94,5 millioner pund. Inntektene har økt med 18 % til 583,2 millioner pund.

De økonomiske resultatene for fjerde kvartal avslørte også at klubbens lønnsregning har økt med 61 millioner pund til 384 millioner pund etter investering i troppen i både 2021 og 2022, mens kostnadene ved å si opp kontrakter med tidligere manager Ole Gunnar Solskjær og tidligere midlertidig manager Ralf Rangnick, pluss tilknyttet ansatte, var 24,7 millioner pund.Kilde