Shadow

Man United-sjef Erik ten Hag forsvarer rekordstor overføringsbruk på 220 millioner pund


Erik ten Hag har forsvart Manchester Uniteds rekordsomme overgangsforbruk ved å insistere på at det var den eneste måten de kunne konkurrere om en plass blant de fire beste denne sesongen.

Nederlenderen har overvåket et utlegg på mer enn £220 millioner – det meste klubben noen gang har brukt i et enkelt vindu – for å hente inn Tyrell Malacia, Lisandro Martinez, Casemiro, Antony og Martin Dubravka.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Ten Hag sier at det enorme budsjettet ikke fører med seg mer press for å levere umiddelbar suksess og mener at utgiftene var nødvendig for å forbedre en tropp som endte på sjette plass i Premier League forrige sesong.

“Hvis du vil konkurrere i toppen, har du ikke noe valg,” sa Ten Hag på en pressekonferanse onsdag.

“Alle klubbene brukte denne typen penger. Hvis du vil kjempe om de fire øverste plasseringene, må du gjøre det.

“Vi har ambisjoner, spesielt på lang sikt, å spille om trofeer. Vi måtte gjøre dette, tror jeg.

“Sist sesong var referansen bare fem overføringer over £60 millioner, og jeg vet ikke hvor mange nå.”

Ten Hag har brukt pengene til å styrke alle områder av troppen hans med forsterkninger som kommer i forsvar, midtbane og foran.

Økt konkurranse har allerede ført til at Cristiano Ronaldo, Harry Maguire og Luke Shaw mistet plassene sine i laget for å vinne mot Liverpool og Southampton, og United-sjefen antydet at det var noe som manglet da han tok over på Old Trafford.

“Det er bra at det er konkurranse,” la han til.

“Jeg tror det er naturlig i en toppklubb — denne situasjonen må være der. Du må presse spillere til de høyeste nivåene. Jeg er sikker på at de er fornøyde med det også.

“Vi trenger spillere. Du kan ikke dekke alle kampene med de samme spillerne. Du må klare det.

“Hvem du trenger for visse spill, for å holde dem i form og også for å holde dem i form.

“Nå har vi den muligheten til å velge, og jeg er heldig som har den situasjonen. Vi skapte den situasjonen, så godt gjort vil jeg si.”

I mellomtiden sier Ten Hag at Ronaldo er “glad” for å bli på Old Trafford denne sesongen.

Ronaldo, som har blitt brukt som innbytter i de to siste kampene, har blitt koblet til en flytt, men ser ut til å forbli på Old Trafford til minst januar.

“Fra starten sa vi at vi planla med ham,” sa Ten Hag.

«Vi er fornøyde med ham, han er glad for å være her og vi ønsker å gjøre sesongen til en suksess sammen.

“Vi er alle på én side. Du kan se på trening at det er tydelig at han har evnene. Han vil passe inn fordi…jeg trenger ikke å forklare fordi han er en stor spiller. Han vil passe inn i alle systemer eller hver stil.”Kilde