Shadow

Man United-legenden Michael Carrick utnevnt til ny Middlesbrough-trener


Manchester United-legenden Michael Carrick har blitt utnevnt til ny manager for Middlesbrough, meldte den engelske Championship-klubben.

Det er den første faste jobben i Carricks lederkarriere etter å ha jobbet som trener på Old Trafford under Ole Gunnar Solskjær og Jose Mourinho etter å ha avsluttet sin spillerkarriere i 2018.

41-åringen vil erstatte tidligere Sheffield United-manager Chris Wilder, som ble sparket av Middlesbrough tidligere denne måneden.

“Jeg er veldig spent på å være her og være en del av en klubb med en så dyp historie og tradisjon,” sa Carrick.

“Middlesbrough var den første profesjonelle klubben jeg spilte for som en ni år gammel gutt, så det er en veldig spesiell følelse å være tilbake her som hovedtrener.

“Jeg vokste opp i nordøst selv og er fullstendig klar over hva fotball betyr for folk. Det er et virkelig privilegium for meg å være i denne posisjonen og føle all lidenskapen og entusiasmen du har for spillet og for Boro .

“Jeg vil gi alt for å bidra til å utvikle laget og fortsette å bevege klubben fremover og gjøre dere til supporterne stolte.”

Carrick var Uniteds midlertidige manager forrige sesong etter at klubben sparket Solskjær i november og forble ubeseiret i sine tre kamper. Den tidligere engelske landslagsmannen førte United til en borteseier i Champions League i Villarreal før de spilte uavgjort mot Chelsea og slo Arsenal i sin siste kamp på Old Trafford.

I løpet av sin spillerkarriere i United vant Carrick fem Premier League-titler, Champions League, Europa League, to ligacuper og en FA-cup.



Kilde