Liverpool vs. Newcastle United – Fotballkamprapport – 31. august 2022

Liverpool vant en dramatisk pausevinner gjennom Fabio Carvalho for å slå Newcastle United 2-1 på Anfield mandag kveld.

Den portugisiske angriperen feiret sin 20-årsdag tirsdag og kom fra benken for å fullføre Liverpools comeback fra et mål ned etter at de så ut til å gå mot et poeng.

“Det føles som om dette er den beste måten å vinne en fotballkamp på – for å være ærlig, jeg trenger det ikke hver uke, men hvis du kan gjøre det en eller to ganger er det veldig bra,” sa Klopp etter seieren. “Jeg sa til guttene ved pause selv før vi gikk under 1-0 at vi så litt desperate ut i situasjoner der vi ikke spilte ekstrapasningen. Da vi gjorde det var vi umiddelbart veldig farlige.

– Ogden: Liverpool forlater det (virkelig) sent ettersom TAA sliter

– Deadline Day forhåndsvisning: Siste om Dest, Ronaldo og mer!

“Vi måtte tvinge oss selv til å holde oss rolige litt mer og fortsette, og til slutt tvang vi det.”

Vertene, ferske etter en 9-0-tømming av Bournemouth som førte til sparken av Cherries-trener Scott Parker, gikk til pause 1-0 etter at Magpies’ nye ankomst Alexander Isak knuste et skudd fra nært hold i taket på Alissons nett like før pause.

Liverpool utlignet på kontra rett på timen da Roberto Firmino slo Nick Pope med et førstegangsskudd etter å ha blitt plukket ut av Mohamed Salah i midten av sekstenmeteren.

Isaks debut tok slutt tre minutter etter utligningen da han ble erstattet av Chris Wood, og gjestene slet med å få ballen opp til ham mens Liverpool presset seg nådeløst frem og peprede målet deres med skudd.

Newcastle forsvarte stoisk, men Carvalho gjorde det meste ut av at de ikke klarte å klarere et hjørne, og dunket skuddet i taket av nettet for å snappe en seier som løfter Liverpool til femteplass på tabellen på åtte poeng, med Newcastle på 11. plass på seks poeng.

“Vi har dukket opp i dag for fansen, de har hjulpet oss så mye, jeg vil si en stor takk til dem fordi uten dem ville dette ikke vært mulig,” sa Carvalho etter kampen.

Etter å ha sett laget hans innrømme en av de siste vinnerne i Premier Leagues historie, beskrev Newcastle-manager Eddie Howe resultatet som “smertefullt”.

“Jeg kan egentlig ikke huske at de hadde for mange klare sjanser,” sa Howe. “Ja, de hadde press, de er langskudd, men jeg syntes vi forsvarte oss veldig bra. Det siste målet er virkelig en hjerteknuser for oss.”

Informasjon fra Reuters ble brukt i denne rapporten.