Shadow

Liverpool vs. Ajax Amsterdam – Fotballkamprapport – 13. september 2022


Liverpool sikret en 2-1-seier over Ajax på tirsdag for å kickstarte Champions League-kampanjen denne sesongen.

Joel Matip scoret i det 89. minutt for å gi Jurgen Klopps lag en sårt tiltrengt seier etter deres 4-1-tømming mot Napoli forrige uke.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Mohamed Salah åpnet scoringen på Anfield, men gjestene slo raskt tilbake med et godt tatt Mohammed Kudus-angrep.

Matips sene heading fra en corner ga imidlertid Liverpool sin første seier i Champions League denne sesongen.

Jeg hadde noen muligheter før, så jeg var glad for at jeg kunne score, sa Matip til BT Sport etter kampen. «Jeg var ikke sikker [it was in] for å være ærlig, men da jeg så dommeren, så kom følelsene ut.

“Det var en lang og tøff kamp. Vi presset hele laget fremover, forsvarte oss fra første sekund og så var det en lykkelig slutt for oss.”

Liverpool startet strålende og tok en fortjent ledelse etter 17 minutter da Diogo Jota satte Salah til å åpne scoringen med en avslutning på nært hold.

Vertene var i nærheten av å doble ledelsen med raske sjanser, men Salah, Luis Diaz og Jota klarte ikke å treffe målet.

Liverpool ble straffet for sine tapte sjanser etter 27 minutter da Ajax satt sammen et fint trekk som endte med at Kudus produserte et fantastisk angrep forbi Alisson.

Premier League-laget svarte bra på utligningen, men Ajax-keeper Remko Pasveer nektet Virgil van Dijk og Trent Alexander-Arnold.

Liverpool fortsatte sin dominans i andre omgang, men Ajax begrenset dem til få klare sjanser.

Med 15 minutter igjen tok Ajax Liverpool til pause og gikk nesten foran, men Daley Blinds heading på nært hold bommet på målet.

Innbytter Darwin Nunez kom tett på sent mens Salah klippet stolpen med en avverget innsats.

Vertene tok vinneren fra den resulterende corneren gjennom Matips heading for å gi dem en verdifull seier.

“Det var veldig viktig å vise en positiv reaksjon,” sa Van Dijk til BT Sport i sitt intervju etter kampen. «Det er ikke lett å snu det, men det er et skritt i riktig retning.

“I løpet av kampen var det store øyeblikk. Det var veldig viktig å vinne inn i landskampspausen.

“Jeg burde ha scoret. Vi følte oss farlige på dødballen, spesielt i cornere, og det var vårt ansvar å konvertere en – heldigvis Joel [Matip] gjorde.

“Vi lytter ikke til omverdenen. Mange eks-fotballspillere, som vet hva vi går gjennom, de sier mye for å få oss ned, men vi vet at den siste kampen var veldig dårlig og dette var et skritt i riktig retning.”Kilde