Liverpool tar av i Champions League mot Ajax etter Joel Matips siste gisp-vinner, men defensive problemer gjenstår

LIVERPOOL, England – Joel Matip scoret et sent mål for Liverpool for å sikre seier mot Ajax i gruppe A i Champions League på 2. kampdag.

Jurgen Klopps side startet kampen bra, for så å sirkulere før de utholdenhet betalte seg rett før ekstra tid da midtforsvareren headet for å sette sin side foran.

– Rapport: Liverpool 2-1 Ajax | Premier League-tabellen | Kommende kampoppsett

Dette er Ajax sitt første tap for sesongen, mens Liverpool er tilbake til å vinne etter en tøff start på sesongen både i Premier League og Europa.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

Liverpool blir belønnet for sin utholdenhet

Jurgen Klopp beskrev Liverpools 4-1-tap mot Napoli forrige uke som den verste kampen i hans syv år lange periode, og de røde svarte med en forbedret opptreden mot Ajax, til slutt belønnet for sin utholdenhet i en 2-1-seier. Liverpool fortjente ledelsen i det 17. minutt gitt dem av Mohamed Salahs 15. Champions League-mål på Anfield – som overgikk Steven Gerrards rekord – og kunne lett vært lenger foran da Ajax slo tilbake.

Mohammed Kudus tok målet sitt suverent mot spillets gang, og Liverpool mistet påtagelig selvtillit etterpå. Men til tross for at de ikke var på sitt beste, fortsatte hjemmelaget å stoppe og fant gjennombruddet et minutt for gangen da Joel Matip headet Kostas Tsimikas’ corner i mål. Klopp så mer lettet ut enn sprudlende da han bekreftet at ballen hadde krysset streken. Dette er bare Liverpools fjerde seier fra ni kamper i alle konkurranser, men det vil føles som et stort skritt i riktig retning.

Matip kapitaliserer der Van Dijk ikke kunne

Liverpool avsluttet denne kampen med 23 skudd, men det høyeste individuelle antallet kom fra en usannsynlig kilde: Virgil van Dijk. Ajax sin sårbarhet fra dødballer – eller egentlig hvilken som helst høy ball inn i feltet – var åpenbar, og Liverpools midtstopper hadde aldri en bedre sjanse enn da han ble stående umarkert fra Trent Alexander-Arnolds levering i det 35. minutt.

Han tvang Remko Pasveer til en fin redning og jobbet Ajax-keeperen igjen to minutter før pause da han møtte Tsimikas’ levering fra motsatt side. Van Dijk hadde fire innsatser i alt – men det var Matip som kom godt – etter å ha bommet på en tidligere egen sjanse – og slo Pasveer for sitt tredje Champions League-mål og det første siden desember 2013 for Schalke. Det var også hans første kampvinnende mål siden han kom til Liverpool i 2016.

En følelse av déjà vu om Liverpools defensive svakheter

Kanselleringen av forrige helgs Premier League-kamper på grunn av bortgangen til dronning Elizabeth II kan ha gitt Liverpool mer tid til å jobbe med forsvaret sitt, men målet de slapp inn her hadde en tydelig følelse av déjà vu og en manglende evne til å lære av tidligere feil. Ikke for første gang denne sesongen ble Alexander-Arnold funnet mangelfull. Steven Berghuis drev inn bak ham for å trekke ballen tilbake der Kudus fikk tid til å snu og slippe løs en suveren innsats som krasjet inn fra Alissons tverrligger.

Målet bar markante likheter med Jadon Sanchos åpning da Manchester United slo Liverpool 2-1 forrige måned; etter nok et angrep nedover Liverpools høyre, mottok United-vingen ballen i boksen og hadde en alder på å finne nettet. Liverpool kom seg til slutt over streken, men mønsteret av sårbarhet vil ikke ha gått ubemerket hen av deres rivaler. Med ingen kamp nå før 1. oktober, vil Klopp ha god tid til å tenke på en bedre måte å løse det på.

Spillerrangeringer

Liverpool: Alisson 6, Alexander-Arnold 6, Matip 7, Van Dijk 6, Tsimikas 7, Elliott 6, Fabinho 6, Thiago 7, Salah 7, Jota 7, Diaz 7.
Subs: Nunez 6, Firmino 6, Milner 6, Bajcetic 6.

Ajax: Pasveer 7, Rensch 7, Timber 7, Bassey 7, Blind 7, Alvarez 7, Taylor 7, Tadic 7, Berghuis 7, Bergwijn 6, Kudus 7.
Subs: Sanchez 6, Grillitsch 6, Brobbey 6.

Beste og dårligste utøvere

BESTE: Thiago. Han brukte ballen intelligent og hjalp Liverpool med å opprettholde presset på Ajax under deres beste perioder i kampen.

VERST: Elliott. 19-åringen har vært en av Liverpools beste spillere denne sesongen, men han slet med å få en meningsfull innvirkning her og ble byttet ut da Liverpool jaget en vinner.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Mo Salah er nå fire mål unna å være den mestscorende afrikanske spilleren i Champions Leagues historie.

Den 22 år gamle ghaneseren scoret back to back-mål for Ajax i Champions League for første gang i karrieren.

Matip sørget for det sene dramaet på Anfield.

Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

Sitater kommer…

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– Mohamed Salah avslutter en 7-kampers scoringstørke i Champions League, den lengste i karrieren.

– Mohammed Kudus har scoret 5 mål på sine 4 siste kamper for Ajax.

– Joel Matips tredje UCL-mål i karrieren og det første siden 2013-14 med Schalke. Dette er hans første kampvinnende mål siden han kom til Liverpool.

Neste

Liverpool: Jurgen Klopps lag har en treg start i både Premier League og Champions League denne sesongen, og har et tøft sett med kamper foran seg, til tross for at deres neste kamp mot Chelsea er utsatt. De røde møter Brighton hjemme 1. oktober i Prem, etterfulgt av deres neste Champions League-kamp mot Rangers 4. oktober, og deretter et besøk til Emirates 9. oktober for å møte Arsenal, som er på toppen av tabellen. .

Ajax: Den nederlandske siden er på vei til en vinnerkamp i Eredivisie og i Europa, uten mangel på mål. De møter fjerdeplassen i Alkmaar 18. september, deretter den slitende siden Go Ahead Eagles 1. oktober, etterfulgt av en hjemmekamp mot et opptent lag fra Napoli i Champions League