Shadow

Lewis Hamilton, Mercedes for å starte kontraktssamtaler


Lewis Hamilton forventer å starte kontraktsforlengelsessamtaler med Mercedes i løpet av de kommende månedene.

Hamilton signerte en toårsavtale i begynnelsen av denne sesongen for å bli i F1 til slutten av 2023, men har nylig gjort det klart at han ønsker å fortsette å kjøre utover det.

Red Bull avsluttet Mercedes’ løp av åtte konstruktørmesterskap denne sesongen, men Hamilton er ikke i tvil om at teamet hans kan returnere til toppen i de kommende årene.

– Vi kommer til å gjøre en ny avtale, sa Hamilton til BBC. “Vi kommer til å sette oss ned og vi skal diskutere det i løpet av de neste par månedene, vil jeg si.

“Målet mitt er å fortsette å være med Mercedes. Jeg har vært med Mercedes siden jeg var 13. Og det er virkelig familien min. Mercedes-Benz har holdt seg med meg gjennom tykt og tynt.

“De holdt med meg gjennom å bli utvist på skolen. De holdt med meg gjennom alt som foregikk gjennom 2020. De har ført meg gjennom mine feil og med meg gjennom oppturer og nedturer.

“Og så jeg tror virkelig på denne merkevaren. Jeg tror på menneskene som er i organisasjonen. Og jeg ønsker å være den beste lagkameraten jeg kan være for dem, fordi jeg tror vi kan gjøre merkevaren enda bedre, mer tilgjengelig , enda sterkere enn det er. Og jeg tror jeg kan være en integrert del av det.”

Hamilton åpnet også opp for smertene sine ved å se ytterligere tvil om Max Verstappens 2021-tittel, etter FIAs kunngjøring om at Red Bull brukte over budsjetttaket i fjor.

Verstappen slo kontroversielt Hamilton på den siste runden av det siste løpet da tidligere løpsdirektør Michael Masi feilaktig brukte Safety Car-omstartsprosedyren for å gi den nederlandske sjåføren en enorm fordel.

“Det bringer helt klart opp litt følelser,” sa Hamilton.

“Fordi du liksom begravde det og gikk videre, og så kommer det opp igjen og det er som et nytt spark. Og ja, det kjøpte det helt ferskt igjen. Så da [it was a case of] bare å komme tilbake til fasen med å undertrykke det og gå fremover.”

Red Bull og FIA vil gjenoppta samtalene sine om brudd på budsjettgrensen på torsdag. FIA har tilbudt Red Bull en akseptert bruddavtale (ABA), som beskriver deres straff, som antas å være økonomisk og sportslig.

Red Bull kan enten godta det eller ta saken til kostnadsbegrensningspanelet for å protestere ytterligere mot FIAs funn.Kilde