Shadow

Lewis Hamilton leder hyllest når F1 holder minutts stillhet for dronning Elizabeth II foran Italiens Grand Prix


Formel 1-førerne og teamene holdt ett minutts stillhet i forkant av treningen for den italienske Grand Prix etter dronning Elizabeth IIs død, 96 år gammel.

Fredag ​​ettermiddag sto personell fra alle de 10 lagene utenfor garasjene sine i pit-lane for å observere hyllesten, etterfulgt av en kort applaus.

Hvert lag hadde en av sjåførene som sto på hver side av teamsjefen sin foran resten av teamet.

Den italienske Grand Prix vil gå som planlagt 11. september, og flere lag forventes å hylle dronningen på sine biler.

F1 er ennå ikke bekreftet om en ytterligere hyllest vil følge før løpet på søndag.

Den syv ganger verdensmesteren Lewis Hamilton, som mottok en MBE fra dronningen i 2009, delte en uttalelse fredag.

“Hvordan finner du ordene for å beskrive tapet av Hennes Majestet Dronningen? Hun var virkelig en ikonisk leder, en inspirasjon og en betryggende tilstedeværelse for de fleste, om ikke alle, av våre liv.

“Siden den triste nyheten i går har jeg reflektert over hennes utrolige liv. Hun var et symbol på håp for så mange, og hun tjente landet sitt med verdighet, engasjement og vennlighet. Hun var virkelig som ingen andre, og jeg er takknemlig for å har levd i hennes tid. Hennes arv vil være langvarig og hennes bortgang dypt følt.

“Jeg hadde den utrolige æren av å kunne tilbringe tid med henne. Det er noe jeg aldri vil glemme. Vi snakket om vår felles kjærlighet til hunder og hun var utrolig sjenerøs med tiden sin. Jeg kjenner hele nasjonen og mange andre rundt omkring. verden vil sørge over tapet hennes, og mine tanker og bønner er med familien hennes og alle de som står henne nær, som har mistet en kjær. Hvil i fred.”

Hamilton mottok sitt ridderskap i begynnelsen av 2022, og ga ham den formelle tittelen “Sir Lewis Hamilton”, fra prins Charles, som ble kong Charles III torsdag etter dronningens død.

Dronning Elizabeth IIs far, kong George VI, deltok på det første verdensmesterskapet i Formel 1-løpet, British Grand Prix i 1950.Kilde