Shadow

Lek med snø: Oppdag magien ved å bygge din egen vinterverden og tenn opp mørket med islykter

Med vinteren kommer den fantastiske snøen, og med den mulighet for en verden av morsomme aktiviteter og lek i snøen. Fra tradisjonell aking og skøyter til å bygge snømenn, det er et utall av aktiviteter og leker som kan utforske om vinteren.

Åpne en ny verden med snøaktiviteter

Bygging i snø kan være en kreativ og engasjerende aktivitet både for barn og voksne. Bruk fantasien og opplev gleden ved å se dine egne kreasjoner komme til live i snøen. Bygg morsomme snømenn og damer med spennende tilbehør som hatter, kvister, steiner og gulrøtter. Eller hva med en liten snøhund eller en snøby med hus og veier? Når mørket begynner å senke seg, kan dere tenne opp en islykt for å belyse deres vinterlandskap.

Magien ved å bygge en islykt

Islykter er vakre innslag i snølandskapet, og de er både enkle og morsomme å lage. Alt som trengs er en bøtte, litt vann og tålmodighet. Fyll en bøtte nesten helt opp med vann og la den stå ute slik at vannet fryser. Da får du en fin islykt med et hulrom i midten hvor du kan plassere et telys eller en fakkel.

En verden av snøfigurer

Snø gir muligheten for å uttrykke kreativiteten på mange måter. Har dere lest et spennende eventyr og lurer på om dere kan lage en figur fra det i snøen? Jobb sammen om å rulle store snøballer og grav ut nye former fra snøballene. Det kan være alt fra dyr, biler til fantasifigurer. Pynt figurene med det dere finner, så som kjøkkenredskaper, grønnsaker, pinner, steiner eller gammelt løv. Det er virkelig bare fantasien som setter grenser!

Moro med snøballer og vinterlek

Snøballkrig og bygging av snømenn er klassiske snøleker, men det er mange andre aktiviteter der ute. Lag snøballer og prøv å treffe et mål, se hvem som kan lage det høyeste snøballtårnet eller bygg en snølykt. Snøaktiviteter trenger ikke å begrenses til når det er lyst ut. Med litt flaks, begynner mørket å falle på, slik at lyktene kan skinne opp med vakkert lys i den mørke vinterkvelden.

Femkamp i snøen for hele familien

Lag en snøballkonkurranse for hele familien med fem forskjellige øvelser. Her er noen forslag:

  • Kast en snøball for å treffe en bøtte som står litt lenger unna.
  • Rull en snøball langs bakken for å treffe et mål.
  • Prøv å treffe et mål med en snøball, for eksempel et tre eller noe dere har satt opp.
  • Bygg det høyeste snøballtårnet før det raser sammen.
  • Bygg en snølykt som holder på kortest mulig tid.

Det finnes ingen grenser for hva du kan gjøre med snø. Om du ønsker mer inspirasjon for lek i snøen, sjekk ut denne videoen for flere ideer.

Varm opp etter leken i snøen

Etter all moroa ute i snøen er det godt å komme inn og varme seg. Kanskje med litt varm kakao og noe godt å spise. Hvis det ikke er for kaldt ute, kan dere også grille eller spise matpakken ute. Men husk å ha med godt sitteunderlag, slik at verken store eller små blir kalde i baken.

Så dra på vottene, ta på luen og oppdag gleden ved vinterlek og lek ute i snøen!