Shadow

Lake Forest Scouts Et av mange lag som kan dra nytte av Global Girls Game


“Det vakte mye anerkjennelse rundt samfunnet vårt og rundt speiderne. Den forbinder alle de forskjellige fasettene i hockeyverdenen. Det øker blest og spenning rundt det.»

Midten av februar kan virke som vinterens dvale, men det har vært et arnested for aktivitet for jente- og kvinnehockey.

I løpet av helgen 15. februar holdt Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) sitt fjerde årlige Global Girls Game, et initiativ med forbund fra omtrent 40 land som arrangerer kamper på rad rundt om i verden for å feire jentehockey.

I forbindelse med arrangementet fant Rivalry Series mellom kvinnelandslagene fra USA og Canada sted gjennom uken. Canada tok to av de tre kampene i serien, og stengte det amerikanske laget 2-0 i finalen 17. februar i Detroit. USA valgte dette som sitt hovedspill for IIHF Global Girls Game.

USA Hockey holdt sitt eget National Continuous Game rundt om i USA med jente- og kvinnelag fra 8U-nivå gjennom de kollegiale rekkene. Spesifikke jentespill fra lag over hele landet ble valgt ut som en del av initiativet frem mot United States Girls Global Game som fant sted mellom USA og Canada 17. februar.

Lake Forest (Illinois) Scouts spilte mot Evanston i en av kampene 15. februar. Etter å ha ligget under 3-0 i første periode, samlet speiderne med ni ubesvarte mål for en 9-3 seier.

“Enhver sjanse du har til å bringe oppmerksomhet til og promotere kvinnehockey på en positiv måte, vi støtter det fullt ut,” sa Liz Zorn, trener for speiderne, som består av jenter fra fem videregående skoler nord for Chicago . – Vi var glade for å være en del av [the weekend].”

Foruten Lake Forest High, utgjør jenter fra Stevenson, Libertyville, Highland Park og Deerfield listen, som varierer fra 18 til 24 jenter hver sesong. Zorn og Laura Danforth deler hovedtreneroppgaver. Under kamper håndterer Zorn spissene, mens Danforth trener forsvar. Ifølge Danforth er det et ideelt arrangement for alle.

“Vi klarer stort sett alt sammen,” forklarte hun. “Vi har samme syn og trenerstil.”

Begge kvinnene har vært med i speiderne siden sesongen 2012-13, samme år som laget vant et statsmesterskap. I Illinois har spillere lov til å konkurrere på både reise- og videregående lag hvis de ønsker det. Erfaringsnivået til speiderne varierer fra jenter som bare lærer spillet til de som er klare til å spille på college etter endt utdanning. Å ha en rekke ferdighetsnivåer gjør teamarbeid kritisk, forklarer Danforth.

“Den kuleste delen med coaching og den mest givende er å se AAA-barn hjelpe nybegynnere og dykke inn i det teamaspektet,” sa Danforth. “De vil bryte ned hvordan de skal passere eller hvordan de skal ta et skudd.”

Jacque Rogers, en målvakt for Lake Forest College Foresters, assisterer Zorn og Danforth som målvaktstrener. Hun var ikke i stand til å delta på speidernes kamp med Evanston fordi hennes eget lag også var en del av US National Continuous Game, og tapte en tøff 2-0-avgjørelse mot St. Scholastica samme kveld.

Rogers, en junior, husker å se speidere øve i løpet av førsteåret på LFC. Å se smilene på ansiktene deres og kameratskapet de delte motiverte henne til å bli en del av klubben.

“Jeg har alltid drømt om å bli hockeytrener, og jeg kunne ikke vært mer begeistret for å bli med på et så flott program,” sa Rogers, som ble født i Marysville, Michigan, og ble forelsket i hockey i en tidlig alder. broren hennes spiller.

Som en jente som vokste opp i delstaten New York, spilte Zorn damhockey i sin egen bakgård, bokstavelig talt. Hun spilte på guttelag frem til åttende klasse før hun ble med på et jentereiselag. Danforth ble født utenfor Detroit, og begynte å spille hockey i en alder av 4. Interessen ble vekket av hennes eldre bror, som begynte å spille et år før hun gjorde det.

Zorn og Danforth møttes mens de spilte ved Cornell University. Etter endt utdanning i 2010, flyttet de to kvinnene til Chicago og begynte å trene. Ironisk nok ble Cornells konferansekamp mot Brown den 15. februar også utpekt av USA Hockey som en del av US National Continuous Game (Big Red vant, 4-1).

Begge kvinnene er optimistiske med tanke på veksten av jente- og damehockey fremover. Denne siste sommeren var Zorn internert på USA Hockey’s Girls 15 National Player Development Camp. Hun krediterer programmer som disse for å få unge jenter til å interessere seg for sporten.

“USA Hockey gjør en utmerket jobb med å trene sine unge idrettsutøvere og få dem involvert i å fremme positive aspekter ved spillet, inkludert ernæring, fysisk utvikling og utvikling på isen, og mental utvikling,” sa Zorn.

For Danforth går initiativer som IIHF Girls Global Game langt for å fremme spenning.

“Bare det å ha det er stort,” sa Danforth. “Det vakte mye anerkjennelse rundt samfunnet vårt og rundt speiderne. Den forbinder alle de forskjellige fasettene i hockeyverdenen. Det øker blest og spenning rundt det.»Kilde