Shadow

Lærte barnet ditt å sjekke i år?


“Slike gutter er der ute og har pucken,” sa Gosselin. «Det er det vi gjør i dag. Det er måten spillet spilles på, og det er det vi promoterer.»

I 2011 rystet USA Hockey ungdomshockeyverdenen ved å utsette juridisk kroppskontroll fra Peewees (11–12 år) til Bantams (13–14) for gutter.

Selv om de fleste har akseptert og omfavnet endringen over tid, er det fortsatt ett aspekt ved kroppskontakt og kroppssjekking som ikke ser ut til å ha slått helt inn: lære og øve på kroppskontaktferdighetene, som begynner så tidlig som 8U.

“Bare fordi du ikke bruker kroppssjekking i spillet ditt nå, betyr det ikke at du ikke bør lære hvordan du bruker det riktig på veien,” presiserer Guy Gosselin, mangeårig regionsjef for USA Hockey’s American Development Model . “Det er en mentalitet der ute akkurat nå at fordi det ikke er noen kroppskontroll, er alt fra 12U ned berøringsfritt hockey. Det er det fjerneste fra sannheten.

«Barn må forstå at du kommer til å bli støtt der ute. Fra det øyeblikket du tråkker på isen, kommer du til å bli støtt. Du er godt utstyrt, du kommer ikke til å bli skadet, men det kommer til å være fysisk kontakt over hele isen fra den dagen du begynner å spille. Men det er en progresjon, og så når du begynner å gå inn i faktisk kroppskontroll, burde det ikke være noe nytt.»

Gosselin, en to ganger amerikansk olympier som var med på å lede utviklingen av Minnesota Hockeys kroppskontakt- og kontrollklinikker, forklarer viktigheten av kroppskontakt og kontroll har i spillet, og hvorfor det må læres og øves på alle nivåer.

Kroppskontroll er en ferdighet

Kroppskontroll er ofte urettmessig forbundet med at en spiller pløyer en annen motstander inn på brettene.

“Per definisjon handler kroppskontroll om å fjerne spilleren fra pucken,” sa Gosselin. – Spesielt i dagens kamp handler det om å få kontroll eller å få besittelse av pucken. Det handler ikke om å skille spillere ved å sprenge noen. Vi kan sette pris på gode, sterke, rene treff senere, men vi går ikke ut av vår måte å legge noen ut lenger. Det er ikke en del av spillet i dag.”

Gosselin peker på New York Islanders kaptein og Edina-innfødte Anders Lee som et eksempel på store spillere med sterk kropp som bruker størrelse og kontroll for å komplettere scoringsferdighetene sine.

“Slike gutter er der ute og har pucken,” sa Gosselin. «Det er det vi gjør i dag. Det er måten spillet spilles på, og det er det vi promoterer.»

En annen stor grunn til at kroppskontakt må legges vekt på coaching på alle nivåer, inkludert 8U? Selvtillit. Barn må bli komfortable med kontakt. De må støte på hverandre og bli vant til å leke i trafikken. Det vil lønne seg etter hvert som de fortsetter utviklingen.

“Hvis du ikke er trygg på og usikker på å faktisk spille et skuespill, og vi ser dette med til og med våre 16, 17, 18 åringer som aldri ble ordentlig lært kroppskontakt før 14, har de ikke selvtilliten til å avslutte en spille,” forklarte Gosselin. “Hvor du skal lukke og når du skal engasjere deg kan utgjøre forskjellen mellom å lage et landslag eller et videregående lag. Å lære barna å ha den tilliten til seg selv, spesielt når det kommer til kroppskontroll, er halve kampen. Det må begynne med en gang.”

Kroppskontakt og kontroll er en fremgang

Ferdigheter som skøyter, stokkhåndtering og skyting må utvikles. Kroppskontakt og kontroll er ikke annerledes.

“Du må lære å skøyte fremover før du kan gå bakover, ikke sant?” påpeker Gosselin. “Du må lære det grunnleggende om kroppskontroll på 8U på samme måte.”

Det begynner med læringsstabilitet, før man går videre til å lære og utvikle kroppsvinkling, timing, sporing og styring. Så kommer gnidningen og kroppsstøtingen og kontakten før du blander inn tyngre kraft.

Å øve på disse metodene på 8U, 10U, 12U og utover er lett forkledd innenfor spill på små områder, treninger på tvers av isen og stasjoner som allerede er i bruk.

“Du trenger ikke gå ut og si at du trenger å dedikere 20 prosent av praksisen til å jobbe med kroppskontakt eller kroppskontroll,” sa Gosselin. “Enten jeg gjør offensive øvelser eller defensive øvelser, kan du vri det som du vil, men de fleste av dem bruker allerede kroppskontakt i dem. Du kan gå 2v2 under mållinjen der det kommer til å bli kontakt; 4v4 der barna må ta avgjørelser og kontrollere pucken mens de navigerer gjennom små områder og bruker kroppen sin riktig. Vi kan blande inn noen spill og lære fiske der det er 1v1 og du har kamper for å vokte porten.

“Det handler om å lære gjennom repetisjoner, og det handler om progresjonen av å lære og trene aggressive og smarte hockeyspillere. Du trenger ikke sitte og gjøre teknisk kroppskontakt, posisjonering, noe de fleste barn synes er kjedelig uansett. Du kan skjule dette til en drill, og barna vil lære det utilsiktet.»

Kroppskontakt er på alle nivåer – gutter og jenter

Se elitenivået i spillet på det amerikanske kvinnelandslaget, college-hockey for kvinner, hockey for jenter på videregående skole eller NWHL-mesteren Minnesota Whitecaps for å se hvordan «ingen kroppskontroll» ikke betyr ingen kontakt.

“Det er ingen tvil om at jenter trenger å lære og trene like mye kroppskontroll som gutta,” sa Gosselin. «Vi snakker ikke om berøringsfri hockey i kvinnehockey. Vi snakker om fysisk hockey. All hockey, den største prosentandelen av det, er ikke-full sjekk. Øv på det, og du vil forstå dens plass i spillet og hvordan du kan bruke det til din fordel.”

Kroppskontakt er også en nøkkelkomponent for spillersikkerhet. Gutter og jenter må utvikle bevissthet, riktig teknikk og timing for å beskytte seg selv og andre på isen etter hvert som spillet blir raskere og raskere.

Ikke vent til kroppskontroll er lovlig. Forbered spillerne dine med en gang og sett dem i en posisjon til å nå sitt fulle potensial.

«Da vi sa ingen sjekk, mente vi aldri,» sa Gosselin om regelendringen som ble gjort i 2011. «Vi mente å lære det, øve på det, forberede oss på det underveis. Utvikle i progresjon ettersom du utvikler deg som spiller. Ikke vent til det er for sent klokken 14 – du hindrer bare utviklingen din.»

Spillere (og trenere) som er interessert i å lære mer, oppfordres til å sjekke ut en av Minnesota Hockeys kommende kroppskontakt- og kontrollklinikker.Kilde