Juventus vs. Empoli – Fotballkamprapport – 21. oktober 2022

To mål av midtbanespiller Adrien Rabiot hjalp Juventus med å knuse Empoli 4-0 på Allianz Stadium på fredag, da Massimiliano Allegris lag vant to serie A-kamper på rad for første gang denne sesongen.

Juventus, som tok en 1-0-derbyseier i Torino sist gang, rykket opp én plass til sjuende på 19 poeng, én over Inter som reiser til Fiorentina på lørdag.

“Vi ser nå mer ut som et lag,” sa Allegri til DAZN.

«Vi hadde startet [the season] Vel, da hadde vi en dårlig uke, som kostet oss forsinkelsen i mesterskapet. I kveld måtte vi bekrefte oss og vi gjorde det bra.

«Vi forbedrer oss, allerede det faktum at laget holdt et godt tempo i andre omgang er et godt tegn for [our] fysisk tilstand.”

Spissen Moise Kean satte vertene foran i det åttende minuttet da han banket inn et vakkert innlegg fra Filip Kostic.

22-åringen fant nettet i Serie A for første gang siden april med sitt første mål på Allianz Stadium i år.

Kean kunne ha scoret ett til like etter halvtimen, men headingen hans gikk så vidt utenfor.

Empoli hadde en sjanse til å kvitte seg med spissen Mattia Destro, men Juve-keeper Wojciech Szczesny blokkerte innsatsen hans.

Weston McKennie doblet Juves ledelse kort etter pause da Juan Cuadrado sendte inn en flott pasning og USA-landslagsmannen headet ballen i taket.

Kean trodde han økte fordelen deres, men innsatsen hans ble utelukket for offside og Juve klarte ikke å score igjen før Rabiot utnyttet nok et presist innlegg fra Cuadrado til 3-0 med en heading i det 82. minutt.

Franskmannen fullførte ruta på stopptid for å få opp sin andre bane denne sesongen for Juventus i alle konkurranser.

“Problemet er at vi spilte vår kamp [only] til det 60. minutt, sa Empoli-trener Paolo Zanetti.

«Så, etter at vi fikk de to målene på cornere, forsvant vi fra banen – og det må ikke skje, for da risikerer du å få sju mål.

“Problemet i dag var mentalt, det er klart at vi møtte et sterkt lag og resultatet må få oss til å vokse.”

Juventus reiser til Lecce i Serie A på lørdag etter å ha besøkt Benfica i Champions League på tirsdag.

Empoli, 11. plass på stillingen, er vert for Atalanta på andreplass 30. oktober.