Shadow

Jurgen Klopp og Thomas Tuchel kritiserer Qatar-VM på grunn av spillerbekymringerChelsea-manager Thomas Tuchel og Liverpool-sjef Jurgen Klopp uttrykte sin misnøye med midtsesongens verdensmesterskap i Qatar på grunn av bekymring for kravene til spillerne deres.

Tuchel sa at spillere kan bli påvirket i månedene før og etter verdensmesterskapet i Qatar, og la til at følelsene og kravene til fotballens showpiece-turnering kan gjøre fotballspillere tappet. Klopp sa at det gjør ham «sint» og at fotballens styrende organer kan gjøre mer for å beskytte spillerne.

– Premier League lag-for-lag-guide og brennende spørsmål
– O’Hanlon: Rangering av Premier Leagues beste spillere (E+)
– Premier League-draktrangering: Hvilke trøyer er 2022-23s beste?

Premier Leagues 2022-23-sesong vil bli satt på pause fra 12. november for å imøtekomme verdenscupen, som går fra 21. november til 18. desember, og vil gjenopptas på 2. juledag.

“Det gir ikke så mye mening,” sa Tuchel på en pressekonferanse fredag.

“Spillerne er veldig fokusert på verdenscupen allerede, noe som er bra fordi de kommer i form og tar vare på seg selv.

“Men det er også en dårlig ting fordi de også er fokusert på VM og ikke bare her. Vi vil se hvordan det påvirker spillerne og prestasjonene deres i oktober når det nærmer seg.

“Det vil ha en enorm innvirkning følelsesmessig og fysisk på spillerne, de vil komme tappet tilbake. Stor suksess og stor skuffelse kan også tappe dem mentalt, og dager senere har vi Boxing Day. Jeg er litt usikker på alt dette. “

Liverpool-sjef Klopp sammenlignet situasjonen med klimaendringer, og sa at folk snakker om det, men ingen handler på det.

“Hvis du går til finalen i et verdenscup og vinner den eller taper eller en tredjeplasskamp, ​​er du allerede ganske opptatt, og så begynner resten en uke senere,” sa han.

“Hvis alle spillerne da har en pause, er det ikke et problem, det er bra. Det er som en vinterpause som jeg hadde mye i Tyskland som spiller, fire uker [off]ting som det.

“Når jeg begynner å snakke om det, blir jeg veldig sint… Det er som med klimaet. Vi vet alle at det må endres, men ingen sier hva vi må gjøre.”

«Det må være ett møte der de alle snakker med hverandre, og det eneste emnet bør være den viktigste delen av dette spillet – spillerne.

“Problemet mitt er at så mye som alle vet at det ikke er greit, er det ingen som snakker ofte nok om det til at det vil bli endret. Noe må endres.

“Dette verdensmesterskapet skjer på feil tidspunkt av feil grunner.”

Chelsea og Liverpool starter sine Premier League-kampanjer på lørdag, da de møter henholdsvis Everton og Fulham.Kilde