Shadow

“Ikke mer racing i Russland”Formel 1-sjef Stefano Domenicali sa at sporten ikke har noen planer om å holde fremtidige løp i Russland.

Den russiske Grand Prix skulle etter planen holdes i Sotsji i år før han flyttet til Igora Drive i St. Petersburg i 2023, men F1 avlyste løpet etter at Russland invaderte Ukraina. Domenicali sa at sporten ikke har noen intensjon om å returnere til landet.

“Jeg har alltid trodd at du aldri skal si aldri,” sa Domenicali til Sport Bild magazine, per GrandPrix.com. “Men i dette tilfellet kan jeg love sikkert – vi vil ikke lenger forhandle med dem.

“Det blir ikke mer racing i Russland.”

Alexey Titov, administrerende direktør for den russiske GP-arrangøren ANO Rosgonki, sa at han forventer at F1 vil refundere betalinger som er gjort etter kanselleringen av årets løp.

– Denne gjelden eksisterer, den er bekreftet og vår holdning til den er uendret, sa Titov til det russiske nyhetsbyrået Tass. “Vi forventer en refusjon uavhengig av den nåværende posisjonen til Formel 1-ledelsen i forhold til å holde løp i den russiske føderasjonen.

“Den nåværende situasjonen i verdensidretten er ekstremt politisert. Det er nødvendig å ta Domenicalis ord her med dette i bakhodet. Det han sa har en uttalt politisk konnotasjon som ikke har noe å gjøre med idrettens virkelige ånd.

“Fremtiden for våre relasjoner i dag er virkelig uklar. Vi vil ta Domenicalis posisjon i betraktning i vårt videre arbeid.”

Dette er det første året siden 2014 at et løp ikke har blitt arrangert på Sochi Autodrom, med Mercedes som har vunnet hvert løp til dags dato.Kilde