Shadow

Ikke la gnagere bosette seg i kjøretøyet ditt denne vinteren

Bilproblemer som flate dekk og tomme batterier er ofte forbundet med kaldt vær, men det er en annen potensiell trussel mot kjøretøy om vinteren som bilistene kanskje ikke er klar over – gnagere. Mus i bilen er faktisk et problemområde.

Mellom motorvarme, rovdyrbeskyttelse og rikelig med kabler for tygging, er kjøretøyene våre den ideelle kilden til ly for gnagere som søker tilflukt i kaldt vær. Det er mye lettere for disse skadedyrene å komme inn enn bileiere kanskje er klar over – mus trenger bare en åpning på størrelse med en krone for å komme inn. Det verste vinterværet kommer fortsatt i mange regioner over hele landet, så bilister må være på utkikk etter mus, rotter og andre skadedyr som gjør seg hjemme i bilene sine.

Et gnagerangrep i kjøretøyet ditt vil ikke bare føre til kostbare bilreparasjoner, men det kan også utgjøre en trussel mot helsen din. Ikke bare er gnagere bærere av sykdommer. Tegn på gnagerangrep i bilen din inkluderer gnagemerker, avføring/ muselort og gnagde møbeltrekk og isolasjon.

For å unngå trusler mot både kjøretøyet og helsen din denne vinteren, tilbyr vi følgende forebyggingstips:

  • Hold kjøretøyet rent: Stablet søppel og papirprodukter fungerer som hekkemateriale for mus.
  • Korriger fuktoppbygging umiddelbart: Vann er en nødvendighet for at gnagere skal overleve, så en lekkasje i varmeren eller våte materialer som er igjen i kjøretøyet vil trekke dem inn.
  • Eliminer inngangspunkter: Et sprukket vindu eller soltak er alt en mus trenger for å sette seg inn i en bil.
  • Vær oppmerksom på garasjen: Kjøretøy som står parkert i garasjer kan fortsatt bli utsatt for gnagere. Gjør ekstra tiltak for å sikre at garasjen er gnagerfri ved å holde søppeldunker dekket, rydde rot og tette åpninger der gnagere kan presse gjennom.
  • Sjekk under panseret: Gnagere har en tendens til å bygge reir i nærheten av motoren på grunn av varmen den genererer.
  • Kontakt en profesjonell: Ta bilen til en profesjonell bilmekaniker hvis det er mistanke om eller funnet et gnagerangrep. En lisensiert skadedyrbekjemper kan hjelpe med et gnagerproblem i hjemmet.