Shadow

Hvordan bli kvitt flygende ekorn på loftet


Lær hvordan du holder hjemmet ditt fritt for flygende ekorn og forhindrer skader forårsaket av gnagere

Flyvende ekorn virker enkle, men de kan være et ødeleggende problem.

Til tross for navnet deres, flyr ikke flygende ekorn faktisk. I stedet for vinger har de en furry membran kalt en patagium som lar gnageren fly gjennom luften som et reptil. Patagiumet fungerer som en fallskjerm og strekker seg fra anklene til håndleddene, slik at disse små dyrene kan “fly” opptil 100 meter mellom tretoppene for å unngå rovdyr.

Det sørlige flygeekornet er mer vanlig i nordøst, mens det nordlige flygeekornet er litt sjeldnere.

Dessverre er ikke flygende ekorn alle søte og tyngdekraftstresende. De kan også skade interiør og eksteriør av bygninger. For å gjøre vondt verre, er dette ville dyret svært sosialt og har en tendens til å leve i kolonier. Hvis du oppdager en, er det sannsynligvis enda flere flygende ekorn på loftet eller i bygningen.

I tillegg til å spre sykdom, kan flygende ekorn være en plage for hjem og bedrifter. For å eliminere flygende ekorn for godt, er det viktig å samarbeide med eksperter som Catseye Skadedyrkontroll.

Innsamling og fjerning av bare ett eller to av disse skadedyrene løser kanskje ikke problemet. Eksperter kan ta alle nødvendige skritt for å fjerne og forhindre skadedyrkolonier fra å krype tilbake.

Hva er flygende ekorn?

Mindre enn mange andre ekornarter, kan flygende ekorn vokse fra tre til 24 tommer i lengde. Arter i den nordlige regionen av USA kan vokse opp til 11,5 tommer på det meste og er vanligvis sammenlignbare i størrelse med chipmunks.

I tillegg til deres patagium, som lar dem gli, har flygende ekorn også et unikt stykke brusk som hjelper dem å styre. Denne brusken gjør det mulig for flygende ekorn å svinge mens de glir gjennom luften, noe som gjør dem unike blant glidende pattedyrarter.

Flygende ekorn er nattaktive, med store, mørke øyne, flate haler og gråbrun pels med hvit underdel.

Nord-Amerika er hjemsted for rundt 50 arter av flygende ekorn, men bare to arter kaller Massachusetts, Rhode Island, Connecticut og New Hampshire hjem: det nordlige flygende ekornet og det sørlige flygeekornet.

Det nordlige flygeekornet parer seg på senvinteren, mens det sørlige flyekornet parer seg tidlig på våren.

Disse periodene er betydelige ettersom de indikerer når denne typen plagsomme dyreliv vil søke et trygt sted å holde seg varm og oppdra ungene sine. Som mange andre skadedyr finner flygende ekorn loft, hjem, bedrifter og andre attraktive strukturer som hekkeplasser.

Skadene flygende ekorn kan forårsake

Flygende ekorn går vanligvis inn i strukturer med spesifikke mål i tankene. De trenger et varmt sted å lage rede, et trygt område for å oppdra ungene og en lett tilgjengelig matkilde. De går inn i boliger og andre bygninger gjennom loft og krypkjeller, ved å bruke eksisterende sprekker for å skape større tilgangspunkter for inngang.

Når de er inne, skader flygende ekorn loft og andre innendørsrom på flere måter. Skader er ofte forårsaket av følgende aktiviteter:

  • Kvelende ledninger, som kan forårsake kortslutninger og øke risikoen for elektrisk brann.
  • Sprekker som utvider seg og skaper nye hull i tak, vegger og kledning, som fører til dyre reparasjoner.
  • Ta med andre skadedyr, inkludert lus, lopper, parasitter og midd, innendørs.

Som andre skapninger kan flygende ekorn bære og spre sykdom til mennesker. Oftest bærer de skabb, en sykdom som gjør at et dyrs sunne pels faller ut. I tillegg er det mindre vanlig, men flygende ekorn kan også bære på rabies.

Tegn på flygende ekorn i huset

I tillegg til faktiske observasjoner, kan noen vanlige ledetråder hjelpe deg å innse at hjemmet eller bedriften din har et flygende ekornangrep. Mulige tegn inkluderer:

Tegn tenner

Flygende ekorn kan gjøre mye skade ved å gnage på ledninger, isolasjon, takkryss, møneventiler, skorsteinskanaler og hull i fasader og/eller beslag.

Voksende sprekker

Flyvende ekorn drar vanligvis nytte av eksisterende sprekker og sprekker og forstørrer dem for enklere inn- og utstigning.

Nye hull eller skader

For å lette inngangen kan flygende ekorn lage helt nye hull som forårsaker skader på yttervegger og bygningsvegger, noe som kan føre til dyre reparasjoner.

Lengder

Som alle dyr, etterlater flygende ekorn på loft og krypkjeller avføring og urin i kjølvannet. Du kan se avføring, fotspor eller urinflekker. Det er også mulig å merke ubehagelige lukter.

lyder

Flygende ekorn hekker ofte i vegger og isolasjon. Du kan høre skraping, kvitring eller klikkelyder om natten, spesielt hvis du har en koloni med flygende ekorn som bor i hjemmet ditt.

Hvordan bli kvitt flygende ekorn

Som det gamle ordtaket sier, “En unse av forebygging er verdt et halvt kilo kur.” Hvis du er bekymret for at hjemmet, bedriften eller strukturen kan tiltrekke seg flygende ekorn, finnes det måter å gjøre området mindre attraktivt på. Forebyggende tiltak inkluderer:

  • Fjerning av fuglematere og andre tilgjengelige matkilder
  • Installer grenser eller gjerder rundt hager
  • Trimming av tregrener for å holde taklinjen fri
  • Unngå å plante nøtteproduserende trær i nærheten av bygninger

Hvis du allerede har sett tegn på flygende ekorn, er det å kontakte et skadedyrfirma som Catseye den mest effektive måten å forhindre at de tar over.

Eksperter har kunnskapen og utstyret som trengs for å effektivt behandle, håndtere situasjonen og fjerne flygende ekorn. Enda bedre, verktøy som ekskluderingssystemer forsegler potensielle inngangspunkter, og gir en permanent løsning.

Cat-Guard Wildlife Exclusion System

Å fange og fjerne flygende ekorn er bare begynnelsen på spillkontroll. Med et effektivt foreclosure system, kan eiendomsbesittere føle seg trygge på at det samme problemet ikke vil skje igjen.

Cat-Guard-systemet tilbyr tre måter å beskytte hjem eller bedrifter på:

  • Topp kattevakt: Flygende ekorn kan komme inn gjennom loft, tak og overliggende områder av en bygning. Denne barrieren beskytter alt fra toppen av taket til toppen av vinduene i første etasje.
  • Nedre kattebeskyttelse: Tenk på det som din egen versjon av første etasje i Fort Knox. Denne barrieren beskytter alt fra vinduer i første etasje til bakkenivå for å hindre flygende ekorn og andre dyr i å komme inn.
  • Beskytt grøften: Hindre flygende ekorn og annet dyreliv fra å grave seg ned under strukturer med dette systemet, som bruker en permanent stiv barriere for å beskytte bygninger.

Kontakt Catseye for en gratis inspeksjon

For maksimal effektivitet bør hver fjerningsplan og eksklusjonssystem skreddersys til hjemmet eller bedriften som beskyttes.

Ekspertene hos Catseye vil gå gjennom eiendommen og gjøre en grundig vurdering før de lager en behandlingsplan som er skreddersydd for å møte behovene i den eksakte situasjonen.

Kontakt oss i dag for en gratis inspeksjon for ikke bare å fikse problemet, men også beskytte eiendommen din mot fremtidige invasjoner.

Om forfatteren

Joe Dingwall

Joe Dingwall er president for Catseye Pest Control, en familieeid virksomhet som har levert kvalitetsskadedyrbekjempelsesløsninger til eiendommer i hele nordøst siden 1987. Med nesten et tiårs erfaring i skadedyrbekjempelsesindustrien, er Joe en ekspert på å tilby effektive løsninger for skadedyrbekjempelse og naturforstyrrelser for hjem og bedrifter.