Shadow

Hva skjer med skadedyr om vinteren?


Oversikt over vinteroverlevelsesstrategier for insekter

Når det kalde været ruller inn, går bjørn i dvalemodus, fugler trekker sørover og vi som mennesker legger oss lagvis og slapper av ved bålet for å holde oss varme gjennom vintermånedene. Men hva skjer med skadedyr som maur, mygg og termitter? Mange antar at de bare dør, men sannheten er at disse og andre insekter ofte utvikler strategier for å overleve vinteren. Lær mer om hvordan spesifikke skadedyr overlever de harde elementene nedenfor.

Maur

Det er ikke ofte man ser en hær av maur som marsjerer over kjøkkenbenken midt på vinteren. Det betyr imidlertid ikke at de ikke er i nærheten. Maur har stor suksess med å overvintre i friluft, inkludert våre egne gårdsrom. I løpet av høstmånedene unner de seg store mengder mat med mål om å legge på seg fett for å kunne overleve ukevis i strekk uten å spise. Når vinterkulden kommer, synker kroppstemperaturen – og produktiviteten – betraktelig, slik at de forsegler kolonien sin og folder seg ned i dyp jord eller under steiner til våren har kommet. Når temperaturen stiger, vil maur dukke opp fra overvintringsplassen, full av energi og klar til å krasje neste bakgårdsgrill.

Relaterte nyheter
Veggedyr om sommeren

Veggedyr

Veggedyr tåler temperaturer fra nesten frysepunktet til 122 grader Fahrenheit, noe som gjør dem ekstremt vanskelige å kontrollere. Imidlertid bukker de ofte etter etter noen dagers eksponering for temperaturer under 32 grader Fahrenheit. Den dårlige nyheten er at hjemmene våre gir det perfekte habitatet for veggedyr for å overleve vintermånedene.

Kakerlakker

Kakerlakker har eksistert i millioner av år, og utviklet seg til noen av de mest tilpasningsdyktige skapningene i verden. Men kan de overleve det kalde været? Generelt kan de fleste typer kakerlakker overleve hele året, så lenge de har lett tilgang til et varmt, fuktig miljø. Den tyske kakerlakken foretrekker for eksempel et innendørs fuktig habitat nær mat og fuktkilder. Som sådan gjør denne arten seg ofte ganske komfortabel i boligkjøkken og bad, spesielt i vintermånedene. Den amerikanske kakerlakken vil derimot leve utendørs i varmere klima. Når temperaturen synker, vil denne typen kakerlakker migrere massevis inn i boliger eller større næringsbygg som restauranter, dagligvarebutikker, matforedlingsanlegg og sykehus.

Mygg

Å møte mygg – og de kløende, røde myggstikkene – er uunngåelig når du tilbringer tid utendørs i sommermånedene. Men du kan bli overrasket over å finne ut at myggen ikke faller bort når Old Man Winter flytter inn. I motsetning til hva mange tror, ​​overvintrer disse bitende insektene, eller går i dvale, på lune steder som hule tømmerstokker. Når værforholdene blir bedre, våkner hunnmygg og leter etter en blodkilde å mate og begynner å utvikle egg. Se denne videoen for å finne ut hva som skjer med mygglarver også.

Termitter

Hva som skjer med termitter om vinteren er sterkt påvirket av den spesifikke arten og klimaet de lever i. I kaldere klima vil underjordiske termitter grave seg dypere ned i jorden – under frostgrensen – for å holde seg varm. Andre arter som tørrved termitter vil oppsøke tørr tre for ly. Etter den siste frysen, typisk om våren når temperaturen når rundt 70 grader Fahrenheit, kommer unge hann- og hunntermittvarmere ut av reirene for å finne en kompis og en ny reirplassering, som ofte kan være inne i hjemmene våre. I varmere klima eller oppvarmede hjem, hvor temperaturen kontrolleres, kan termitter være aktive hele året.

Nå som du vet at mange vanlige skadedyr er i stand til å overleve vintersesongen, er det viktig å ta de nødvendige skritt for å beskytte hjemmet ditt. Klikk her for å finne ut hva den anerkjente oppussingseksperten, Bob Vila, sier at du kan gjøre for å hjelpe til med å forsvare hjemmet ditt mot skadedyr i vinter.