Shadow

Houston Dynamo branntrener Paulo Nagamura med laget på sisteplass


En uke etter at han ble valgt til ukens MLS-trener, fikk Paulo Nagamura sparken mandag som hovedtrener for Houston Dynamo FC.

Houston er 8-16-5 i MLS-spill denne sesongen og sitter på sisteplass i Western Conference. Kampanjen er den første under Nagamura, en 39 år gammel brasilianer som tilbrakte 11 år som MLS-spiller og fire år som hovedtrener for Sporting KC II.

– MLS Power Rankings: NYCFC virkelig dårlig, Union rykker opp
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Dynamo 2-hovedtrener Kenny Bundy ble utnevnt til midlertidig hovedtrener. Mens keepertrener Zack Thornton vil forbli i staben, har to andre assistenter – Chris Martinez og Jimmy Nielsen – også “dratt”, kunngjorde klubben.

“Dette er en vanskelig avgjørelse fordi Paulo er en toppperson som har fortjent respekt fra spillerne og staben for sin utrettelige arbeidsmoral og engasjement for klubben,” sa daglig leder Pat Onstad. “Når vi går fremover, er vi glade for denne muligheten for Kenny. Han er en talentfull trener som har jobbet seg opp gjennom trenersystemet vårt, og han vil lede laget resten av sesongen.”

Bundy, 41, har vært i organisasjonen siden 2016 i ulike trenerkapasiteter.

Nagamura’s Dynamo tålte en seierfri serie på seks kamper (0-5-1) som falt dem til bunnen av Western Conference før de samlet seg forrige uke for å slå av konferanseledende LAFC, 2-1.

Søndag ledet Dynamo Seattle Sounders 1-0 før de ga fra seg to mål i andre omgang i et 2-1-tap. De ble utkonkurrert 20-4. Det var det niende 2-1-tapet for Houston denne sesongen.

Etter en 6-16-12 sesong i 2021 skilte Houston lag med hovedtrener Tab Ramos to dager etter at hans andre sesong var over. Dynamoen har kommet til MLS-sluttspillet bare én gang siden 2014.

Houston blir det femte MLS-laget som skifter trener denne sesongen, etter DC United, San Jose Earthquakes, Charlotte FC og NYCFC (da Ronny Deila dro til den belgiske klubben Standard Liege).Kilde