Shadow

Hockeytrener Greg Krahn er vinneren av Coach Excellence Award 2020


Greg Krahn ble forelsket i hockey første gang han gikk på skøyter som toåring i oppveksten i Greenfield, Wisconsin. Han spilte en rekke idretter, inkludert baseball, fotball, fotball og bane, men hockey gjorde det mulig for ham å spille på college, ved Milwaukee School of Engineering, hvor han var et utvalg på alle konferanser som en ekte førsteårsstudent.

Men lidenskapen hans for coaching overgår det som skjer på isen.

“Jeg tror den viktigste delen er å prøve å lære barna at først og fremst deres karakterer er prioritet,” sier Krahn. “Skolearbeid er en stor prioritet, og du må ta vare på klasserommet før friidrett. Og så har vi også et frivillighetsaspekt, som å ta måltider for førstehjelp, for å lære barna behovet for å støtte lokalsamfunnet ditt.”

Trey Schumacher og
lagkamerat Blaine

Når han snakket med spillerne sine, ser det ut til at Krahns vekt holder seg. De fremhevet hvor gøy de har det på laget hans, hvordan han presser dem, hvordan han har en positiv innflytelse og hvordan han er som en “andre pappa.”

“Takk for at du alltid er der for meg, ikke bare hockeymessig, og bare er et forbilde for meg,” sa Trey Schumacher til TMJ4 News.

I januar forberedte Krahn seg på å komme på et trenermøte med Milwaukee Jr. Admirals via Zoom. Men han ble raskt forvirret av mange ukjente fjes.

“Jeg prøvde å finne ut hvem de var,” husker Krahn.

En av dem var Mandy Marquardt, en 18 ganger amerikansk nasjonal mester som banesyklist som kjemper om en plass på OL-laget i Tokyo i 2022. Marquardt informerte Krahn om at han, blant tusenvis av deltakere, var vinneren av Champion Coach Award 2020 presentert av TrueSport og Sports Engine.

Skjermbilde for Coach Excellence Award 2020
2020 Jr Admirals hockeylag og trener Krahn under prisutdeling

“Jeg ble sjokkert,” sier Krahn. «Noen fortalte meg i fjor høst at jeg hadde blitt nominert, men jeg sa «Ja, uansett», og tenkte at det var et langt forsøk og glemte det.»

Men Krahn trener ikke for prisene. Han jobber med å bygge, bygge veier, og timeplanen hans gir ham fleksibilitet til å trene hockey i de fleste vintermånedene. Han ofrer seg for å trenere på grunn av forholdet til idrettsutøvere og foreldre.

“Barna går gjennom alle forskjellige opplevelser, å være i et så lite marked for hockey,” sier han. “Vi har ikke tall, så når barna våre gjør det bra, er det mye hardt arbeid og givende å se dem.”

Nok en gang handler dette imidlertid ikke bare om hockey for Krahn. Han begynte å trene Schumacher da han var 10 år gammel, og den unge utøveren ble utsatt for rasistiske kommentarer fra konkurrenter på isen.

“Vet de egentlig ved 10 år hva noe av det betyr?” sier Krahn. — Men det skjedde et par ganger i året.

Så Krahn ville rolig prøve å snakke med utøverne som var involvert og trenere og direktører. En direktør i Nord-Dakota implementerte en regel om at enhver idrettsutøver som ytrer en rasistisk term vil bli suspendert for flere arrangementer.

“Jeg mener, det er små skritt,” sier Krahn, “men forhåpentligvis når barna mine har barn, håndterer de ikke denne typen problemer.”

Jeg håper spillerne mine forstår at de kan komme til treneren når som helst på eller utenfor banen gjennom hele spillopplevelsen. Jeg vil at alle spillerne mine skal vite at jeg har ryggen deres og vil fortsette å støtte dem gjennom livet utover deres spilleår

Krahn er takknemlig for mange positive trenere som var med på å påvirke ham. Men han reflekterer også over hva han ikke likte fra en trener som favoriserte visse spillere og ikke var en så positiv person.

“Jeg vil aldri gjøre det mot barna mine,” sier Krahn.

Han finner glede i de hyppige øvelsene, mulighetene til å lykkes og mislykkes.

“Vi prøver å gi dem en god opplevelse,” sier han. “Disse barna kommer til å være venner for livet. Det er slik hockey fungerer.”Kilde