Har LaLiga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1, Eredivisie, MLS hatt større rekordseire?

En versjon av denne artikkelen dukket først opp på ESPN i oktober 2020 og har blitt oppdatert.

Liverpool slo Bournemouth 9-0 på Anfield lørdag for å utligne Premier League-rekorden for størst seiersmargin. Bragden har tidligere blitt oppnådd tre ganger – to ganger av Manchester United og også av Leicester City.

Liverpool, på 16. plass ved starten av dagen etter å ha blitt holdt til uavgjort mot Fulham og Crystal Palace i tillegg til tap mot United, så Luis Diaz og Harvey Elliott nett innen 10 minutter. Deretter scoret Trent Alexander-Arnold og Roberto Firmino en hurtigdobbel på hver side av halvtimesmerket før Virgil van Dijk slo til på slaget til pause i en tungt ensidig affære.

I andre omgang snudde Bournemouth-forsvarer Chris Mepham til sitt eget nett, før Firmino, innbytter Fabio Carvalho og Diaz scoret ytterligere mål i andre omgang for å sikre en ni-måls seier.

Her er hvordan Liverpools bedrifter sammenlignes med rekordseirene i Europas fem beste ligaer og utover.

Hopp til: La Liga | Serie A | Bundesliga | Ligue 1 | Eredivisie | Major League Soccer | Liga MX | A-ligaen

Siden oppstarten i 1992-93 har Premier League ikke vært vitne til én, men tre 9-0-kamper.

Den første kom i 1995 da Manchester United gikk opprør mot Ipswich på Old Trafford som hevn for deres 3-2-nederlag på Portman Road tidligere i sesongen, med spiss Andy Cole som scoret fem mål.

Den bragden ble matchet i 2019 da Leicester City tok en elendig side fra Southampton fra hverandre i piskeregnet på St Mary’s, da Jamie Vardy tok et hattrick og Ayoze Perez scoret et brak. Så kapitulerte Southampton igjen to år senere da Man United også slo dem 9-0 med åtte forskjellige målscorere og en Anthony Martial-dobbel.

Den samlede rekorden for den største vinnermarginen i en engelsk toppkamp, ​​som dateres tilbake til før første verdenskrig, er imidlertid 12-0.

Det holdes i fellesskap av West Bromwich Albion, som slo Darwen FC med den scoringen i 1892, og Nottingham Forest, som gjorde det samme mot Leicester Fosse i 1909.

Det er kanskje ikke sjokkerende å høre at Barcelona er involvert i La Ligas største seier noensinne, selv om det kan overraske deg å oppdage at de var på mottakersiden da Athletic Bilbao satte dem 12-1 i februar 1931.

Målglade Athletic var også involvert i den mest scorende kampen i historien til den spanske toppklassen (en 9-5-thriller mot Racing Santander i 1933) samt divisjonens mest scorende uavgjort (6-6 uavgjort mot Atletico Madrid i 1950).

Serie A: Torino 10-0 US Alessandria Calcio, mai 1948

spille

1:40

Gab Marcotti forklarer hvordan fans vil vise sin respekt til Torino-siden som mistet livet i 1949.

Du må tilbake til slutten av 1940-tallet for å finne den største seieren i Serie A-historien når de berømte stjernene til den skjebnesvangre “Grande Torino” laget scoret 10 mål mot Alessandria uten svar.

Nesten nøyaktig et år senere led klubben og italiensk fotball en forferdelig tragedie da laget – som hadde vunnet fem påfølgende ligatitler – returnerte til Torino etter å ha spilt en vennskapskamp mot Benfica da flyet deres styrtet i åssiden til Superga, drepte alle 31 personer om bord.

Den største seieren noensinne i den tyske Bundesliga kom på den siste dagen av sesongen 1977-78. Gladbach hamret på Dortmund og klarte likevel å tape på tittelen etter målforskjell.

Ytterligere tre mål ville ha gitt Gladbach det, men dessverre klarte de bare å score et dusin ubesvarte mål da mesterskapet gikk til Köln, som slo St Pauli 5-0 samme ettermiddag for å vinne tittelen.

Siden den franske toppklassen ble omdøpt til Ligue 1 i 2002, har det vært to 9-0 seire – begge av PSG.

Den første var en knusende borteseier mot Troyes i 2016 da Zlatan Ibrahimovic veide inn med fire mål, inkludert et 10-minutters hattrick og en backheel-assist for godt mål.

Den andre kom på Parc des Princes mot Guingamp i 2019, med Kylian Mbappe og Edinson Cavani som scoret et hattrick hver.

Imidlertid var den totalt sett største vinnermarginen i historien til den franske førstedivisjonen Sochauxs 12-1-havari av Valenciennes i løpet av sesongen 1935-36.

Eredivisie: Ajax 13-0 VVV Venlo, oktober 2020

Ajax satte ny Eredivisie-rekord da de slo motstanderne VVV Venlo 13-0, med sin enorme seier på Covebo Stadion.

Lassina Traore hjalp seg til fem av målene mot VVV – den første Ajax-spilleren som scoret like mange mål i samme kamp siden den store Marco van Basten gjorde det samme tilbake i 1985.

Det var også et par mål for veterankrypskytteren Klaas-Jan Huntelaar da Ajax dampet seg frem til en historisk seier, og forbedret sin tidligere ligarekord – en ydmyk 12-1 over Vitesse Arnhem i 1972 – med klar margin.

Forbløffende nok, selv om det kan være en ligarekord, er ikke deres 13-0-seier over VVV Ajax sin største seier noensinne. Det kom i UEFA-cupen 1984-85 med en 14-0-dubbing av nå nedlagte Luxembourg-minnows Red Boys Differdange.

Major League Soccer: Dallas Burn 1-8 Los Angeles Galaxy, juni 1998

Den største seieren i MLS-historien ble registrert av LA Galaxy da de reiste til Dallas Burn i 1998 og brakte varmen til Cotton Bowl.

Harut Karapetyan scoret hat trick for Galaxy da Ezra Hendrickson, Clint Mathis, Greg Vanney og Welton også kom på banen.

Flere 7-0-resultater har dukket opp i MLS siden den gang, den siste var New York Red Bulls-knusingen av rivalene New York City FC i 2016-derbyet og det nyopprettede Atlanta Uniteds sjokkutsletting av New England Revolution i 2017.

Siden den meksikanske førstedivisjonen forvandlet til Liga MX i 2012, var den største vinnermarginen som noen gang er oppnådd Pachucas heftige 9-2 hamring av Veracruz i løpet av 2018-19 Clausura kampanje.

A-League: Adelaide United 8-1 North Queensland Fury, januar 2011

Etter å ha startet i sin nåværende inkarnasjon i 2005, er den australske toppturen en annen relativt ung liga.

Likevel har de funnet tid til en kjempeseier eller to, med Adelaide Uniteds ettertrykkelige 8-1-kamp i North Queensland Fury i 2011 som den største noensinne.

Den marginen ble matchet av de røde noen år senere i januar 2015 da de slo Newcastle Jets med 7-0 i et ligamøte.