Shadow

Har du en mus? Skadedyrbekjempelsestiltakene dine kan også drepe rovfugler i nabolaget ditt.


Hver høst i huset mitt kalles også i all hemmelighet “musedrapssesong” når vi kjemper mot familier med irriterende, om enn søte, hvitfotede mus som prøver å ly på plass for vinteren. Noen år har vi bare litt, men andre år er det et stort inngrep. Våre velmatede katter kan ikke bry seg om å beskytte ildsted og hjem, og lar sine menneskelige følgesvenner ty til mer drastiske tiltak.

I løpet av høsten 2021 opplevde vår skoghals det som kalles et “tungt masteår” på grunn av en overflod av eikenøtter og valnøtter (master) fra våre løvfellende eike- og hickorytrær. En populasjon av gnagere forventes å “blomstre” året etter med tung mast på grunn av overflod av mat, noe som resulterer i sunne hunner og større kull med valper. Helt i rute, denne høsten opplever vi flere mus som flytter inn enn de siste årene. Sammenstøtet mellom Homo sapiens og Peromyscus leucopus har begynt.

En rødhalehauk flyr fritt etter å ha blitt rehabilitert på en prærie nær Bramble Park Zoo, onsdag 3. august 2022, i Watertown.

De siste årene har vi brukt plastfeller for å eliminere rotter. Vi pensler dem med peanøttsmør og jeg har funnet dem lettere å bruke enn den gamle trestilen med metallhengsler. For noen uker siden fant vi museskitt på kjøkkengulvet og satte fem feller. I løpet av få dager tok vi overtaket i kampen om den hvitfotede musen med mer enn et dusin tatt til fange. Jeg kastet de beseirede musene på kanten av det bakerste feltet for et hvilket som helst antall ville dyr å spise en gratis matbit.

Veldedighetsarrangement av St. James– Han ville blitt veldig glad. Danielson Thanksgiving-matkjøringen fortsetter uten den elskede pastoren

Jeg lærte av Mary-Beth Kaeser ved Horizon Wings Raptor Rehabilitation i Ashford om farene rottegift, eller rodenticider, utgjør for rovdyr og andre dyr på grunn av “sekundær” forgiftning. Enkelt sagt, selv om giftstoffer er designet for å drepe gnagere, kan rovfugler og andre dyr som spiser forgiftede gnagere bli skadet eller drept av sekundær forgiftning, kjent som relétoksisose. Jeg kontaktet nylig Mary-Beth om hennes erfaring med å behandle rovfugler forgiftet ved å innta rodenticider, og her er hennes svar.

Historien fortsetter

«Tufts University har gjort en studie på dette i mange år. Nærmere bestemt Dr. Maureen Murray. Studien hennes fra 2011 fant at 88 prosent av fuglene de testet hadde rodenticide i seg, på et nivå som er høyt nok til å behandle. I 2020 gjorde hun en ny studie med 65 rødhalehauker innlagt på klinikken. Hver hadde rodenticider i systemene sine. Jeg håndterte fire forgiftede fugler på én måned i år. Man kom aldri hit, men den hadde alle de klassiske symptomene og kvinnen hadde nettopp fjernet rodenticidet tidligere den uken. De tre andre fuglene var i områder der folk innrømmet å ha begått rodenticides. Hver eneste av disse fuglene døde til tross for behandling i løpet av de første 12 timene de var her. Begge hadde blod i munnen og nesen, men ingen traumatiske skader og ble ikke truffet av bilen.»

Tirsdagens giveawayTirsdagens giveaway er 29. november. Her er 10 ideelle organisasjoner i hagen din.

Arkivbilde

Arkivbilde

Hva er de tre typene rodenticider?

Jeg lærte mer om dette problemet fra en nylig artikkel av Anna Morris, miljøpedagog ved Vermont Institute of Natural Sciences, publisert av Northern Woodlands i deres Outside Story-nyhetsbrev. Her er noen høydepunkter fra spalten hennes. Tilgjengelig på: https://northernwoodlands.org/outside_story/article/rodenticides

Det finnes tre typer rodenticider: førstegenerasjons antikoagulantia, andregenerasjons antikoagulantia og ikke-antikoagulanter. Antikoagulanter virker ved å blokkere blodpropp og forårsake dødelige indre blødninger. Første generasjon betyr at de ble utviklet for flere tiår siden og krever at gnagere mates med gift flere ganger. Den andre generasjonen er mer giftig og dreper med en enkelt dose. Ingen av utgivelsen er umiddelbar, noe som gjør en syk og døende gnager til et lett bytte for et rovdyr. Selv etter døden forblir giften i leveren til den døde gnageren, noe som øker risikoen for relétoksikose for rovfugler.

Drap, CT rettshåndhevelseDrapsmannen leter etter en lokal politistyrke en dag. Denne bygningen på 630 000 dollar kan være neste steg.

Risikoen for sekundær forgiftning fra ikke-koagulerende rodenticider er ikke fullstendig studert. Selv om de antas å utgjøre en lav risiko for fugler, er det ikke bevist at de ikke utgjør noen risiko. Morris skriver, “Hvis du leter etter et rodenticid som bare vil sikte mot mus og la ugler være i fred, er det for øyeblikket ikke noe slikt mirakel. Alle kjemikaliene på markedet for å drepe gnagere er også til en viss grad giftige for fugler.»

For å lære mer om hva som skjer med rodenticide-forgiftningen av rovfuglene våre, sjekket jeg ut Horizon Wings Facebook-side og fant en repost fra et annet rovfuglrehabiliteringssenter, A Place Called Hope i Killingworth. Jeg lærte at US Environmental Protection Agency nå forbyr dagligdagse forbrukere å kjøpe andre generasjons “enkeltdose” anti-koagulerende rodenticider, men det er tillatt i minimumsmengder på 8 pund for skadedyrbekjempende selskaper. Problemet fortsetter, og A Place Called Hope rapporterer: “Hver fugl vi har sendt for å bli testet for antikoagulerende rodenticider har testet positivt for Brodifacoum, en av ingrediensene i andre generasjons antikoagulerende rodenticider.”

Norwich HockeyHvorfor synger folket i Norwich den kanadiske nasjonalsangen? Møt det nye bylaget.

“Andre generasjons antikoagulerende rodenticider er det beste valget for skadedyrbedrifter fordi resultatene er dødelige. Problemet er at resultatene er dødelige for alle som får det i seg. Så dødelig som det er, løser det ikke problemet med mindre det brukes konsekvent, noe som betyr at det konsekvent påvirker mer enn mus eller rotter, og dreper flere og flere utilsiktede ofre.»

Bill Reid

Bill Reid

Hva kan du gjøre for å forhindre at fugler blir forgiftet?

Når det gjelder gnagerhåndtering, er det viktig å vurdere ulike alternativer før man går med giftstoffer som ikke effektivt retter seg mot måldyret. Et forslag er å lese opp på integrerte skadedyrbekjempelsesstrategier. Informasjon kan finnes på nettstedet til US Environmental Protection Agency: https://www.epa.gov/safepestcontrol/integrated-pest-management-ipm-principles

A Place Called Hope og Horizon Wings antyder også at hvis problemet med gnagermidler som tragisk dreper rovfugler er viktig for deg, bør du vurdere å skrive til lovgiverne dine for å be dem om å forby neste generasjon antikoagulerende gnagermidler. Hvis de fortsetter å brukes, vil vi fortsette å se syke og døende rovdyr innlagt på rehabiliteringsanlegg for rovdyr.

Norwich rundkjøringerDet er offisielt: CTDOT trakk Rte. 82 plan. Det betyr ikke at det ikke blir en rundkjøring.

Det er ingenting som å se en skallet ørn på flukt eller høre det håpefulle ropet til en skrikende ugle. Mens bestanden av våre rovfugler som bald eagles har økt de siste tiårene, står de fortsatt overfor menneskeskapte utfordringer. Jeg håper du vil bli med meg for å lære mer om disse utfordringene og finne måter vi kan gjøre vår del for å sikre langsiktig overlevelse til disse dyrebare dyrene.

Vi bor på et vakkert sted kalt Green End Valley National Heritage Corridor, hjem til mange fantastiske skapninger. Jeg håper du vil bli med meg og la oss sammen ta vare på det, nyte det og gi det videre.

Bill Reid er hoveddirektør for Last Green Valley National Heritage Corridor og kan nås på 860-774-3300 eller via e-post på [email protected].

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i Bulletin: Hvordan bli kvitt rotter uten å drepe lokale hauker og ugler