Shadow

Gratis istid, les alt om det


Lørdag 23. februar har foreldre over hele USA muligheten til å se barna “ta sine andre første skritt.”

Lørdag markerer den sjette dagen av Hockey Week Across America, en årlig feiring de siste tolv årene. Uken, rettet mot å feire hockeymiljøet og engasjere nye trenere, spillere, funksjonærer og fans, begynner søndag 17. februar. Den fremheves av Try Hockey for Free Day – en begivenhet som lar barn ta på seg hockeyutstyr og gli på skøytebanene. Amerika for første gang. Arrangementet er gratis og ingen erfaring kreves.

HISTORIE

Prøv Hockey gratis-dagen ble opprettet for 10 år siden og inkluderer to årlige økter – en i november og en i februar som faller sammen med Hockey Week Across America. Prøv Hockey for Free-dagens oppgave er å oppheve forhåndsinvesteringen av utstyr og istid som har forhindret barn i å prøve hockey tidligere.

“Prøv Hockey gratis-dagen startet for et tiår siden da vi prøvde å utvide spillet,” sa USA Hockeys direktør for medlemsutvikling, Kevin Erlenbach.

“Da vi gravde dypere for å se hvorfor familier forlot eller ikke spilte hockey, fant vi ut at noe av det hadde å gjøre med forhåndskostnader og engasjement, og vi har hatt som mål å designe et program for å lindre det. For ti år siden ville folk spille hockey og deretter måtte skaffe seg alt utstyret og betale for et 12-ukers program. Med denne hendelsen trenger de ikke lenger å gjøre det.»

I år ett debuterte Try Hockey for Free Day på bare ett sted i Denver. Lørdag vil 350 organisasjoner over hele USA være vertskap for arrangementer. Disse inkluderer tradisjonelle hockeymarkeder som Minnesota, Michigan og Massachusetts, samt fremvoksende hockeyhogger som California og Washington. Etter Try Hockey for Free-dagens kickoff i 2009, har USA Hockey stolt på innsats fra lokale hockeyorganisasjoner for å utvide arrangementet.

Erlenbach og teamet hans feltsøknader fra potensielle vertssider som deretter må gå gjennom et nettbasert opplæringsseminar. Etter opplæring får organisasjoner retningslinjer og markedsføringsmateriell fra USA Hockey og engasjerer deretter sine egne lokale frivillige til å gjennomføre arrangementet, noe som resulterer i regional smak.

“Jeg tror du får familier som aldri ville ha tenkt å bringe barnet sitt ut på isen – det hører vi hele tiden fra foreldre,” sa Benson-Dunn. “Hockey er en familiesport og en flott opplevelse for alle barn å være involvert i. Jeg er så glad for at vi ser økt deltakelse.”

Uken begynner på søndag med Hockey Day i Amerika, med en omstridt rivaliseringskamp mellom det kanadiske og USAs kvinnelag i Detroit. Det inkluderer også fire NHL-konkurranser som sendes på NBC. Uken avsluttes på påfølgende søndag med en feiring av lokale hockeyhelter som går utover i samfunnet sitt. Mellom hver bokstøtte har hver ukedag et spesifikt fokus.

“Dette er en fullstendig grasrotkampanje,” sa Erlenbach. «Vi investerer ikke i betalt annonsering, det hele gjøres lokalt. Vi fant en gruppe i Missouri som laget valentinskort som barna kunne dele ut på skolen for å annonsere arrangementet. Vi elsket den ideen, og nå deler vi ut disse kortene til hver organisasjon. Vi hadde til og med en organisasjon i Wisconsin som tok frem hvilestoler som foreldrene kunne sitte i mens de så på. De lokale ideene er virkelig spesielle.»

Som et resultat av unik dugnadsinnsats har Prøv Hockey gratis dags deltakertall skutt i været. Det første året med landsomfattende vertskap tiltrakk 2500 barn. Siden den gang har mer enn 186 000 ungdommer fått teste balansen på isen. I år regner Erlenbach med at 10.000 dukker opp bare 23. februar.

GYLLEN DELTAKELSE

En av de største geografiske vekstratene finnes i California – en stat som ikke anses for sin hockeyopprinnelse. Erlenbach anslår at The Golden State har sett en 575 % økning i spillerdeltakelse de siste fem årene – delvis et resultat av Try Hockey for Free-dagen.

Alec Benson-Dunn, direktør for Hockey for California Heat, har observert at vekst fra første hånd i de tre årene organisasjonen har deltatt på Try Hockey for Free-dagen. Barn i alderen fire til 12 deltar nå regelmessig på California Heats økter.

“Mange ganger vil deltakerne komme inn, og det er første gang de har skøyter, så du vil kanskje ikke se en økning i antall med en gang,” sa Benson-Dunn. “Men vi har begynt å se fruktene fra Prøv Hockey gratis-dagen fra et eller to år siden. I fjor i februar hadde vi mer enn 80 barn som kom for å prøve hockey, og nå er mer enn en fjerdedel av dem i organisasjonen vår.»

Benson-Dunn var raskt ute med å referere til viktigheten av påfølgende programmer for å følge Try Hockey for Free-dagen som lærer barna hvordan de skal skate og spille spillet – et initiativ også understreket av Erlenbach og USA Hockey.

USA Hockey krever at deltakende organisasjoner etablerer disse programmene, noe som gir potensielle spillere muligheten til å finpusse ferdighetene sine like etter Prøv Hockey gratis-dagen. National Hockey League og dens spillerforening har til og med engasjert seg. I sine hjembyer sponser hver NHL-franchise et Learn to Play-program, som gir spillere et komplett sett med utstyr som de kan bruke gratis.

“Vi har virkelig lært viktigheten av et overgangsprogram,” sa Benson-Dunn. “Vi har nå et lære å skate-program for barn etter Prøv Hockey gratis-dagen. Det er til en billigere pris og lar barna lære ferdighetene som trengs for å faktisk spille hockey. Vanligvis er programmet fire til åtte uker langt og er en fin måte for familier å lette på hockey.»

Benson-Dunn og California Heat har injisert sin egen lokale flare gjennom et samarbeid med Hockey Monkey – en California-basert utstyrsleverandør. Hver deltaker som bestemmer seg for å prøve hockey med California Heat mottar rabattsertifikater til Hockey Monkeys butikk i et forsøk på å redusere den økonomiske byrden for familier som ender opp med å kjøpe utstyr.

Med tre år gått, tror Benson-Dunn at Prøv Hockey gratis-dagen har brakt en helt ny undergruppe av familier til organisasjonen hans.

“Jeg tror du får familier som aldri ville ha tenkt å bringe barnet sitt ut på isen – det hører vi hele tiden fra foreldre,” sa Benson-Dunn. “Hockey er en familiesport og en flott opplevelse for alle barn å være involvert i. Jeg er så glad for at vi ser økt deltakelse.”

EN UKE MED FESTIVITETER

I forbindelse med Try Hockey for Free day, inkluderer Hockey Week Across America syv dager med hockey-begivenheter overvåket av USA Hockeys Senior Director of Communications, Dave Fischer.

Fischer og USA Hockey forsøkte å lage et arrangement for å feire spillet og dets deltakere, samt for å tiltrekke seg ny interesse. De mener de fant en løsning i Hockey Week Across America.

.embed-container {posisjon: relativ; polstring-bunn: 56,25%; høyde: 0; overløp: skjult; maks-bredde: 100 %; } .embed-container iframe, .embed-container-objekt, .embed-container embed { posisjon: absolutt; topp: 0; venstre: 0; bredde: 100 %; høyde: 100%; }

Nettleseren din støtter ikke iframes.

Når det gjelder å tiltrekke seg et nytt publikum, en innsats som USA Hockey og NHL har vært spesielt vellykket i de siste årene, ser Fischer på Try Hockey for Free-dagen som et perfekt kjøretøy, og nå et kjennetegn på den ukelange feiringen.

“Prøv Hockey gratis-dagen er en signaturbegivenhet for Hockey Week Across America,” sa Fischer. “Som vi ønsker å dele de store fordelene sporten vår kan gi til familier over hele Amerika, er Prøv Hockey gratis-dagen veldig viktig.

“Jeg er stolt over å være en del av USA Hockey fordi teamet vårt og styret vårt streber etter å gjøre det som er best for barna hver dag, og det gir meg et smil.”

Registrer deg for Prøv Hockey gratis dag og baner nær deg, på SportsEngine.comKilde