Shadow

Fem tips for å fjerne skjevheter fra ungdomsfotballprøver


En av de viktigste tingene organisasjoner kan gjøre for å eliminere skjevheter fra ungdomsfotballprøver, er å få inn eksterne evaluatorer.

I en ideell verden, når det avholdes ungdomsfotballprøver, presterer alle utøverne etter beste evne, evaluatorene scorer hver spiller nøyaktig, trenerne og frivillige utfører hver øvelse perfekt og alle foreldre og utøvere er enige om at de beste spillerne alle har laget laget.

Høres realistisk ut? Sannsynligvis ikke.

I virkeligheten er prøver ikke perfekte. Spillerne spiller kanskje ikke sitt beste, evaluatorer scorer kanskje ikke hver spiller riktig, og ikke alle øvelser kan gå bra. Men en ting lagene kan kontrollere er innsatsen de legger ned for å fjerne skjevheter fra ungdomsfotballprøvene.

Disse tipsene kan hjelpe klubben din med å gjøre prøvene rettferdige.

TIPS NR. 1: KOM UT EVALUATØRER

En av de viktigste tingene organisasjoner kan gjøre for å eliminere skjevheter fra ungdomsfotballprøver, er å få inn eksterne evaluatorer. Når man skal bestemme hvem som skal score utøverne i hver øvelse, er det viktig å ha evaluatorer som ikke har personlige forbindelser til spillerne. Dette vil eliminere risikoen for å gi en spiller en urettferdig fordel hvis han eller hun kjenner evaluatoren.

Andrew Lenhardt, direktør for coaching ved Springfield (Ill.) Area Soccer Association (SASA), sa at organisasjonen hans bruker uavhengige evaluatorer for sine prøveøkter.

En taktikk de har brukt er å la “guttetrenerne evaluere jentespillerne, og omvendt.” For flere tips om forberedelse av evaluatorer, her er Hvordan forberede evaluatorer for ungdomsidrettsprøver.

TIPS NR. 2: BRUK NUMMER, IKKE NAVN

Selv med uavhengige evaluatorer, er det en sjanse for at scorere kan gjenkjenne en spillers navn og score dem annerledes. For å eliminere denne risikoen, kan organisasjoner velge å liste spillere etter kun deres tildelte prøvenummer.

Ligaer som bruker evalueringsprogramvare, som TeamGenius sin plattform, kan sette opp programmet til kun å vise spillertall når evaluatorer legger inn poeng. For ligaer som ikke bruker programvare, kan direktørene og trenerne manuelt sørge for at ingen spillernavn er oppført på evalueringsskjemaene.

TIPS NR. 3: BRUK ET UTVALG AV DILLER

Når de utformer formatet for ungdomsfotballprøver, bør arrangørene sørge for å inkludere typer øvelser som lar spillere med ulike styrker vise frem ferdighetene sine.

I følge USYouthSoccer.org vil ikke øvelser alene hjelpe lagene med å identifisere hvilke spillere som vil ha størst nytte av laget, men forskjellige spillscenarier viser kanskje ikke hver spiller heller.

USYouthSoccer.org sier: “En liten side 4 mot 4 vil sannsynligvis ikke demonstrere de defensive evnene til en spiller som kan lese spillet, dekke rom raskt og har overlegen evne i luften og på bakken defensivt.”

Nettstedet sier også at de større kampene kanskje ikke viser frem alle spilleres ferdigheter, heller: «Å se 30-60 minutter av 11 mot 11 med innbyttere og spillere med vilt blandet evner er usannsynlig å identifisere spilleevnene til en sentral midtbanespiller som ser ballen bare en håndfull ganger.”

For å bekjempe denne potensielle skjevheten, bør ligaer inkludere en rekke øvelser som lar spillere demonstrere forskjellige teknikker, samt sikre at hver spiller får lik spilletid under spilllignende scenarier.

TIPS NR. 4: RESERVEROM FOR IMMATERIELLE VARER

Hva gjør du med spilleren som ikke scorer bra på øvelsene, men når det kommer til stykket kan han eller hun bare flate ut?

Det kan være vanskelig å vurdere spillere som trenere og direktører vet er en god spiller med basert på tidligere sesonger, men som ikke presterer godt på prøvespill.

For å ta hensyn til spillere som disse, anbefaler USYouthSoccer.org å holde en kategori eller et evalueringsområde åpent for tilbakemeldinger fra treneren der de immaterielle tingene kan adresseres. På denne måten plasserer trenere ikke bare spilleren på et lag etter en dårlig prøveperiode i ferdighetsdelen, men atleten blir heller ikke automatisk eliminert fra vurderingen.

TIPS NR. 5: GJØR RESULTATER TILGJENGELIGE FOR SPILLERE OG FORELDRE

En måte å gjøre det veldig klart for foreldre og idrettsutøvere at det ikke var skjevheter i prøveprosessen, er å gjøre evalueringsskjemaer tilgjengelige. Lenhardt sa at han forteller spillere og foreldrene deres at evalueringsskjemaene er tilgjengelige for dem å se etter prøveøktene.

Ved å bruke TeamGenius-programvaren kan han sende ut resultatene umiddelbart etter prøvene, slik at utøverne og familiene deres kan se poengsummen deres og se hvorfor de gjorde eller ikke ble laget. “Jeg tror på åpenhet i prøveprosessen,” sa Lenhardt.

Klar til å begynne å planlegge neste prøve? Begynn å forberede nå. Denne gratis sjekklisten for forberedelse av prøveprøver vil gjøre deg klar til å komme i gang.Kilde