Shadow

Fan som gikk fra Spania til Qatar verdensmesterskap fryktet savnet i Iran


En spansk mann som dro fra Madrid til Doha i Qatar for verdensmesterskapet i 2022 har ikke blitt hørt fra dagen etter at han krysset inn i Iran for tre uker siden, sa familien hans mandag.

Santiago Sanchez, en erfaren trekker, tidligere fallskjermjeger og ivrig fotballfan, ble sist sett i Irak etter å ha vandret gjennom 15 land og mye delt reisen sin på en populær Instagram-konto de siste ni månedene.

41-åringen hadde tidligere sagt at hans intensjon med reisen til Qatar var å lære hvordan andre levde før han nådde det første VM-vertslandet i den arabiske verden, i tide til Spanias første kamp 23. november.

– Tanken med reisen er å motivere og inspirere andre mennesker til å vise at de kan nå veldig langt med svært lite, sa han til AP fra Sulaymaniyah, en kurdisk by i det nordøstlige Irak.

Sanchez’ familie hørte imidlertid sist fra ham i en lydmelding 2. oktober, et døgn etter at han krysset grensen mellom Irak og Iran. Han planla å reise til Irans hovedstad, Teheran, hvor en TV-stasjon ønsket å intervjue ham. Hans neste skritt ville vært Bandar Abbas, en havn i det sørlige Iran, hvor han ville reise med båt til Qatar.

“Vi er dypt bekymret, vi kan ikke slutte å gråte, mannen min og jeg,” sa moren hans, Celia Cogedor, til Associated Press.

Sanchez foreldre meldte ham savnet 17. oktober, og de sa at Spanias politi og diplomater hjalp familien.

“Etter noen dager bekymret vi oss ikke for at han ikke postet; det stemte med det han hadde sagt. Men etter åtte eller ni dager begynte datteren min og hans nærmeste venner … vi allerede begynte å tenke at vi måtte rapportere hans forsvinning,” sa moren.

Spanias utenriksdepartement sa at de ikke hadde informasjon om hvor Sanchez befinner seg, og la til at den spanske ambassadøren i Teheran behandlet saken. Anrop til det iranske utenriksdepartementet for å søke kommentarer ble ikke umiddelbart returnert.

Sanchez tilbrakte tidligere tid i Iran i 2019, da han syklet en lignende rute for å komme seg fra Madrid til Saudi-Arabia.

“Han har ikke laget propaganda, verken for eller mot noen situasjon,” la foreldrene hans til. “Det eneste som beveger ham er å støtte Real Madrid – og gå for å komme i tide til VM i Qatar.”Kilde