Shadow

F1 ‘veldig usannsynlig’ å ha kvinnelige sjåfører i løpet av de neste fem årene, sier administrerende direktør Stefano Domenicali


Formel 1-sjef Stefano Domenicali mener det er «veldig usannsynlig» at sporten vil ha en kvinnelig sjåfør i løpet av de neste fem årene.

En kvinne har ikke startet et Formel 1-løp siden Italias Lella Lombardi deltok i den østerrikske Grand Prix i 1976.

I år støttes F1 på en håndfull arrangementer av W Series for kvinner, som ble satt opp for å skape en vei for kvinner inn i F1.

Williams akademisjåfør Jamie Chadwick ser ut til å vinne serien for tredje år på rad, men har slitt med å finne midlene til et løpssete i Formel 3-materserien til tross for hennes nylige suksess.

Domenicali sa at F1 er forpliktet til å finne en kvinnelig sjåfør, men tror ikke det vil skje før veien for kvinner er klarere.

“Det er et punkt vi virkelig jobber med fordi vi tror det er veldig viktig i dette øyeblikket å prøve å gi kvinner maksimal mulighet til å komme til Formel 1, og dette er noe vi også er helt dedikerte,” sa Domenicali i en medieoppslag i forkant av søndagens belgiske Grand Prix.

“Vi prøver å forstå hvordan vi kan forberede den riktige pyramiden også for at jentene kan komme inn i pyramiden i riktig alder med riktig bil. Dette er nøkkelpunktet.

«Vi er veldig glade for samarbeidet med [W Series] men vi tror at for å kunne gi jenter sjansen til å være på samme nivå av konkurranse med gutta, må de være mer eller mindre på samme alder der de kan kjempe på banen på nivå med Formel 3 og Formel 2.

“Så vi jobber med det for å se hva vi kan gjøre for å forbedre systemet, og du vil snart se litt handling. Hva jeg kan si på den annen side realistisk sett, ser jeg ikke – med mindre det vil være noe som vil være som en slags meteoritt som kommer inn i jorden – en jente som kommer inn i Formel 1 i løpet av de neste fem årene. Det er svært usannsynlig, jeg må være realistisk.

“Men vi ønsker å bygge opp den riktige pyramiden med riktig tilnærming, steg-for-steg, for at de skal begynne å rase mot gutta i riktig alder, med riktig bil. Det er egentlig det vi jobber med. “

Den tidligere Williams-testføreren Susie Wolff var nærmest å få slutt på F1s ventetid på en kvinnelig sjåfør det siste tiåret da hun spilte fire treningsopptredener for laget gjennom sesongen 2014 og 2015.

Imidlertid ble hun aldri hevet til et F1-løpssete og trakk seg kort tid etterpå.Kilde