Shadow

Erling Haaland kan bli den første spilleren på £1 milliardErling Haalands agent har hevdet at Manchester City-spissen kan bli verdens første £1 milliard spiller.

Haaland har fått en fin start på City-karrieren siden han signerte fra Borussia Dortmund for frigjøringsklausulen, som kilder sa til ESPN var verdt €60 millioner.

Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

22-åringen har scoret 20 mål på 14 kamper på tvers av alle konkurranser for City denne kampanjen, noe som har ført til at hans representant Rafaela Pimenta sa at han kunne bryte barrieren på 1 milliard pund for en signering.

“Hvis du setter sammen fotballverdien hans, imageverdien hans, sponsorverdien, er det garantert 1 milliard pund,” sa Pimenta da han snakket om overgangssummen Haaland kan bli signert for i et intervju med Sky Sports.

«Det er normalt å sammenligne Erling med [Kylian] Mbappe, så du har en liten ide om markedet – jeg tror Erling ville være den første spilleren som oppnår en overføring som vil være på rundt 1 milliard pund.”

Notatbok: Pochettino vil avvise Spania, Italia for prem-retur

Tidligere denne måneden avviste City-manager Pep Guardiola rapporter om at Haaland hadde en klausul i kontrakten sin som ville tillate ham å bli med Real Madrid for en lavere pris etter sesongen 2023-24.

“Det gode og dårlige med å være advokat er at du vet hva du ikke kan si,” sa Pimenta som svar på et spørsmål om disse rapportene. “Du trenger ikke noen som stikker deg som, “Ikke si dette, ikke si det.” Jeg kan ikke snakke om det.”

Pimenta ble også spurt om diskusjoner snart ville finne sted om en ny kontrakt for den norske landslagsspilleren på Etihad Stadium.

“Jeg håper det,” sa Pimenta. “Hvis de vil diskutere i dag, ville vi vært glade. Hvorfor ikke? Alltid bra.”Kilde