Shadow

Englands Jill Scott trekker seg fra internasjonal fotball etter EM-triumfen i 2022/soccer/england-engw/story/4700416/ellen-white-pensjonerer seg-som-england-kvinner-all-time-toppscorer-hennes-beste-streik-for-løvinnene

Den engelske legenden Jill Scott har kunngjort at hun trekker seg fra fotballen, noe som gjør slutt på en bemerkelsesverdig 16-årig periode med landslaget der hun vant 161 landskamper.

Scott (35) var en integrert del av det engelske kvinnelaget som vant EM i 2022. Hun ble brukt som innbytter i fire av deres seks kamper, inkludert finalen, da hun kom på som erstatning i andre omgang i 2-1-seieren mot Tyskland.

– Whites beste England-mål etter å ha trukket seg som Lionesses’ toppscorer
– Kvinner EM 2022 beste XI-er besøkt: England dominerer
– Darke: Englands Euro-suksess start på noe spesielt

Midtbanespilleren spilte i sin åttende store turnering med England, etter å ha spilt i fire verdensmesterskap og fire EM. Hun spilte også for Team GB ved OL i 2012 og 2020.

“Du vet det siste jeg noen gang gjorde på en fotballbane? Det var perfekt meg,” skrev Scott i sin spalte for Players’ Tribute. “Vi hadde feiret, streamerne gikk av, og jeg satt der med medaljen min på gresset i halvannen time og tok alt inn … og jeg visste, dypt i hjertet mitt, at dette var det .”

Scotts tall på 161 landskamper betyr at hun avslutter sin internasjonale karriere som Englands nest mest spillede spiller bak Fara Williams, som vant 172 landskamper fra 2001-2019.

Etter å ha debutert tilbake i 2006, var Scott en av de første spillerne som fikk en fulltidsspillekontrakt fra FA i 2009. Hun startet sin klubbkarriere med Sunderland, før hun flyttet til Everton i 2006. Hun spilte der til 2013 , da hun flyttet til Manchester City. Der vant hun Superligaen for kvinner i 2016 samt tre FA-cuper før hun forlot klubben da kontrakten hennes gikk ut i sommer.

Scott var på andreplass med England ved EM i 2009, da de tapte finalen 6-2 for Tyskland, og var også en del av laget som nådde semifinalene i verdensmesterskapet i 2015 og 2019.

Men kronen på verket i hennes internasjonale karriere kom da hun hjalp England med å vinne sitt første store trofé på 56 år i sommer. Kaptein Leah Williamson beskrev Scott som “folkets mester”, mens Lucy Bronze sa at Scott hadde vært i “sentrum” for å definere øyeblikk i Englands historie.

FAs direktør for kvinnefotball, Barones Sue Campbell sa: “Jill har vært en fantastisk ambassadør hele tiden. Ikke bare for det engelske laget – som hun har gitt utrolig service – men også engelsk fotball generelt. Hennes reise til verdensscenen er virkelig bemerkelsesverdig, og hun kan være så stolt av rollen hun har spilt i utviklingen av spillet vårt på den tiden.

“Jill er definisjonen av en løvinnelegende og er elsket av så mange. Du kan se kjærligheten fansen har for henne fra måten hennes opptredener på EURO ble møtt hver gang av øredøvende støy. Personlig vil jeg savne det fantastiske smilet og unik sans for humor når hun er heldig nok til å være i hennes selskap. Uansett hva fremtiden bringer, vil hun alltid være en del av familien vår.”Kilde