Shadow

“Du må være modig i F1”Ferrari-sjef Mattia Binotto forsvarte Charles Leclercs sene pit-stop i den belgiske Grand Prix, og sa at teamet ikke vil slutte å ta en “modig” tilnærming til strategibeslutninger.

Leclerc så ut til å være innstilt på femte plassering før han søkte friske dekk på den nest siste runden.

Avgjørelsen skulle tillate Leclerc å gå for ekstrapoenget for løpets raskeste runde, men han kom ut fra stoppet rett foran Fernando Alonso, som kom forbi ham på Kemmel Straight.

Selv om Leclerc tok tilbake posisjonen på den siste runden på samme punkt i kretsen klarte han ikke å sette den raskeste runden.

Alonso, som kjørte for Ferrari mellom 2010 og 2014, kunne ikke la være å grave på sitt tidligere team for samtalen.

“Jeg ble overrasket,” sa Alonso etter løpet om Leclercs sene stopp. “Men Ferrari har alltid en merkelig strategi, så det var en av dem!”

Etter løpet ble Leclerc nedrykket til sjette for å ha kjørt for fort i pit-lane, noe som betyr at han ikke bare klarte å score den raskeste runden, men også sløste bort to ekstra poeng ved å falle fra femte til sjette.

Binotto forsvarte logikken bak samtalen.

“Du må være modig i F1,” sa han i en Zoom-samtale søndag kveld. «Det var en mulighet for oss å ta den raske runden, og det var margin på Fernando til å stoppe og prøve å gå for det, tror jeg var den riktige avgjørelsen.

“Vi visste at det ville ha vært veldig nær Fernando, det var bare å miste posisjonen, men vi visste at vi kunne ha forbigått ham tilbake, vi hadde de ferskere dekkene, og det kunne ha hjulpet med tanke på DRS og topplinjehastighet på hovedlinjen. rett.”

Senere la han til: “Jeg tror generelt at det har vært en uheldig situasjon, og vi bør ikke slutte å bestemme oss for å være modige til å gå en rask runde når forholdene er der for det.”

Leclerc hadde startet på 15. plass, bak den endelige vinneren Max Verstappen, og hadde fulgt Red Bull-førerens ladning gjennom feltet til han ble tvunget til å foreta et tidlig uplanlagt stopp på grunn av et problem med bremsekanalen.

Binotto sa at det samme problemet senere forårsaket Leclercs pit-lane-hastighetsbrudd.

“Grunnen til at vi overhastighet er ganske enkelt at vi var på grensen, jeg tror det var 0,1 km/t av gjennomsnittshastigheten i pit-lane.

“Uheldig… Vi brukte ikke våre vanlige sensorer for å måle hastigheten fordi de har sviktet under overopphetingen av front-høyre.”Kilde