Shadow

Cristiano Ronaldos reaksjon i Man United uavgjort mot Newcastle

MANCHESTER, England – Manchester United ble holdt til en frustrerende målløs uavgjort mot Newcastle United i deres Premier League-oppgjør på Old Trafford søndag.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Vertene ble sittende etter at dommer Craig Pawson utelukket to angrep fra Cristiano Ronaldo tidlig i andre omgang. Erik ten Hags side følte også at de burde fått straffe da Jadon Sancho ble felt inne i feltet. Gjestene mente på sin side at de burde blitt tildelt et eget spark etter ni minutter.

Resultatet gjør at Man United forblir på femteplass på Premier League-tabellen, mens Newcastle ligger en posisjon bak dem på sjette plass.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

1. Man United sliter om mål ettersom de holdes av Newcastle

Manchester United trengte 35 forsøk for å score i torsdagens 1-0-seier over Omonia Nicosia, men etterpå insisterte Ten Hag på at det bare var et spørsmål om tid før målene skulle begynne å strømme.

Dessverre for nederlenderen venter han fortsatt. United var heldige i første omgang og var heldige som lå jevnt til pause, men burde ha vunnet kampen i andre omgang. Fred og innbytter Marcus Rashford bommet på to gylne sjanser på slutten, og Ten Hag satt igjen med hodet i hendene da sluttsignalet gikk.

– Kamprapport | Premier League-tabellen | Kommende kampoppsett

United klarte 15 skudd mot Newcastle, men keeper Nick Pope måtte møte bare to på mål. Du kan forstå hvorfor, i Premier Leagues nåværende topp 10, er det bare Bournemouth som har scoret færre mål. Det er ikke bare et spørsmål om å være mer klinisk. Jadon Sancho og Antony startet på vingene, men altfor ofte nøyde de seg med å passere bakover eller sidelengs i stedet for å løpe forbi Newcastle-forsvaret. Det er en avgjørende periode for United med kamper mot Tottenham og Chelsea som kommer neste uke, men de har ikke fått en god start. Ten Hag må finne mål fra et sted snart.

2. Ronaldo-problemet forsvinner ikke

Dagen startet så bra for Ronaldo, som ble valgt til å starte en Premier League-kamp for første gang siden august og før avspark innkasserte en pris for å markere sitt 700. klubbmål, scoret i Everton sist helg. Men før kampen var over, og med fortsatt 0-0, satt han på benken og ristet på hodet.

Ronaldo fikk vinneren på Goodison Park for en uke siden og startet seieren over Omonia Nicosia, men det er ikke en stor støtte for Ten Hags tillit til ham at han var mannen som ble erstattet av Rashford da United fortsatt var på jakt etter et mål. Det kan ha vært fordi han allerede var booket, men 37-åringen var tydeligvis ikke fornøyd med avgjørelsen, og etter en lang samtale med Antony begynte han å riste på hodet da han gikk. Da fjernsynskameraene fokuserte på benken noen minutter senere, var han fortsatt i gang.

Du kan forstå hvorfor Ronaldo kan ha følt seg hardt ferdig. Hvis det er noen som kan gi deg et mål fra en kamp med få sjanser, så er det ham, og det var ikke slik at Jadon Sancho, Antony eller Fred spilte spesielt godt – hvilken som helst av de tre kunne ha blitt ofret for Rashford i stedet.

3. Newcastle viser topp seks legitimasjon

Eddie Howes lag ankom Old Trafford på sjette plass på tabellen, etter å ha tapt bare én ligakamp, ​​og de viste mot United at starten på sesongen ikke er noen tilfeldighet.

Newcastle vil føle at de burde ha fått mer enn et poeng, spesielt etter at Joelinton klarte å treffe tverrliggeren og stolpen med to separate headinger i løpet av et par sekunder i første omgang. De forårsaket United mange problemer, spesielt i de første 45 minuttene, som var enda mer imponerende siden de var uten to av de viktigste angrepstruslene sine i Allan Saint-Maximin og Alexander Isak.

De viste allerede at de kan matche de store guttene i uavgjort 3-3 mot Manchester City, og dette var en ytterligere bekreftelse.

De har brukt penger – mer enn £120 millioner i sommervinduet alene – men de har gjort det klokt, og hvis de kan fortsette i samme form, burde de være godt i miksen for europeisk fotball mot slutten av sesongen. Det vil være et stort spørsmål, men det er til og med en sjanse for å knuse de fire beste og vinne en plass i neste sesongs Champions League.

Spillerrangeringer

Manchester United: De Gea 6, Dalot 6, Shaw 6, Varane 7, Martinez 6, Casemiro 6, Fred 5, Fernandes 7, Sancho 5, Antony 5, Ronaldo 6.
Subs: Rashford 6.

Newcastle United: Pope 6, Trippier 8, Burn 7, Botman 7, Schar 6, Joelinton 7, Longstaff 6, Guimaraes 6, Murphy 6, Almiron 6, Wilson 6.
Subs: Fraser 6, Targett 6, Willock 6, Wood 6, Lascelles 6.

Beste og dårligste utøvere

BESTE

Kieran Trippier: Newcastles kaptein leverte en forestilling som viste hvorfor United var så interessert i å signere ham fra Atletico Madrid.

VERST

Jadon Sancho: Han var sannsynligvis bare på laget fordi Rashford ikke følte seg bra nok til å starte, og det var nok en kamp hvor han slet med å få en innvirkning.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Tidligere Man United-manager Sir Alex Ferguson dukket opp på banen før kampen for å gratulere David de Gea og Cristiano Ronaldo for deres henholdsvis 500. klubbopptreden og 700. klubbmål i karrieren.

Men etter 72 frustrerende minutter der han ble nektet klubbkarrieremål nr. 701, ble Ronaldo erstattet av Rashford. Han var, med ordene til Sky Sports-analytiker Jamie O’Hara, “absolutt rykende” over å bli byttet ut med spillet fortsatt i balanse.

Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

Erik ten Hag om sine angrepsendringer: “Vi må gjenopprette fire kamper på 10 dager, og spesielt for spissene ønsker jeg å holde dem friske. Jeg vil holde dem friske, vi må rotere på grunn av noen problemer vi har. [Anthony] Martial er ikke tilgjengelig i dette øyeblikket, da Rashy [Marcus Rashford] var ikke bra, så han hadde ikke energi til hele kampen. Vi måtte planlegge å dekke for de fire kampene fordi vi ønsker å vinne eller i det minste få et resultat i alle fire kampene.”

Ten Hag om sin opphetede diskusjon med dommer Craig Pawson på heltid: “Jeg har ingen kommentar, alle har sett det. Alle har sett hva som skjedde i dag på banen, jeg har ingen kommentar.”

Newcastle-manager Eddie Howe: “Spesielt i første omgang syntes jeg vi var veldig gode. Joelinton hadde de to sjansene da han traff treverket, vi kunne potensielt fått straffe for utfordringen på Callum Wilson. Jeg syntes det var et sterkt rop på straffe. Callum så ut som han tok leggen til gutten når han løp. Jeg har sett dem gitt en dag til. Vi mistet virkelig veien i andre omgang og jeg er glad for at fulltidsfløyta har gått.

Hvordan om Ronaldos avviste mål: “Jeg kunne se det på den tiden, og for meg var det tydelig at Fabi ikke tok sparket. Han tillot Nick å gjøre det. Jeg vet ikke om dommeren hadde blåst i fløyta, men jeg tror ikke han måtte starte spillet på nytt. For meg var det klart at Nick ventet på å levere frisparket, og da hadde åpenbart Ronaldo tatt ballen fra ham. Det ville vært et veldig, veldig vanskelig mål å svelge hvis det hadde stått. For meg var det klart at ballen ikke var i spill.”

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

Cristiano Ronaldo startet en Premier League-kamp for første gang siden 13. august, da Manchester United tapte 4-0 for Brentford.

Manchester United har registrert 76 målløse uavgjorte kamper i Premier League, hvorav 31 (41%) har kommet siden Alex Fergusons pensjonisttilværelse i 2013. Ingen lag har hatt så mange 0-0 i konkurransen siden starten av sesongen 2013-14.

Neste

Manchester United: Ting blir ikke lettere for Erik ten Hags side, med to store oppgjør mot topp-fire rivaler som kommer i løpet av neste uke. Onsdag besøker Tottenham Hotspur på tredjeplass Old Trafford etter å ha tapt bare én ligakamp hele sesongen, før en tur til Stamford Bridge på søndag for å møte Chelsea på fjerdeplass.

Newcastle United: Newcastle reiser til Tottenham på søndag for å ha en ny kamp for å kreve en uttalelsesseier mot en av de “seks store” etter uavgjort mot Manchester City og Man United allerede denne sesongen, men ikke før de er vertskap for Everton på onsdag.