Shadow

Cristiano Ronaldo stuper, Karim Benzema-raketter, pluss høyeste klatrere og overraskelsesinnganger


EA Sports har avslørt hvilke spillere som vil ha den høyeste rangeringen i FIFA 23 når spillet lanseres over hele verden senere denne måneden.

Passende nok har rangeringene for de 23 beste spillerne i spillet blitt sluppet først med alle de vanlige navnene som fyller toppen av listen, selv om det er plass til noen flere usannsynlige oppføringer også.

Etter å ha dominert landskapet i mange år, har både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo funnet på å falle ned på den samlede listen mellom FIFA 22 og FIFA 23 – selv om den ene i mye større grad enn den andre.

Flere andre fremtredende navn har sett sin status redusert ettersom makten fortsetter å skifte helt i toppen av det profesjonelle spillet. Andre steder har fremragende utøvere fra forrige sesong blitt belønnet med enorme løft til statistikken deres.

Vi har sett på det første partiet med FIFA 23-rangeringer som tilbys og plukket ut noen av de største og mest bemerkelsesverdige takeawayene.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Etter en sesong der Benzema overgikk alle forventninger mens han ledet linjen for Real Madrid, vant LaLiga, Champions League og scoret 44 mål på 46 kamper i prosessen, kan det knapt komme som et sjokk å se den franske spissen raket oppover FIFA rangeringer.

Men i stedet for å hoppe opp et par trinn, har 34-åringen hatt en virkelig mercurial oppgang fra en relativt ydmyk 14. plass i FIFA 22 hele veien til toppen av treet i FIFA 23 – den største stigning av en hvilken som helst spiller i topp 23.

Dette skyldes at Benzema også mottok den største individuelle vurderingsforbedringen blant toppspillerne i spillet etter å ha fått to hele poeng fra 89 til 91.

Messi beholder topp 5-plassen, men bare så vidt

Etter å ha vært en fast bestanddel blant de to beste i mange år, har Messi sett glansen hans bare begynne å falme mens elitefotballen sakte beveger seg inn i en modig ny æra.

Når det er sagt, mens andre sparringspartner Cristiano Ronaldo har lidd av et ganske ydmykende fall fra toppen, har Messi klart å opprettholde sin plass blant de fem beste til tross for at hans individuelle rating har falt fra 93 i FIFA 22 til 91 i FIFA 23.

Paris Saint-Germain-superstjernen klamrer seg imidlertid fast på sin dyrebare posisjon med de aller minste marginene, ettersom ikke mindre enn fem spillere er på nivå under ham med felles rangeringer på 90.

Ronaldo krasjer ordren

Etter å ha tålt en litt overveldende retur til Manchester United, har Ronaldo gitt fra seg sin bronseplass i FIFA 22-rangeringen (3. plass med en rating på 91) og falt helt ned til 8. plass i FIFA 23 med en rating på 90.

Dette representerer Ronaldos laveste FIFA-spillervurdering siden FIFA 2011, da den portugisiske spissen oppnådde en mager totalscore på bare 87 i sin andre sesong i Real Madrid.

Thibaut Courtois er den beste keeperen i spillet

Etter å ha nesten stjålet showet i Real Madrids kommanderende seier over Liverpool i Champions League-finalen 2021-22, har Courtois fulgt lagkameraten Benzemas ledelse ved å fly oppover rangeringen for å ta kronen som beste keeper i FIFA 23.

Den belgiske kolossen er rangert på 9. plass på den samlede listen og befinner seg dermed over medstopperne Manuel Neuer (10.), Alisson Becker (16.), Ederson (18.) og Jan Oblak (20.) blant topp 23.

Høyeste klatrere

Som tidligere nevnt, er Benzema den desidert høyeste klatrer i Topp 23 etter å ha hoppet opp totalt 13. plasser mellom FIFA 22 og FIFA 23.

En annen Champions League-finalehelt Courtois har steget 10 plasser fra 19. til 9. takket være forbedringer med ett poeng i hans samlede spillvurdering (fra 89 til 90). I mellomtiden ser det ut til at Sadio Manes overgang fra Liverpool til Bayern München har falt sammen med en 9-plassering oppover listen fra 22. til 13. denne gangen.

Største glidere

Selv om Ronaldo har falt fem trinn fra 3. plass til 8. i den samlede rangeringen i FIFA 22, er Manchester United-veteranens fall overskredet av Harry Kane (8. til 17.), N’Golo Kante (9. til 19.) og Oblak. (7. til 20.).

De mest bemerkelsesverdige gliderne er imidlertid keeperparet Marc Andre ter Stegen og Gianluigi Donnarumma, som begge har falt helt ut av topp 23 til tross for relativt høye posisjoner (henholdsvis 11. og 13.) på fjorårets liste.

Overraskende oppføringer

Kanskje den eneste overraskelsen med Erling Haalands rating er at det har tatt ham så lang tid å knekke Topp 23 etter å ha gått glipp av helt i FIFA 22. Man Citys kraftsenter har begynt sesongen i lynform og befinner seg på 21. plass som et resultat. . Noe sier oss at tallet bare kommer til å stige ettersom karrieren hans går fra styrke til styrke.

Et annet usannsynlig navn å finne på topp 23 er Paris Saint-Germains midtstopper Marquinhos, som deler en høy rating på 88 med både Haaland og Toni Kroos.

Full liste:

1. Karim Benzema – 91
2. Robert Lewandowski – 91
3. Kylian Mbappe – 91
4. Kevin De Bruyne – 91
5. Lionel Messi – 91
6. Mohamed Salah – 90
7. Virgil van Dijk – 90
8. Cristiano Ronaldo – 90
9. Thibaut Courtois – 90
10. Manuel Neuer – 90
11. Neymar Jr – 89
12. Son Heung-min – 89
13. Sadio Mane – 89
14. Joshua Kimmich – 89
15. Casemiro – 89
16. Alisson Becker – 89
17. Harry Kane – 89
18. Ederson – 89
19. N’Golo Kante – 89
20. Jan Oblak – 89
21. Erling Haaland – 88
22. Toni Kroos – 88
23. Marquinhos – 88

Kilde