Shadow

Coaching Q-and-A: Northeasterns Berman berømmer spill i små områder, advarer mot tidlig spesialisering


Å håndtere følelsene sine på daglig basis er veldig viktig. Ferdighetsnivået med å lære spillet, hvordan hvert barn er på et annet nivå – hvert barn lærer i et annet tempo og hvert barn motiveres av noe litt annerledes.

Trener spørsmål og svar: Northeasterns Berman berømmer spill på små områder, advarer mot tidlig spesialisering

Lindsay Berman er tilbake på alma mater, og tjener som assistenttrener for Northeastern kvinnehockeylag. Mellom tiden hennes på Northeastern som spiller (hun registrerte 62 poeng fra 2007-10) og som assistent, spilte hun proffhockey for Boston Blades, Connecticut Whale og Boston Pride før hun trente ved UMass Boston og Brown. Fra 2015-2018 fungerte hun som hovedtrener for UMass Boston, og tjente NEHC Coach of the Year-utmerkelser i sin siste sesong.

Hun har et unikt perspektiv som spiller og trener, og hjelper ofte til på USA Hockey National Player Development Camps. Her er hennes råd til ungdomshockeytrenere som prøver å hjelpe spillerne sine med å vokse på og utenfor isen.

Spørsmål: Hva vil være ditt råd til ungdomshockeytrenere for å utvikle unge hockeyspillere?

EN: For meg prøver jeg å tenke tilbake på hva jeg likte og så etter hos en trener som spiller. Jeg har hatt mange virkelig fantastiske trenere underveis, så jeg har bare prøvd å ta det jeg har lært av dem og implementere det i det jeg gjør og budskapene jeg prøver å gi videre til de yngre spillerne. Jeg prøver bare å gjøre det morsomt for dem, for på slutten av dagen spiller vi en kamp, ​​og jeg tror spesielt for de yngre spillerne at de tar det litt for seriøst noen ganger. Så uansett hva vi lærer, prøver jeg å gjøre det morsomt og verdt tiden.

Spørsmål: Hvor avgjørende er det for trenere å tenke i form av spillerutvikling og ikke på seire og tap?

EN: Ja, absolutt. Hvis vi snakker ungdomshockey, kommer de aldri til å huske disse seirene og tapene. På 10U, på 12U, kan du ikke bli sint på et barn som taper et spill. Det handler mer om leksjonene de lærer og hvordan man kan være en god lagkamerat og hvordan man behandler hverandre med respekt. Det handler også om å bygge den lidenskapen for spillet, for hvis ungen ikke elsker det fordi de er redde for å bli kjeftet på, kommer de sannsynligvis ikke til å vare i spillet, fordi de vil miste kjærligheten til det. Jeg tror det er veldig viktig å bygge det grunnlaget for å være en god lagkamerat og også elske spillet og sette pris på spillet, mer enn å fokusere på å vinne og tape en kamp på ungdomsnivå.

Spørsmål: Hvor viktig er tålmodighet for en ungdomshockeytrener?

EN: Jeg tror nok tålmodighet er attributtet nr. 1 som en ungdomshockeytrener trenger, for det er bare så mye som spiller inn. Jeg tror X-ene og O-ene utgjør 10 prosent av jobben, for å si det sånn. Det handler egentlig om å administrere spillerne dine og deres følelser og deres forventninger. Hvert barn, uansett alder, går gjennom noe. Å håndtere følelsene sine på daglig basis er veldig viktig. Ferdighetsnivået med å lære spillet, hvordan hvert barn er på et annet nivå – hvert barn lærer i et annet tempo og hvert barn motiveres av noe litt annerledes. Jeg tror du må kjenne alle spillerne dine individuelt; du kan ikke dekke hele laget. Det i seg selv krever tålmodighet.

Spørsmål: Hvordan kan trenere bidra til å fremme kreativitet og bygge hockey IQ?

EN: Det er et kreativt spill, og jeg tror noen ganger vi blir så involvert i X-ene og O-ene, at du må gjøre dette når pucken gjør det – det er ikke basketball. Vi har ikke skuespill. Oppmuntre spillere til å være kreative og finne stykket som de synes er det beste, og ikke hap på dem hvis det ikke er riktig stykke. Jeg tror at å fremme et miljø der feil er tillatt og en konstruktiv tilnærming til å rette opp, vil spillere være mer villige til å bruke kreativiteten sin hvis de får lov til å gjøre feil og snu pucker på ungdomsnivå.

Spørsmål: Bruker du spill med små områder på kollegialt nivå?

EN: ADM er kjempebra, og vi lærer mye av øvelsene og småområder på nasjonale leire om sommeren, og vi tar dem tilbake og bruker dem på kollegialt nivå. Spesielt for de yngre spillerne på ungdomstrinn, som vokser opp med å spille små spill, er det så viktig for den kreative siden, for å dele pucken, for å jobbe i små områder. Jeg tror det er et innebygd kondisjoneringsaspekt i et spill med små områder, og det fungerer bare på alt – det fungerer på spillet som helhet, det fungerer på små ferdigheter, holde hodet oppe, ta raske avgjørelser. Treneren min på videregående nivå, han var veldig stor på spill på små områder. Vi spilte minst tre hver gang vi var på isen, og jeg føler at jeg ble en bedre spiller på grunn av det, ikke så mye den blå linjen til den røde linjen. Det var spill med små områder, ADM-konseptene, bryte ned ting og deretter spille spill – du får også ha det gøy mens du gjør det.

Spørsmål: Synes du barn bør spesialisere seg tidlig og bare spille hockey året rundt?

EN: Jeg er så glad du spurte. Jeg kan ikke si nok om dette. Det er så, så viktig å spille flere idretter og være en godt avrundet idrettsutøver. Når spillerne kommer til kollegialt nivå, leter vi etter idrettsutøvere. Vi vil at du skal kunne kaste ball og ta en fotball, ha litt hånd-øye-koordinasjon. Det er bra for små barn fordi de har et annet sett med venner, en annen trener, de bruker forskjellige muskler. Hvis hockey er deres nr. 1 sport, tror jeg det er et veldig godt avbrekk fra den sporten mens du driver med de andre sportene. Jeg synes den tidlige spesialiseringen skjer for mye, og jeg føler at jeg snakker om det på hver sommerleir. Sørg for at du leker ute i sommer. Ikke bruk all tiden din på banen og delta på hver leir, jeg synes det er så, så viktig, og jeg føler personlig at jeg fikk mye ut av å spille softball om våren og komme meg ut av banen. Jeg synes det er kjempebra.Kilde