Shadow

Chelsea kjemper tilbake for å slå West Ham da £75 millioner signerte Wesley Fofana 6/10 på debut


Chelsea kom tilbake til å vinne Premier League på lørdag da de fullførte en 2-1 comeback-seier over West Ham United på Stamford Bridge.

En treg første omgang så lite skapt fra begge sider. Mens Chelsea nøt mesteparten av besittelsen, var mye av arbeidet deres for forsiktig og lett å forsvare seg mot fra et West Ham-perspektiv.

Jarrod Bowen startet andre omgang sterkt med litt direkte spill som tillot ham å få et innlegg fra sidelinjen etter å ha slått Marc Cucurella, men det gjorde lite for å tenne hjemmelaget, som fortsatte å være frustrert over Irons-forsvaret. Thomas Tuchel reagerte på timemerket ved å introdusere Mason Mount og Armando Broja, bare for å finne at laget hans gikk ned 1-0 bare noen øyeblikk senere da Edouard Mendys slag ble rettet rett inn i Declan Rice, som assisterte Michail Antonio til åpningen.

Chelsea gjenopprettet pariteten 16 minutter senere da innbytter Ben Chilwell dirigerte ballen forbi Lukasz Fabianski fra en trang vinkel, og det var 25-åringen involvert igjen etter at han deretter kuttet ballen tilbake for Kai Havertz, som satte Blues i ledelsen. .

West Ham trodde de hadde en utligning sent da Maxwel Cornet knuste ballen i nettmaskene fra Mendys parering, bare for en VAR-gjennomgang der Bowen ble bedømt for å ha feilet målvakten sekunder før mål for å gi Chelsea alle tre poengene inn. foran hjemmepublikummet deres.

Avgjørelsen, ansett som “skandale” av West Ham-manager David Moyes etter kampen, vil henge en stund i hodet til de besøkende fansen. “Jeg er overrasket over at VAR sendte dommeren for å se det. Jeg trodde selv om han går til TV-en, er det ingen måte han velter det. Det var en latterlig dårlig avgjørelse. Dommeren burde ha tatt ansvar, det er ingen unnskyldning for det. ikke å være et mål.

“Jeg har mistet troen på folkene som stiller opp for VAR. Jeg kan ikke se hvordan målet ikke er gitt.”

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Positiver

En av de få positive sidene fra Chelseas prestasjon denne dagen var hvordan de kontrollerte kampen mesteparten av kampen mot et pragmatisk West Ham-oppsett. Det er livsviktig å kunne knuse kamper i Premier League, og det gjorde de i dag med litt hjelp fra VAR.

Negativer

Tuchels side gjorde ikke nok i angrepsområder som så kvaliteten deres i den siste tredjedelen manglet for mye av spillet. Mendy så også ut til å ha lav selvtillit når han ble bedt om å takle pressede situasjoner.

Managerrangering (av 10)

Thomas Tuchel, 6 — En sterk defensiv innsats, som ofte er tilfellet med Chelsea, men for en side som ønsker å kvalifisere seg til Champions League, så utvelgelsen til Tuchel for pragmatisk ut mot et West Ham-lag som alltid ville forsvare seg fra dypt. Chilwells introduksjon viste seg å være en utmerket beslutning fra Blues-manageren.

Spillervurderinger (1-10; 10 = best, spillere introdusert etter 70 minutter får ingen vurdering)

GK Edouard Mendy, 4 — Chelseas keeper hadde sjelden mye å forholde seg til gjennom hele kampen, og det kan ha påvirket konsentrasjonen hans med klareringen som gikk inn i banen til Rice som assisterte West Hams åpning. Tvilsomt spill så også at Mendy håndterte ballen ut til Cornet for en potensiell utligning, bare for at målet ble avvist etter en VAR-gjennomgang.

DF Kalidou Koulibaly, 7 — Koulibaly reagerte raskt på problemer som utviklet seg på venstre side av forsvaret, og den senegalske landslagsspilleren var raskt ute med å hjelpe Cucurella da han hadde kommet seg frem.

DF Thiago Silva, 7 — En trygg prestasjon fra den erfarne midtstopperen som ikke så ut til å komme seg ut av andregir da han konsekvent taklet West Hams angrep.

DF Wesley Fofana, 6 — Chelseas nye midtstopper på 75 millioner pund så ikke urolig ut på sin Premier League-debut for Chelsea, selv om det delvis var på grunn av West Hams manglende løfte fremover. 21-åringen sendte ballen godt inn på midtbanen, og han fant også de rette øyeblikkene til å løpe med ballen for å hjelpe forbi Irons’ fremlinje.

MF Marc Cucurella, 6 — Cucurella så ut til å komme seg frem når han kunne, selv om han slet med å påvirke når han befant seg i avanserte posisjoner. Erstattet av Chilwell i det 72. minutt.

MF Mateo Kovacic, 6 — Den kroatiske landslagsspilleren så alltid ut til å spille fremover med sin pasning, men kunne ikke se ut til å finne en måte å spille regelmessig gjennom West Hams forsvarslinjer.

MF Conor Gallagher, 7 — Gallagher så ut til å komme seg frem og okkupere nr. 10-posisjonen, og han viste mye intensjon om å få Chelsea til å bevege seg i riktig retning. Gallaghers arbeidsrate på begge ender av banen skilte seg også ut, på et tidspunkt tok han en corner før han selv stoppet kontringen.

MF Ruben Loftus-Cheek, 6 — Loftus-Cheek satte sjelden en pasning feil, men mye av arbeidet hans var trygt da han så ut til å overføre ballen til de mer kreative spillerne rundt ham.

MF Reece James, 6 — Den engelske landslagsspilleren var strålende det meste av kampen da han så ut til å slå mannen sin nedover høyre flanke. Han kan regne seg heldig etter at hans dårlige heading tilbake til sitt eget mål så det resulterende målet krita av VAR.

FW Raheem Sterling, 7 — Sterling jobbet hardt for å finne plass i kanalene, men laget hans klarte ikke å få ballen nok til ham. Han så ut til å være Chelseas mest effektive spiller da Blues gikk under 1-0, med innleggene hans fra brede posisjoner som stilte spørsmål om West Hams forsvar.

FW Christian Pulisic, 7 — Den amerikanske landslagsstjernen kjørte kanalene positivt for Chelsea og var i stand til å koble sammen mange av lagets mest lovende angrep. 23-åringen var direkte med ballen da han var i besittelse, men han kunne vært hjulpet av bedre bevegelser fra laget sitt.

Vikarer

Armando Broja (Gallagher, 61′), 6 — Broja så innsatsen hans stoppet av Lukasz Fabianski som nektet Chelsea en umiddelbar utligning.

Mason Mount (Pulisic, 61′), 6 — Mason Mount så ut til å spille raskt da han ble introdusert, og han okkuperte også rom som bidro til å få Raheem Sterling mer på ballen.

Kai Havertz (Kovacic, 72′), N/R — Den tyske landslagsspilleren gjorde noen intelligente løp som så ut til å forbindes med innlegg fra Raheem Sterling, og det var fra en cut-back som så at Havertz satte Chelsea i ledelsen sent.

Ben Chilwell (Cucurella, 72′), N/R — Et raskt støt fra benken så Ben Chilwell registrere utligningen med en delikat touch forbi Fabianski før han assisterte vinnermålet.

Jorginho (Loftus-Cheek, 83′), N/R — Introdusert for den siste perioden av spillet, og bidrar til å forbedre Chelseas tempo og cutting edge fra midtbanen.Kilde